kategória
szerző
cím
sorozat
kiadó
ISBN
évszám
ár
-
leírás
Előrendelhető
A mezők bármelyike illeszkedjen
A mezők mind illeszkedjen
Líra törzsvásárlónak további kedvezmények>
 
 
Ingyenes szállítás 13.000 Ft felett

A 100 legjobb pikáns étel [antikvár]

A 100 legjobb pikáns étel [antikvár]

Antikvár
 
Mitől lesz egy étel pikáns? A „pikáns" szó jelentése - csípős, érdekes, szokatlan - elárulja, hogy mostani válogatásunk csupa olyan ételt kínál kipróbálásra, ami a megszokottól eltérő alapanyagokból, a megszokottól eltérő fűszerekkel, adalékokkal, vagy eltérő módon...
online ár: Webáruházunkban a termékek mellett feltüntetett fekete színű online ár csak internetes megrendelés esetén érvényes.
950 Ft
Szállítás: 3-7 munkanap
Személyes ajánlatunk Önnek

La Maison Abandonnée [antikvár]

Rosamunde Pilcher

online ár: Webáruházunkban a termékek mellett feltüntetett fekete színű online ár csak internetes megrendelés esetén érvényes.
2880 Ft

Les pecheurs de coquillages [antikvár]

Rosamunde Pilcher

online ár: Webáruházunkban a termékek mellett feltüntetett fekete színű online ár csak internetes megrendelés esetén érvényes.
3440 Ft

Chemie für Fachoberschulen [antikvár]

Rudolf Stosch, Ulrich Michels

online ár: Webáruházunkban a termékek mellett feltüntetett fekete színű online ár csak internetes megrendelés esetén érvényes.
2380 Ft

La Zizanie [antikvár]

Goscinny

online ár: Webáruházunkban a termékek mellett feltüntetett fekete színű online ár csak internetes megrendelés esetén érvényes.
6480 Ft

The Adventures of Tom Sawyer [antikvár]

Mark Twain

online ár: Webáruházunkban a termékek mellett feltüntetett fekete színű online ár csak internetes megrendelés esetén érvényes.
2440 Ft

Az Európai Unió és a vasutak [antikvár]

Lovas József, Neuschl Szilárd, Sztrányayné dr. Kohánka Csilla

online ár: Webáruházunkban a termékek mellett feltüntetett fekete színű online ár csak internetes megrendelés esetén érvényes.
5480 Ft

Német teszt kézikönyv megoldási kulcsokkal közép- és felsőfokon [antikvár]

Lőrincz Zsolt

online ár: Webáruházunkban a termékek mellett feltüntetett fekete színű online ár csak internetes megrendelés esetén érvényes.
2480 Ft

Programozzunk C nyelven! [antikvár]

Benkő László, Benkő Tiborné, Tóth Bertalan

online ár: Webáruházunkban a termékek mellett feltüntetett fekete színű online ár csak internetes megrendelés esetén érvényes.
2480 Ft
Részletesen erről a termékről
Bővebb ismertető
Mitől lesz egy étel pikáns? A „pikáns" szó jelentése - csípős, érdekes, szokatlan - elárulja, hogy mostani válogatásunk csupa olyan ételt kínál kipróbálásra, ami a megszokottól eltérő alapanyagokból, a megszokottól eltérő fűszerekkel, adalékokkal, vagy eltérő módon készül. A megszokottól eltérő ízek, anyagok, adalékok meghatározása már korántsem ilyen egyszerű. Ugyanis, például az édes-savanyú mártás, az ugye nekünk, közép-európaiaknak szokatlan, de mindennapos, mondjuk a kínaiak számára. Nekik viszont a mi ételeink lehetnek „pikánsak". Ugyanígy lehet pikáns nekünk a rendkívül csípős fűszerezésű mexikói ételek sokasága, náluk viszont mindennaposak, megszokottak az ilyen ételek. Ez utóbbi összehasonlítás talán nem a legszerencsésebb, hiszen a magyar konyha is kedveli a csípős paprikát, ám a mi „lángoló" csirkepaprikásunk legfeljebb csak elismerő mosolyt csal a chili paprikához szokott mexikói ajkára. (A legerősebb chili-fajták akár tízszer is erősebbek a mi cseresznyepaprikánknál.) Maradjunk tehát annyiban, hogy a nálunk szokatlan alapanyagú, fűszerezésű vagy elkészítési módú ételek azok, amiket mi pikánsnak nevezünk. Egy fontos dolgot azonban meg kell jegyeznünk: a pikánsságnak, a másságnak valamiféle összhangban kell lennie az adott étellel (még ha ez az összhang számunkra eleddig ismeretlen is volt). Mert ugye, nem nagy művészet megborsozni és megsózni az édes cseresznyét, olvasztott sertészsírral meglocsolni, de ugyan ki enné meg azt? Jelen kötetünkben olyan recepteket válogattunk össze, amelyek számunkra különleges ízeket vonultatnak fel - akár alapanyaguk, akár ízesítőik, akár elkészítési módjuk miatt. Kísérletezzünk bátran, ismerkedjünk meg a számunkra még idegen ízekkel, és ha valamelyiket megkedveljük, az új tapasztalatok birtokában magunk is kreálhatunk pikáns ételeket. Ehhez kíván izgalmas kísérletezést és jó étvágyat a szerkesztő!
Termékadatok
Cím: A 100 legjobb pikáns étel [antikvár]
Kiadó: Sajgó és Társa Bt.
Kötés: Ragasztott papírkötés
ISBN: 9639266582
Méret: 140 mm x 200 mm
Bolti készlet  
Vélemény:
Minden jog fenntartva © 1999-2019 Líra Könyv Zrt.
A weblapon található információk közzétételéhez, másolásához a működtetők írásbeli beleegyezése szükséges.
Powered by ERBA 96. Minden jog fenntartva.
mobil nézet