Kategória
Szerző
Cím
Kiadó
Leírás
Évszám
Ár
 - 
Mezők között
ÉSVAGY  kapcsolat
 
 
űrlap bezárása | mezők ürítése
E-mail cím:
Jelszó:
Bejelentkezem

Akciók

Újdonságok

Előrendelhető

Líra bolthálózat

Segítség

Fizetés és szállítás

 
Részletes keresés

Főoldal  >  eKönyv  >  Természettudomány  >  Biológia  >  

Szabolcs Toró

Ételeink hatása életünkre és egészségünkre, az epigenetika tudományának térhódítása [eKönyv: pdf, epub, mobi]

Kiadó: Publio
Megjelenés: 2014. április 02.
ISBN: 9789633812853

Bővebb ismertető
olvasóink értékelése  

800 Ft


Legyen MOST törzsvásárló
Ez a termék törzsvásárlóként akár 744 Ft
Sikeres rendelés után azonnal letölthető.
Törzsvásárlói kedvezmény!
Személyes ajánlatunk Önnek
Bővebb ismertető

Mára már egyre szélesebb körökben elfogadottá vált az a tény, hogy a táplálkozási-összetevők befolyásolni tudják egyes gének működését és szabályozhatják a metabolizmust...az élelmiszerek mennyisége mellett azok minősége is fontos tényező egészségünk megőrzésében...az epigenetika tudománya az élelmiszerek rejtélyes hatásait is fürkészi, amelyek ismeretében nem csak mi, de rajtunk keresztül az utódok is egészségesen kezdhetik el életüket világunkban."Az egészségtudományok fejlődése, ha nem is hasonló nagy iramú és látványos mint egyes technológiai ágazatoké, de az elmúlt években rendkívül felgyorsult és jelentős felfedezéseket tudhat magáénak. Szokták ezt az évszázadot a biológiai tudományok évszázadának is nevezni. Valóban, a humán genom feltérképezésének sikeressége ehhez a címhez nagyban hozzájárult. Mint ahogy ahhoz is, hogy egyre többet tudjunk a genetikában rejlő, szervezetünket befolyásoló és irányító folyamatokról, egészség megőrzésének és betegség létrejöttének titkairól és okairól. A genetika tudományához való hozzáférés azonban azt is megengedte, hogy mélyebb rétegekben pillanthassanak be a tudósok, az epigenetikai (szabad fordításban genetika fölötti) rétegekbe. Ezek olyan, környezetünk és életmódunk által befolyásolható rendszerek, amelyek képesek hatást gyakorolni a kódolt genetikára is. Napjainkban és az elmúlt években e téren rengeteg felfedezés született, amelyek alapszinten való ismerete is, az érdekesség mellett hasznos is lehet számunkra. A könyv sorai ezen felfedezéseket és az ebből levonható következtetéseket hivatott a nagyközönség számára bemutatni, nem elvonatkoztatva a tartalmat a tudományos alátámaszthatóságtól sem, amit a tudományos folyóiratokban is publikált tényekre, esettanulmányokra való hivatkozás biztosít. Téve mindezt táplálkozástudományi szemszögből értelmezve és értékelve, egyúttal megismerkedve azokkal az élelmiszerekkel és élelmiszer-összetevőkkel is, amelyek epigenetikai utakon keresztül képesek ránk hatni. Fedezzük együtt fel ezeket.

Bolti készlet
Betöltés folyamatban...

Olvasói vélemények

Értékelje Ön is!

Az értékeléshez be kell lépnie.

Erről a termékről még senki nem írt véleményt, legyen Ön az első...