Kategória
Szerző
Cím
Kiadó
Leírás
Évszám
Ár
 - 
Mezők között
ÉSVAGY  kapcsolat
 
 
űrlap bezárása | mezők ürítése
E-mail cím:
Jelszó:
Bejelentkezem

Akciók

Újdonságok

Előrendelhető

Líra bolthálózat

Segítség

Fizetés és szállítás

 
Részletes keresés

Főoldal  >  Könyv  >  Ismeretterjesztő  >  Térképek, útikönyvek  >  

Gault & Millau Magyarország 2015

Kiadó: ENFYS KFT
Oldalszám: 508 oldal
Megjelenés: 2014. október 31.
Kötés: Kartonált
ISBN: 5999033927475

Bővebb ismertető
olvasóink értékelése  

2550 Ft     3000 Ft

15% megtakarítás


Legyen MOST törzsvásárló
Ez a termék törzsvásárlóként akár 2340 Ft
Szállítás: 2-5 munkanap
Törzsvásárlói kedvezmény!
Személyes ajánlatunk Önnek

Jojo Moyes

Jojo Moyes - Mielőtt megismertelek
3136 Ft
3690 Ft
15%
megtakarítás

Keri Smith

Keri Smith - Nyírd ki ezt a naplót
1954 Ft
2299 Ft
15%
megtakarítás
Akik ezt a terméket megvették, ezeket vásárolták még

Csíkszentmihályi Mihály

Csíkszentmihályi Mihály - FLOW - AZ ÁRAMLAT
3570 Ft
4200 Ft
15%
megtakarítás

MÁRAI SÁNDOR

MÁRAI SÁNDOR - VASÁRNAPI KRÓNIKA - HÍRLAPI CIKKEK
841 Ft
990 Ft
15%
megtakarítás

Cartographia Kiadó

Cartographia Kiadó - BÜKK TURISTAKALAUZ - CART. -
2541 Ft
2990 Ft
15%
megtakarítás

Révész Emese

Révész Emese - A magyar historizmus #
3192 Ft
3990 Ft
20%
megtakarítás
Bővebb ismertető

Ma országszerte több a jó szívvel ajánlható étterem, mint egy évvel korábban: 105 konyha kapott 11 vagy annál magasabb pontszámot - szemben a tavalyi 93-mal. És több az olyan konyha is, amely nem éri el ugyan a 11 pontot, de legalább egy kiemelkedő specialitást tart, megbízható, tisztes színvonalon - legyen az bár egy jó leves, egy birkapörkölt, vagy egy hamburger. 2014-ben a 3 sapkások körében (17 pont) nem volt változás, de a 2 sapkások köre (15-16 pont) ismét csak bővült: ebbe a mezőnybe került az újranyílt Babel és Lou Lou, látványosan tört be újra az élvonalba az Olimpia. Az a fajta minőségi regionalitás, amit az osztrákok a Genussregionen program keretében valósítanak meg, nálunk még csak pozitív jövőkép. Ezzel együtt már megjelentek és megerősödtek olyan vidéki éttermek, ahol tudatosan törekszenek arra, hogy a jó alapanyagot a lehető legszűkebb régióból szerezzék be, ami ma még nagyon nehéz. Ilyen étterem - a teljesség igénye nélkül - a békéscsabai Brill, a pécsi Susogó, a pannonhalmi Viator, a villányi Mandula, a balatonszemesi Kistücsök, a debreceni Ikon, ide tartoznak általában a Stílusos Vidéki Éttermiség csoportba tömörülő vendéglők, amelyek a minőség felelősségét vállalták magukra, mert a stílus minőséget kell jelentsen. Olyan népművelő küldetésük van, amely egyszerre műveli és támogatja a termelőt és a közönséget. A csoport tagjai közül a tavalyi Gault&Millau "év étterme", az encsi Anyukám Mondta viseli idén a legmagasabb pontszámot. 2014-ben ismét különös figyelmet kapott a halászlé mint nemzeti kultuszétel. A helyzet nem javult, sőt ki kell mondani, hogy lesújtó. Kiemelkedő és folyamatos minőséget halászcsárdában kizárólag Érsekcsanádon találtunk. Sok minden történt ugyanakkor sörfronton. Jelen kalauz informatív cikket közöl e témáról Drajkó Zsombortól, aki maga is sörfőző és a gaultmilllau.hu sörblogját szerkeszti. Fontos figyelmeztetése: "A következő évek nagy feladata lesz a mozgalom minőségi megtisztítása: ha nincs önreflexió, független és értő visszajelzés, akkor a mozgalom, a minőség elbukik." Ez mindnyájunk számára fontos megállapítás. Budapest, 2014. október Molnár B. Tamás

Bolti készlet
Betöltés folyamatban...

Olvasói vélemények

Értékelje Ön is!

Az értékeléshez be kell lépnie.

Erről a termékről még senki nem írt véleményt, legyen Ön az első...