Kategória
Szerző
Cím
Kiadó
Leírás
Évszám
Ár
 - 
Mezők között
ÉSVAGY  kapcsolat
 
 
űrlap bezárása | mezők ürítése
E-mail cím:
Jelszó:
Bejelentkezem

Akciók

Újdonságok

Előrendelhető

Líra bolthálózat

Segítség

Fizetés és szállítás

 
Részletes keresés

Főoldal  >  Könyv  >  További könyveink  >  

KEVEI FERENC - KUCSERA JUDIT - MANCZINGE

Mikrobiológiai gyakorlatok I.

Kiadó: PROSPERO KÖNYVEI KFT
Oldalszám: 136
Megjelenés: 2015. június 06.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789633150887

Bővebb ismertető
olvasóink értékelése  

1606 Ft     1890 Ft

15% megtakarítás


Legyen MOST törzsvásárló
Ez a termék törzsvásárlóként akár 1474 Ft
Szállítás: 2-5 munkanap
Törzsvásárlói kedvezmény!
Személyes ajánlatunk Önnek

JAKUPCSEK GABRIELLA

JAKUPCSEK GABRIELLA - Megúszhatatlan
2966 Ft
3490 Ft
15%
megtakarítás

Keri Smith

Keri Smith - Nyírd ki ezt a naplót
1954 Ft
2299 Ft
15%
megtakarítás
Bővebb ismertető

Tartalomjegyzék:

BEVEZETÉS

I. A MIKROBIOLÓGIAI LABORATÓRIUM RENDJE

II. ANYAG- ÉS ESZKÖZISMERET
2.1. Táptalajok
2.2. Tenyésztéshez használt edények
2.3. Oltóeszközök
2.4. Sterilezés
2.5. A mikroorganizmusok tenyésztése
2.6. Mikroszkóp-ismeret

III. GYAKORLATOK
1. gyakorlat: Táptalajok készítése
2. gyakorlat: Mikroorganizmusok izolálása a környezetből
3. gyakorlat: Átoltások gyakorlása
4. gyakorlat: Mikroorganizmusok szaporodása különböző táptalajokon
5. gyakorlat: Tisztatenyészetek készítése
6. gyakorlat: Mikroorganizmusok morfológiai vizsgálata rögzített festett preparátumokkal, egyszerű festések
7. gyakorlat: Mikroorganizmusok morfológiai vizsgálata rögzített festett preparátumokkal, összetett festések
8. gyakorlat: Mikroorganizmusok nagyságának mérése
9. gyakorlat: Mikroszkópos számolási gyakorlat
10. gyakorlat: Mikroorganizmusok morfológiai vizsgálata celofánon nevelt paránytenyészetekkel
11. gyakorlat: Penészgombák vegetatív és ivaros szaporítóképleteinek mikroszkópos vizsgálata
12. gyakorlat: Fáziskontraszt mikroszkópozás
13. gyakorlat: Fluoreszcens mikroszkóp használata
14. gyakorlat: Baktériumok és élesztők sejtszámmeghatározási módszerei
15. gyakorlat: Fonalasgombák növekedésének mérése
16. gyakorlat: Anaerob baktériumok tenyésztése és élőcsíraszámuk meghatározása
17. gyakorlat: Fágok mennyiségi meghatározása
18. gyakorlat: Mikroorganizmusok antagonizmusának vizsgálata
19. gyakorlat: Fémionok szaporodásgátló hatása
20. gyakorlat: Az UV-sugárzás hatása a mikroorganizmusokra
21. gyakorlat: Oxido-redukciós enzimek vizsgálata
22. gyakorlat: Makromolekulák exoenzimes bontása
23. gyakorlat: Mikroorganizmusok hatása a vér alakos elemeire
24. gyakorlat: Nitrát-redukció
25. gyakorlat: Az ammónia oxidációjának vizsgálata
26. gyakorlat: Fehérjék bomlásából származó termékek kimutatása
27. gyakorlat: Élesztőgombák cukorasszimilációjának és erjesztésének vizsgálata
28. gyakorlat: Dimorfizmus jelenségének vizsgálata
29. gyakorlat: Baktériumok antibiotikum érzékenységének vizsgálata
30. gyakorlat: Streptomycin-koncentráció meghatározása agardiffúziós módszerrel
31. gyakorlat: Kombinált antibiotikum-terápia hatásának vizsgálata: antibiotikum szinergizmus és antagonizmus
32. gyakorlat: Letális hőmennyiség vizsgálata
33. gyakorlat: Az ozmotikus nyomás hatása a mikroorganizmusokra
34. gyakorlat: Növényi antimikrobiális vegyületek hatásának vizsgálata

IV. TÁPTALAJOK

V. REAGENSEK, FESTÉKEK

VI. A GYAKORLATOKON ALKALMAZOTT MIKROORGANIZMUSOK JEGYZÉKE

VII. FORRÁSMUNKÁK ÉS AJÁNLOTT IRODALOM

Bolti készlet
Betöltés folyamatban...

Olvasói vélemények

Értékelje Ön is!

Az értékeléshez be kell lépnie.

Erről a termékről még senki nem írt véleményt, legyen Ön az első...