kategória
A mezők mind illeszkedjen
Líra törzsvásárlónak további kedvezmények>

Ingyenes szállítás 13.000 Ft felett

online ár: Webáruházunkban a termékek mellett feltüntetett fekete színű online ár csak internetes megrendelés esetén érvényes.
1940 Ft
Szállítás: 3-7 munkanap
Személyes ajánlatunk Önnek

Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Akadémiai Bizottsága Közleményei 16. [antikvár]

1860 Ft

Levéltári közlemények XXV. [antikvár]

Baraczka István, Benda Kálmán, Borsa Iván, Csernov, Esze Tamás, Iványi Emma, Maksay Ferenc, Sashegyi Oszkár, Trócsányi Zsolt, Varga Endre, Wellmann Imre

1840 Ft

Szegedi szépírás 2006. január-december [antikvár]

Dr. Majzik István, Halák László, Takács Tibor

2980 Ft

Somogyi-könyvtári híradó 1970. május [antikvár]

Bezerédy István, Deme László, Fodor Pálné

940 Ft

A Hódmezővásárhelyi Állami Bethlen Gábor Ált. Gimnázium évkönyve 1963-64. [antikvár]

Grezsa Ferenc, Körtvélyessy László, Sipka Sándor, Tornyai Sándor

2840 Ft

Magyar Kulturszemle 1941. január 15. [antikvár]

Auguste Rodin, Claudel, Entz Géza, Heltai Gáspár, Kosztolányi Dezső, Racine, Wass Albert

2480 Ft

Budapesti Népművelő 1972/1. [antikvár]

Bartha Ilona, Dán Krisztina, Erdész Ede, Frankl Géza, Sándor Ottóné

780 Ft

Levéltári közlemények 1970/1-2. [antikvár]

Balázs Péter, Degré Alajos, Fallenbüchl Zoltán, Gerelyes Ede, Györffy György, Jenei Károly, Kubinyi András, Rácz Béla, Stier Miklós, Szelei László

3880 Ft
Részletesen erről a termékről
Bővebb ismertető
Részlet a könyvből: Múzeumaink és a munkásművelődés Az MSZMP KB 1974. március 19-20-i - a közművelődés helyzetéről és feladatairól szóló - határozata kimondja: a múzeumoknak keresniük kell a lehetőségeket és módszereket, amelyek a történeti, kulturális és művészeti értékeket minél szélesebb rétegek közkincsévé teszik. A határozat középpontba állítja társadalmunk vezetői erejének, a munkásosztálynak a művelődését; összhangban azzal, hogy a munkásosztály jelenleg társadalmunk számbelileg legnagyobb osztálya, és képzettségének, színvonalának emelkedése új műveltségi igényt támaszt. A párthatározat követelményeinek múzeumaink igyekeznek megfelelni. A határozatból adódó feladatok nem idegenek számunkra, belső igényeik legmagasabb fokú kifejezésének is tekintik. Múzeumaink számára nem új terület a munkásműveléssel való foglalkozás, korábban is foglalkoztak vele, és ez alapját képezhet a további - immár nagyobb társadalmi segítséggel történő - intenzívebb munkájuknak.
Termékadatok
Cím: Múzeumi Közlemények 1976/1. [antikvár]
Szerző: Dávid Lajos , Füzes Endre , Korek József , Környey Attila , Mészáros Vince , Miklós Pál , Miklós Róbert , Petrik Ottó , Somogyi Sándor , Szekeres László , Varga Gáborné Vass Tibor
Kiadó: Országos Múzeumi Tanács
Kötés: Ragasztott papírkötés
Méret: 160 mm x 230 mm
Dávid Lajos művei
Füzes Endre művei
Korek József művei
Környey Attila művei
Mészáros Vince művei
Miklós Pál művei
Petrik Ottó művei
Somogyi Sándor művei
Szekeres László művei
Varga Gáborné művei
A szerzőről
Vass Tibor művei
Vass Tibor 1968-ban, Miskolcon született. Hernádkakon él. Költő, képzőművész, 2004-től a Spanyolnátha művészeti folyóirat (spanyolnatha.hu) alapító főszerkesztője. Nyíregyházán, tanító-népművelés szakon végzett (1989). Kassák- (1995), Szabó Lőrinc- (2003), József Attila-díjas (2009), a Tokaji Írótábor Hordó-díjasa (2019).
Díjazta a Közép-Kelet-Európai Nemzetközi Mail Art Kiállítás (fődíj, 1995), a XXI. Országos Grafikai Biennálé (közönségdíj, 2002), a Miskolci Téli Tárlat (2005), a Matricák, Kisméretű Elektrográfiák Nemzetközi Kiállítása (2017).
Tagja a Magyar Írószövetségnek (1995-), a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének (1996-), a Kapos Art Képző- és Iparművészeti Egyesületnek (1996-), a Szépírók Társaságának (2005-), a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Miskolci Területi Csoportjának (2006-), a Magyar Művészeti Akadémia köztestületének (2014-). Alapító tagja Magyar Írószövetség Avantgárd Szakosztály, Bohár András Körének (2007-), a Magyar Elektrográfiai Társaságnak (2001-), a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Szépíró Tagozatának (2009-), a Magyar Írószövetség Digitális Munkacsoportjának (2014-). A Magyar Küldeményművészeti Társaság alapító elnöke (2015-). A Spanyolnátha Nemzetközi Küldeményművészeti Biennálé (2006-), az Önök kerték Spanyolnátha Kertfesztivál (2008-), a Spanyolnátha Nemzetközi Mail Art Művésztelep (2015-), és a Spanyolnátha Műhelytábor (2010-) alapító főszervezője, a SPriNt Tanoda projektvezetője (2014-).
A Nemzeti Kulturális Alap és Miskolc város alkotói ösztöndíját több alkalommal elnyerte.
Dolgozott az Új Bekezdés Könyvek (1992-1996) és az Időjelek művészeti almanach alapító főszerkesztőjeként (1993-1995), az Észak-Magyarország Literátor, a Déli Hírlap Provincia című irodalmi melléklete (1994), a Hajdú-Bihari Napló, a Kelet-Magyarország, és az Észak-Magyarország közös melléklete irodalmi rovatának szerkesztőjeként (1997-1998). 1995-1997 és 2001-2005 között az Új Holnap, társadalmi, irodalmi folyóirat irodalmi szerkesztője volt. 1999-től a Parnasszus költészeti folyóirat, 2007-től a Parnasszus Kiadó munkatársa, 2009-től a Spanyolnátha Könyvek alapító sorozatszerkesztője.
Legutóbbi kötetei: A Nagy Bibin (versek, elektrográfiák, Spanyolnátha, 2014); A Nagy Bibin és a műlovarnő (versek, elektrográfiák, Spanyolnátha, 2016); El, Kondor, pláza (versek, elektrográfiák, Spanyolnátha, 2018).
Legutóbbi önálló kiállításai: Magyar Elektrográfiai Társaság Galériája (Budapest, 2015), Nagyvárad (Szigligeti Színház, 2015), Művészetek Háza (Szekszárd, 2015), Comenius Campus (Sárospatak, 2016), Herman Ottó Múzeum-Miskolci Galéria (2018).
Róla szóló irodalom: Szalai Zsolt: Sem.Rendszer – a nyelv színe-változása Vass Tibor költészetében.

Fotó: Vass Levente
Bolti készlet
Vélemény:
Minden jog fenntartva © 1999-2019 Líra Könyv Zrt.
A weblapon található információk közzétételéhez, másolásához a működtetők írásbeli beleegyezése szükséges.
Powered by ERBA 96. Minden jog fenntartva.
mobil nézet