A vendéglátás nemes hivatás, művészi gyakorlása megalapozott, széles körű ismereteket is feltételez. A Tisztelt Olvasó ezen ismeretek egyik fontos alapművét tartja kezében. Miért fontos e mű alapos ismerete?
A magyar gasztronómia egyik nagy egyénisége, egy legendás név...
A vendéglátás nemes hivatás, művészi gyakorlása megalapozott, széles körű ismereteket is feltételez. A Tisztelt Olvasó ezen ismeretek egyik fontos alapművét tartja kezében. Miért fontos e mű alapos ismerete?
A magyar gasztronómia egyik nagy egyénisége, egy legendás név viselője, Gundel Imre írja: "... óvatosan tölts egy pohár szőlőízű Kéknyelüt a halhoz, egy-vagy két? - pohárka múltba révedező Egri bikavért a libamájhoz, egy-két kortynyi, szerelmes tanácsokat sugaló szürkebarátot a szárnyasokhoz, a tésztához pedig egy icike-picike pohárka sokoldalú Akalai muskotályt, amelynek élvezete közben e sorok írójában mindíg Bach zenéje csendül fel, még ha játszik is a cigány. Végül a gyümölcsöt locsold meg Tokaji aszuval, a királyok borával, a borok királyával.
A finom ízek, így a remek ételek és szép borok harmóniájáról (és itt megint Gundel Imre sorai jutnak eszembe: ("Szárnyaló íz-hegedűversenyek és illat-gobelinek") a lényeget fejezi ki neves erdélyi borász kortársunk, Csávosy György gondolata: "Ahogy nem húzunk fel fekete ruhához sárga bakancsot, úgy nem szabad tévednünk az ételek és italok párosításánál sem... Izgalmas kaland, amelynek során szinte minden lehetséges, de NEM MINDEN MEGENGEDETT!"
Amennyiben az Ön által választott könyvesbolt neve mellett
1-5
szerepel, kérjük kattintson a bolt nevére, majd a megjelenő elérhetőségeken érdeklődjön a készletről és foglalja le a könyvet.