Mielőtt a betegek étrendjének részletes tárgyalásába bocsátkoznék, engedje meg a szíves olvasó, hogy felhívjam figyelmét azon fontos körülményre, hogy a beteg ember étrendjének megállapítása az orvosra tartozik. Ne tévesszük szem elől, hogy az étrend .alkalmazása majdnem...
Mielőtt a betegek étrendjének részletes tárgyalásába bocsátkoznék, engedje meg a szíves olvasó, hogy felhívjam figyelmét azon fontos körülményre, hogy a beteg ember étrendjének megállapítása az orvosra tartozik. Ne tévesszük szem elől, hogy az étrend .alkalmazása majdnem minden embernél más és más. A laikus szemlélő ne tudákoskodjék és ne kuruzsoljon, mert könnyen betege rovására cselekszik. Mindig kérje ki orvosa tanácsát, hogy milyen étrendet alkalmazzon. Ez a könyv útmutatással fog szolgálni, hogy miként alkalmazzuk az orvos által előírt étrendet és miként készítsük azt el ésszerűen és gazdaságosan. Az emberi szervezet táplálkozása az idők folyamán bizonyos rendszert állított fel. A rendszer kialakulásához igen nagy mértékben hozzájárult az éghajlat, a kultúra és az egyes ember foglalkozása. Az éghajlat befolyásolja a táplálékok megválasztását. Az északon lakók, hol állandó hideg időjárás honol, nemcsak ruházatukban alkalmazkodnak az időjárás viszontagságaihoz, hanem étkezésük is a sok zsiradékot - különösen állati zsírt - tartalmazó, nehezebben emészthető, sok kalóriát kifejtő ételeket választják, azaz belső fűtést alkalmaznak. A meleg égöv alatt lakók étrendje inkább növényi eredetű ételekből tevődik össze. A mi éghajlatunk emberei a vegyes étrendet kedvelik és a szervezet egyensúlyban tartásának is az felel meg a legjobban, mely szerint húsból, zsírból és növényiekből áll. A szervezet fenntartásához feltétlen szükséges: fehérje, zsír és szénhydrát (vagyis cukor). A fehérjét megkapja a szervezet főként húsból, tojásból és igen sok fajta növényből. A zsír részint állati, részint növényi táplálékainkkal kerül szervezetünkbe. Szénhydrátot (cukrot), legelsősorban kenyérrel és tésztafélékkel juttatunk a szervezetbe. Minél fehérebb a kenyér, annál több cukrot tartalmaz. A legtöbb gyümölcsben is van szénhydrát. Mivel az emberi szervezet felépítése főként fehérjéből, zsírból és szénhydrátból áll, fontos, hogy vegyesen táplálkozzunk, mert ezáltal megkapja a szervezet mindazt, amire szüksége van.
Amennyiben az Ön által választott könyvesbolt neve mellett
1-5
szerepel, kérjük kattintson a bolt nevére, majd a megjelenő elérhetőségeken érdeklődjön a készletről és foglalja le a könyvet.
Az Ön adatainak védelme és a felhasználói élmény javítása érdekében weboldalunk különböző sütiket (cookie) használ.
Az "Összes elfogadása" gomb megnyomásával elfogadja a sütik használatát. A "Testreszabás" gomb megnyomásával a sütikről részletes információkat olvashat és egyedileg beállíthatja azokat.
Cookie-k és Adatvédelem
Mik azok a sütik (cookie-k)?
A cookie-k szöveges fájlok, amelyek egy weboldal információit tárolják a számítógépen. Kétféle sütit különböztetünk meg: az első
az oldal működéséhez elengedhetetlenül szükséges, a másik pedig a magasabb szintű felhasználói élményhez szükséges.
Elengedhetetlen sütik
Ezeknek a sütiknek mindig be kell lenniük kapcsolva, mivel segítenek a felhasználói fiókkal kapcsolatos műveletekben és az
adatvédelmi beállítások tárolásában.
Személyre szabottabb és relevánsabb hirdetések
Az alábbi cookie-k használatával hozzájárulhat a személyre szabottabb és relevánsabb hirdetések megjelenítéséhez, valamint
segíthet nekünk jobban megérteni és fejleszteni az oldalunk teljesítményét.