kategória
szerző
cím
sorozat
kiadó
ISBN
évszám
ár
-
leírás
Előrendelhető
A mezők bármelyike illeszkedjen
A mezők mind illeszkedjen
Líra törzsvásárlónak további kedvezmények>
 
 
Ingyenes szállítás 10.000 Ft felett

 
JCeJves Oívasó! Magunk sem gondoltuk, hogy egy röpke esztendő alatt ekkorát változik a budapesti gasztrovilág. A tavalyi kalauzban szereplő helyek közül megszűnt vagy jelentőségét veszítette mintegy száz cím, közben született százhuszonnyolc újabb. Reneszánszát éli a...
online ár: Webáruházunkban a termékek mellett feltüntetett narancssárga színű ár csak internetes megrendelés esetén érvényes. Amennyiben a Líra bolthálózatunk valamelyikében kívánja megvásárolni a terméket, abban az esetben az áthúzott (szürke színű) bolti ár lesz érvényes.
940 Ft
Szállítás: 3-7 munkanap
Személyes ajánlatunk Önnek
Részletesen erről a termékről
Bővebb ismertető
JCeJves Oívasó! Magunk sem gondoltuk, hogy egy röpke esztendő alatt ekkorát változik a budapesti gasztrovilág. A tavalyi kalauzban szereplő helyek közül megszűnt vagy jelentőségét veszítette mintegy száz cím, közben született százhuszonnyolc újabb. Reneszánszát éli a magyar konyha (számtalan változatban), látványosan fejlődik a bisztró- és bárkultúra, a kézműves pékségek, cukrászdák, borbárok száma úgy megszaporodott, hogy legény legyen a talpán, aki a tíz-tíz legjobbat kiválasztja közülük. A fözde- és kávéforradalom győzött, ma már azoknak kell felzárkózniuk, akik langyos sört vagy zaccos kávét akarnak a vendégre sózni. Jellemző a szemléletváltásra, hogy idén külön kategóriát állíthattunk fel a hús- és halimádók, ínyencburgerezők számára, hogy a nemzetközi Street food mellett külön kategóriában megjelenhet a színvonalas magyar utcai étel. A fine dining stílus vonzereje tovább gyengült (lassan a casuai fine dining is elavul), luxus és sznobizmus helyett az új jelszó: kiváló alapanyagok, ízharmónia és életöröm. A ToplO Budapest tehát nem egyszerű étteremkalauz. És főként nem tanító bácsi, aki ráver pálcájával a szakács körmére és beír a bizonyítványába egy sze-kundát. A ToplO gasztrokalauz - ínyenceknek. Mert szerepel ugyan benne (különféle fejezetcímek alatt) a 100 legjobb budapesti étterem, a kötet kétharmada mégsem éttermekről szól, hanem gasztrohelyekről. A legjobb kifőzdék és reggelizők, piaci bodegák és gasztrobazárok, mentes és vegán helyek, a legszebb kertek és teraszok, a legizgalmasabb ázsiai és mediterrán konyhák, hazai és nemzetközi delikáteszboltok. 30x10 kategóriában 300 szerethető hely - mondhatnánk. A Magyar Konyha magazin szerkesztőségének kedvencei. Ám ez nem ilyen egyszerű. A tucatnyi tesztelő (szakács, gasztronómus, újságíró) többhavi makacs munkáját ösz-szegezve rá kellett döbbennünk, hogy a Top 10 Budapest túllép a hagyományos étteremkalauzok igényén. Itt nem osztályozgatásról, minősítésről van szó, hanem hangulatjelentésről. Ami a magyar gasztronómiában napjainkban zajlik, társadalmi jelenség. Egy megváltozott életérzés kifejeződése: szabadulási kísérlet a gasztrokádárizmus és a plázagasztronómia bénító öleléséből. A köny-nyű, finom és egészséges étel ma már a kulturális identitás része. Az vagy, amit megeszel. Ahogy Luciana Castellina, az Európai Parlament kulturális bizottságának elnöke megfogalmazta: „Az ízek pusztulásának vészjósló korát éljük. Az étkezési szokásainkat fenyegető veszély lavinaként fogja elsodorni mezőgazdaságunkat, környezetünket, kultúránkat." Kivéve, ha a junk food (silány kaja) helyett a minőséget választjuk. Ehhez kísérel meg - szerény eszközeivel - útmutatót adni a Top 10 Budapest gasztrokalauz. Vinkó József főszerkesztő
Termékadatok
Cím: Gasztrokalauz - Top 10 Budapest [antikvár]
Szerző: Dénes Judit , Laky Zoltán , László Dóra , Madary Orsolya , Nábelek Zsófia , Réthly Ákos , Sümegi Noémi , Száraz Zsuzsanna Vinkó József
Kiadó: Magyar Konyha Magazin Kiadó Kft.
Kötés: Ragasztott papírkötés
Méret: 110 mm x 190 mm
Dénes Judit művei
Laky Zoltán művei
László Dóra művei
Madary Orsolya művei
Nábelek Zsófia művei
Réthly Ákos művei
Sümegi Noémi művei
Száraz Zsuzsanna művei
A szerzőről
Vinkó József művei
Vinkó József (Gencsapáti, 1951. szeptember 23. –) dramaturg, műfordító, újságíró.

Gencsapátiban született, Szombathelyen járt gimnáziumba, majd a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának francia-magyar szakos hallgatója. Az egyetem elvégzése után, 1976-tól a József Attila Színház dramaturgja, 1980-tól a Vidám Színpad irodalmi vezetője. 1985–90 között az Artisjus Színházi Ügynökség vezetője.
Egyetemista kora óta különböző kulturális lapok szerkesztője, újságíró. Különböző kiadványokban közel ezer színikritikája, interjúja, esszéje, publicisztikája jelent meg. Könyvkiadóként is működött, 1989–2005 között többek közt ő adta ki magyar nyelven a Berlitz útikönyveket. Kiadta többek között Huszti Péter, Bodrogi Gyula, Müller Péter könyveit is. Egy időben krimisorozatot szerkesztett, 1990–91-ben az újraindult Színházi Élet szerkesztőbizottságának volt a tagja, számtalan színházban dolgozott, mint vendégdramaturg.
1985-től a Stúdió című kulturális hetilap egyik televíziós szerkesztő-műsorvezetője. Mikrofonja előtt olyan világsztárok szólaltak meg elsőként a magyar képernyőn, mint Jean-Paul Belmondo, Jean Marais, Annie Girardot, Juliette Gréco, Robert Merle, Marguerite Duras, Hundertwasser és mások. Számtalan magyar és külföldi művészről készített portréfilmet.
1990-től az MTV, 1997-től az RTL Klub és a TV2 producere. Nevéhez fűződik a Helló, világ!, a Helló, Magyarország! című turisztikai magazinok, a Megáll az ész! című szórakoztató műsor létrehozása. Főszerkesztő-műsorvezetője az Exkluzív televíziós szórakoztató hetilapnak. Számtalan más műsor (Életveszélyben, Nyugat, Vers éjfél után, Jó reggelt Magyarország!, Nagyvizit, Gróf Széchenyi Ödön nyomában stb.) producere.
Műfordításainak, színházi adaptációinak száma meghaladja a százat. Ezek egy része ma is szerepel a színházak repertoárján. Többek között Boris Vian, Fernando Arrabal, Georges Feydeau, Ionesco, Jean Poiret színműveit, Zsolt Béla, Lengyel Menyhért regényeit adaptálta magyar színpadra.
Érdeklődése 2009-ben fordult a gasztronómia felé. Azóta folyamatosan írja a Heti Válasz című hetilapban gasztronómiai rovatát. 2010-ben társtulajdonosként és főszerkesztőként újraindította a Magyar Konyha című gasztronómiai havilapot.
A Kossuth rádióban 2014. január óta minden héten szombaton hallható Szellem a fazékból című gasztrotörténeti sorozata.
Bolti készlet  
Vélemény:
Minden jog fenntartva © 1999-2019 Líra Könyv Zrt.
A weblapon található információk közzétételéhez, másolásához a működtetők írásbeli beleegyezése szükséges.
Powered by ERBA 96. Minden jog fenntartva.
mobil nézet