kategória
szerző
cím
sorozat
kiadó
ISBN
évszám
ár
-
leírás
Előrendelhető
A mezők bármelyike illeszkedjen
A mezők mind illeszkedjen
Líra törzsvásárlónak további kedvezmények>
 
 
Ingyenes szállítás 10.000 Ft felett

Bálint Imre - Apáczai-napok 2006 I-II. [antikvár]
 
2006 októberében a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara tizedik alkalommal rendezte meg nemzetközi tudományos konferenciáját az Apáczai-napok keretében. Az évforduló kapcsán szinte magától adódott a konferencia tematikája - Hagyomány és fejlődés amely a...
5980 Ft
Szállítás: 3-7 munkanap
Részletesen erről a termékről
Bővebb ismertető
2006 októberében a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara tizedik alkalommal rendezte meg nemzetközi tudományos konferenciáját az Apáczai-napok keretében. Az évforduló kapcsán szinte magától adódott a konferencia tematikája - Hagyomány és fejlődés amely a konferencia 15 szekcióbeli munkájának egységes keretet biztosított. A hagyományok ápolása megnyilvánul az alapításának lassan 230. évét ünneplő Apáczai Csere János Kar tevékenységében, a régió pedagógusképzése egy jelentős szeletének felvállalásában. Immár hagyománnyá vált továbbá, hogy a pedagógusképzéshez kapcsolódó tudományterületek jeles szakemberei, kutatói, mesteroktatói az Apáczai- napok októberi seregszemléjén ( a X. konferencia 150 előadót regisztrált)) bemutatja tudományos eredményeit, amely az elődök korábbi tudományos és gyakorlati eredményeken alapul. Ugyanakkor a tudományos kutatás jellegéből adódóan a fejlődést szolgálja, így alkot szerves egységet a múlt és a jövő, a hagyomány és a fejlődés. A konferencia szekcióiban elhangzott előadások anyagából összeállított és itt közreadott tanulmánykötet a multidiszciplináris bölcsészettudományok néprajz és kulturális antropológiai tudományok, a gazdálkodás és szervezéstudományok, a közgazdaságtudományok, a neveléstudományok, a matematika- és számítástudományok, a nyelvtudományok, valamint a szociológiai tudományok,és a művészetek területén számol be az elért eredményekről. A tanulmánykötet értékei közül kiemelendő az elmélet és gyakorlat szoros egysége, amennyiben a kutatás a ,jó gyakorlatot" szolgálja, valamint az alkalmazott kutatások természetszerűleg támaszkodnak a társadalmi-gazdasági környezet eredményeire, tényanyagára. Mindemellett a konferencia anyaga szorosan kapcsolódik európaiságunk uniós csatlakozás előtti és utáni aspektusainak vizsgálatához, illetve a jelen társadalmi helyzetben a magyarság jövőképének felvázolásához. Bízunk abban, hogy a két kötetet haszonnal forgatják a rendezvényen részt vevőkön túl azok is, akik a konferencián képviselt tudományokat és azok gyakorlati területeit művelik, akik részt vállalnak térségünk oktatásában, a szociális segítő szakmákban, a turizmus-vendéglátásban, a felnőttképzésben, a rekreációs tevékenységben és az egészségnevelésben, valamint akik kíváncsiak a mindennapokat megédesítő művészetekben érvényes trendekre, művészeti alkotásokra.
Termék adatok
Cím: Apáczai-napok 2006 I-II. [antikvár]
Szerző: Bálint Imre , Bánhidi Miklós , Barcsi Tamás , Barla Ferenc , Barthalos István , Bartók Béla , Bertók Rózsa , Besir Anna , Bliznákné Dudás Julianna , Boda Attila , Bolla Veronika , Borbély Károly , Bozsó Renáta , Burián Miklós , Csizmadia Szilárd , Czeglédi Csilla , Darabos Ferenc , Demeter Éva , Dernóczy Adrienn , Döbrössy János , Dr. Kiss Sándor , Fáyné Dombi Alice , Fehér Irén , G. Papp Katalin , Galgóczi László , Galgóczi Lászlóné , Gödéné Török Ildikó , Happ Éva , Hegyi Barbara , Hofer Mária , Honvári János , Husz Anikó , Jászberényi Márta , Jávorszky Edit , Kanizsai Mária , Kovács Norbert , Lanczendorfer Zsuzsanna , Lendvainé Décsy Kornélia , Lőrincz Ildikó , Magocsa László , Markó Erzsébet , Mátyás Judit , Molnár Csilla , Nagy Éva , Nagy Róbert , Nemes Zsolt , Orossné Török Sarolta , Orosz Andrea , Orosz-Pál József , Pinczésné Palásthy Ildikó , Pintér Klára , Platthy István , Pompor Zoltán , Pongrácz Attila , Sárvári Tünde , Simon István , Sohár Anikó , Stredl Terézia , Szabó Julianna , Szalay István , Szekeres Ágota , Szigeti Cecília , Szirmai Éva , T. Kiss Tamás , Takács Bence , Takács Dávid , Tárkányi Eszter , Torda Ágnes , Tóth Szilvia , Váray Ibolya Anna , Varga Józsefné , Varró Ferencné , Zábrádi Antal , Zábrádi Orsolya , Závoti Józsefné Zsubrits Attila
Kiadó: Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolai Kar
Kötés: Ragasztott papírkötés
ISBN: 9789637287183
Méret: 160 mm x 230 mm
Szerzőről
Bálint Imre művei
Szerzőről
Bánhidi Miklós művei
Szerzőről
Barcsi Tamás művei
Szerzőről
Barla Ferenc művei
Szerzőről
Barthalos István művei
Szerzőről
Bartók Béla művei
Bartók Béla, szül. Bartók Béla Viktor János (Nagyszentmiklós, 1881. március 25. – New York, 1945. szeptember 26.)

Magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője. Művészete és tudományos teljesítménye nemcsak a magyar és az európai zenetörténet, hanem az egyetemes kultúra szempontjából is korszakalkotó jelentőségű.

Zeneszerető családban nevelkedett: apja, idősebb Bartók Béla a város iskolájának igazgatója volt, zongorán, csellón játszott, zenekart vezetett, sőt a komponálással is foglalkozott; anyja tanítónő volt, és kiválóan zongorázott.

1899-ben a Pesti Zeneakadémiára iratkozott be, Thomán István zongoraosztályába és Koessler János zeneszerzésosztályába. Stílusának kialakulásában meghatározó szerepe volt a német klasszicizmusnak és romantikának, különösképpen Brahms művészetének. Kodály Zoltánnal együttműködve behatóan foglalkozott a magyar népzenével, illetve összehasonlító kutatások végett a szomszéd népek népzenéjét is górcső alá vette. A parasztzene megismerésének hatására kompozíciós stílusa is átalakult, mely immár a népzene stílusjegyeire támaszkodott. Ennek kiteljesedése a Balázs Béla misztériumjátékára komponált operája, A kékszakállú herceg vára.

1940-ben a háború borzalmai elől hosszabb időre az Egyesült Államokba utazott és a Harvard Egyetemen tartott előadásokat a magyar zene kérdéseiről. Szándéka ellenére már nem térhetett haza, 1945. szeptember 26-án halt meg leukémia következtében New Yorkban.

Posztumusz az 1948. március 14-én első ízben kiosztott Kossuth-díjjal jutalmazták. 1955-ben posztumusz megkapta a Nemzetközi Békedíjat. Életrajzát fia, ifj. Bartók Béla mérnök, geodéta és unitárius egyházi főgondnok írta meg.
Szerzőről
Bertók Rózsa művei
Szerzőről
Besir Anna művei
Szerzőről
Bliznákné Dudás Julianna művei
Szerzőről
Boda Attila művei
Szerzőről
Bolla Veronika művei
Szerzőről
Borbély Károly művei
Szerzőről
Bozsó Renáta művei
Szerzőről
Burián Miklós művei
Szerzőről
Csizmadia Szilárd művei
Szerzőről
Czeglédi Csilla művei
Szerzőről
Darabos Ferenc művei
Szerzőről
Demeter Éva művei
Szerzőről
Dernóczy Adrienn művei
Szerzőről
Döbrössy János művei
Szerzőről
Dr. Kiss Sándor művei
Szerzőről
Fáyné Dombi Alice művei
Szerzőről
Fehér Irén művei
Szerzőről
G. Papp Katalin művei
Szerzőről
Galgóczi László művei
Szerzőről
Galgóczi Lászlóné művei
Szerzőről
Gödéné Török Ildikó művei
Szerzőről
Happ Éva művei
Szerzőről
Hegyi Barbara művei
Szerzőről
Hofer Mária művei
Szerzőről
Honvári János művei
Szerzőről
Husz Anikó művei
Szerzőről
Jászberényi Márta művei
Szerzőről
Jávorszky Edit művei
Szerzőről
Kanizsai Mária művei
Szerzőről
Kovács Norbert művei
Szerzőről
Lanczendorfer Zsuzsanna művei
Szerzőről
Lendvainé Décsy Kornélia művei
Szerzőről
Lőrincz Ildikó művei
Szerzőről
Magocsa László művei
Szerzőről
Markó Erzsébet művei
Szerzőről
Mátyás Judit művei
Szerzőről
Molnár Csilla művei
Szerzőről
Nemes Zsolt művei
Szerzőről
Orossné Török Sarolta művei
Szerzőről
Orosz-Pál József művei
Szerzőről
Pinczésné Palásthy Ildikó művei
Szerzőről
Pintér Klára művei
Szerzőről
Platthy István művei
Szerzőről
Pompor Zoltán művei
Szerzőről
Pongrácz Attila művei
Szerzőről
Sárvári Tünde művei
Szerzőről
Sohár Anikó művei
Szerzőről
Stredl Terézia művei
Szerzőről
Szabó Julianna művei
Szerzőről
Szekeres Ágota művei
Szerzőről
Szigeti Cecília művei
Szerzőről
Szirmai Éva művei
Szerzőről
T. Kiss Tamás művei
Szerzőről
Takács Bence művei
Szerzőről
Takács Dávid művei
Szerzőről
Tárkányi Eszter művei
Szerzőről
Torda Ágnes művei
Szerzőről
Tóth Szilvia művei
Szerzőről
Váray Ibolya Anna művei
Szerzőről
Varga Józsefné művei
Szerzőről
Varró Ferencné művei
Szerzőről
Zábrádi Antal művei
Szerzőről
Zábrádi Orsolya művei
Szerzőről
Závoti Józsefné művei
Szerzőről
Zsubrits Attila művei
Bolti készlet  
Vélemény:


Minden jog fenntartva © 1999-2019 Líra Könyv Zrt.
A weblapon található információk közzétételéhez, másolásához a működtetők írásbeli beleegyezése szükséges.
Powered by ERBA 96. Minden jog fenntartva.
mobil nézet