Az állattenyésztés népgazdasági és mezőgazdasági jelentősége
Az állattenyésztés népgazdaságunkban és mezőgazdasági üzemeinkben kimagasló szerepet játszik.
Feladata az emberi táplálkozásban nélkülözhetetlen élelmiszerek (tej, hús, tojás stb.) és ipari...
Az állattenyésztés népgazdasági és mezőgazdasági jelentősége
Az állattenyésztés népgazdaságunkban és mezőgazdasági üzemeinkben kimagasló szerepet játszik.
Feladata az emberi táplálkozásban nélkülözhetetlen élelmiszerek (tej, hús, tojás stb.) és ipari nyersanyagok (gyapjú, bőr stb.) előállítása.
Az állattenyésztés szerepét, jelentőségét a következőkben foglaljuk össze.
A tej, a hús és a tojás, valamint az ezekből előállított különféle termékek a legfontosabb élelmiszereink, az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen táplálóanyagokat tartalmazzák. A táplálkozási kultúra fejlődésével egyre inkább az ízletesebb, fehérjében gazdag állati termékek fogyasztása kerül előtérbe.
A feldolgozó ipar számos állati terméket ipari nyersanyagként használ fel. A gyapjú a textilipar nyersanyaga. De feldolgozzák az állatok bőrét, szőrét, tollazatát is. Különböző termékek gyártására alkalmasak a csont és a szaruképletek is. A vágóhídon összegyűjtött vér, belső elválasztású mirigyek a takarmánygyártás és a gyógyszeripar alapanyagai.
Termékadatok
Cím: Állattenyésztés és takarmányozás I. [antikvár]
Amennyiben az Ön által választott könyvesbolt neve mellett
1-5
szerepel, kérjük kattintson a bolt nevére, majd a megjelenő elérhetőségeken érdeklődjön a készletről és foglalja le a könyvet.