kategória
szerző
cím
sorozat
kiadó
ISBN
évszám
ár
-
leírás
Előrendelhető
A mezők bármelyike illeszkedjen
A mezők mind illeszkedjen
Líra törzsvásárlónak további kedvezmények>
 
 
Ingyenes szállítás 10.000 Ft felett


Húsipari anyag- és gyártásismeret III. [antikvár]

Kárpáti György, Kiss József

Antikvár
 
Részlet: első fejezet TARTÓSÍTÓ ELJÁRÁSOK A ROMLÁSOK ÉS A TARTÓSÍTÓ ELJÁRÁSOK CSOPORTOSÍTÁSA A húsok és húskészítmények a viszonylag nagy víz- és fehérjetartalmuknál fogva gyorsan romlanak. A hús-, baromfi- és hűtőipar közös feladata, hogy a népélelmezés...
online ár: Webáruházunkban a termékek mellett feltüntetett fekete színű online ár csak internetes megrendelés esetén érvényes.
12000 Ft
Szállítás: 3-7 munkanap
Személyes ajánlatunk Önnek

Építőanyagok és termékek II. [antikvár]

Dr. Bálint Julianna

online ár: Webáruházunkban a termékek mellett feltüntetett fekete színű online ár csak internetes megrendelés esetén érvényes.
2440 Ft

Villamosipari anyag- és gyártásismeret [antikvár]

Görbicz Sándor, Jáni József, Kovács Ágoston, Kovács Frigyes, Tóth István

online ár: Webáruházunkban a termékek mellett feltüntetett fekete színű online ár csak internetes megrendelés esetén érvényes.
980 Ft

Német jegyzet műszakiak részére [antikvár]

Hell György

online ár: Webáruházunkban a termékek mellett feltüntetett fekete színű online ár csak internetes megrendelés esetén érvényes.
1440 Ft

Villamoserőművek [antikvár]

online ár: Webáruházunkban a termékek mellett feltüntetett fekete színű online ár csak internetes megrendelés esetén érvényes.
3780 Ft

Műszaki mechanika [antikvár]

Dr. Stadler Tibor

online ár: Webáruházunkban a termékek mellett feltüntetett fekete színű online ár csak internetes megrendelés esetén érvényes.
1580 Ft

Technológiai gyakorlatok kézikönyve I. [antikvár]

Kovács Titusz

online ár: Webáruházunkban a termékek mellett feltüntetett fekete színű online ár csak internetes megrendelés esetén érvényes.
2240 Ft

Technika I. [antikvár]

Pongrácz László, Szabó István, Varga László

online ár: Webáruházunkban a termékek mellett feltüntetett fekete színű online ár csak internetes megrendelés esetén érvényes.
580 Ft

Folyamatvezérlés [antikvár]

Csik Gáspár, Magó Gyula

online ár: Webáruházunkban a termékek mellett feltüntetett fekete színű online ár csak internetes megrendelés esetén érvényes.
1340 Ft
Részletesen erről a termékről
Bővebb ismertető
Részlet: első fejezet TARTÓSÍTÓ ELJÁRÁSOK A ROMLÁSOK ÉS A TARTÓSÍTÓ ELJÁRÁSOK CSOPORTOSÍTÁSA A húsok és húskészítmények a viszonylag nagy víz- és fehérjetartalmuknál fogva gyorsan romlanak. A hús-, baromfi- és hűtőipar közös feladata, hogy a népélelmezés szempontjából szinte nélkülözhetetlen állati eredetű élelmianyagokat romlásmentesen juttassa a lakosságnak. Legjobb az a tartósítási mód, amellyel az élelmiszer tápértékét, izét, jellegét és természetes külsejét a legjobban, viszonylag hosszú ideig megtartja. A hús- és baromfifeldolgozó iparban a nyersanyag kémiai ösz-szetételét és jellegét figyelembe véve, a következő romlástípusoktól kell termékeinket megőrizni: 1. Kémiai, biokémiai romlások, amelyeknél a hús és húskészítményeknél hőhatásra fehérje- és zsírsavátalakulások léphetnek fel. Az ilyen átalakulások csökkenthetik a termék táplálkozási és élvezeti értékét, esetleg károsak lehetnek a fogyasztóra. 2. Mikrobiológiai romlások, amelyeket a húsfelületen vagy a készítményben elszaporodó mikrobák idézhetnek elő. Az ilyen jellegű romlásokat az anyag viztartalmán kívül a tárolótér hőmérséklete, a környezet relatív páratartalma, valamint annak szennyezettsége is befolyásolja. 3. Fizikai romlások, amelyek a termék kiszáradásával az állománysajátosságok megváltoztatásával, színromlásokkal járnak. A három csoportba sorolt romlástípusok nem választhatók el szigorúan egymástól. A húsfeldolgozó iparnak tehát olyan tartósító eljárásokat kell alkalmaznia, mely megóvja nyersanyagait, félkész- és késztermékeit a romlások bármelyikétől. Az előbbiekben leszögeztük, hogy az a legjobb tartósítási mód, melynél az élelmianyag viszonylag hosszú ideig megtartja tápértékét és egyéb jellemzőit. Az iparban alkalmazott tartósító eljárásokat a következők szerint csoportosíthatjuk:
Termékadatok
Cím: Húsipari anyag- és gyártásismeret III. [antikvár]
Szerző: Kárpáti György Kiss József
Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó
Kötés: Ragasztott papírkötés
ISBN: 9632312171
Méret: 150 mm x 200 mm
Kárpáti György művei
Kiss József művei
Bolti készlet  
Vélemény:
Minden jog fenntartva © 1999-2019 Líra Könyv Zrt.
A weblapon található információk közzétételéhez, másolásához a működtetők írásbeli beleegyezése szükséges.
Powered by ERBA 96. Minden jog fenntartva.
mobil nézet