kategória
szerző
cím
sorozat
kiadó
ISBN
évszám
ár
-
leírás
Előrendelhető
A mezők bármelyike illeszkedjen
A mezők mind illeszkedjen
Líra törzsvásárlónak további kedvezmények>
 
 
Ingyenes szállítás 10.000 Ft felett

Dr. Görög János - Protokoll [antikvár]
 
Hazánk 2004. május 1-től teljes jogú tagja az Európai Uniónak. Felmerül a kérdés, hogy az Európai Uniónak vannak-e speciális protokoll szabályai. Erre egyértelműen nemmel kell válaszolni. Az európai normák érvényesek minden országra, melynek megvannak a nemzeti hagyományaikon,...
3860 Ft
Szállítás: 3-7 munkanap
Személyes ajánlatunk Önnek
Részletesen erről a termékről
Bővebb ismertető
Hazánk 2004. május 1-től teljes jogú tagja az Európai Uniónak. Felmerül a kérdés, hogy az Európai Uniónak vannak-e speciális protokoll szabályai. Erre egyértelműen nemmel kell válaszolni. Az európai normák érvényesek minden országra, melynek megvannak a nemzeti hagyományaikon, írott vagy íratlan szokásokon alapuló szabályai. Egy ország viselkedéskultúrája hű tükörképe társadalmi, gazdasági, kulturális fejlettségének. A szuverén, egyenrangú országok egymás közti diplomáciai érintkezéséhez, az államokat képviselő személyek hivatalos kapcsolataihoz a protokoll ad kulturált keretet. Követelményei nem ellentétesek az általánosan elismert illemszabályokkal, a nemzeti és nemzetközi etikett szabályaival, a jóindulattal, az empátiával és általában a kulturált magatartással, és nem is helyettesíthetik azokat; a protokoll - többek között - ez utóbbiak nemzetközileg elfogadott és kívánatosnak tartott együttese. Fontossága a történelem során bebizonyosodott, szerepe napjainkban nélkülözhetetlen, mivel egyre bővülnek a nemzetek közötti kapcsolatok. Bár a kapcsolattartás formális jegyei sokat egyszerűsödnek ,és elődeinknél közvetlenebbek vagyunk, az ország képviseletében fellépő diplomatáktól, miniszterektől, hivatalos küldöttektől a protokolláris szabályok követése továbbra is elvárt; figyelmen kívül hagyásukkal sokat árthatnak az ország tekintélyének és a tárgyalások eredményességének. Korábban Magyarországon a protokollosok munkája jórészt a nyilvánosság látókörén kívül maradt. Nagy örömömre szolgál, hogy e hivatás jeles képviselőit hosszú évek eredményes szakmai munkája nyomán ma már köztisztelet és megbecsülés övezi. Az európai integrációs törekvések kapcsán a protokollosok, szervezők szerepe minden országban felértékelődik. Reflektorok, kamerák látószögén kívül, páratlan ötletességgel és leleményességgel folytatott, felelősségteljes szervező munkával teremtik meg a diplomaták, közéleti személyiségek, politikusok, üzletemberek számára a zavartalan tárgyalások lehetőségét. Ajánlom ezt a könyvet e hivatás jelenlegi és majdani művelőinek, valamint azoknak, akik fontosnak tartják az udvarias, kulturált társasági és üzleti élet viselkedési szabályainak ismeretét, és minden olyan embernek, aki kvalifikált szervezőként munkáját igényesen, az európai normák ismeretében kívánja végezni. Fontos, hogy a protokollosok és szervezők új nemzedéke tanuljon elődei tapasztalataiból, gazdagítsák és fejlesszék azt tovább a nemzetközi életből szerzett új ismereteikkel.
Termék adatok
Cím: Protokoll [antikvár]
Szerző: Dr. Görög János , Dr. Gyenes Levente , Dr. Kahler Frigyes , Dr. Sulányi Péter , Dr. Vámos Lászlóné , Fekete Károly , Gyarmati Ildikó , Kósa Diana Lacházi László
Kiadó: Magyar Protokollosok Klubja Országos Egyesület-Gondolat Kiadó
Kötés: Fűzött keménykötés
ISBN: 9638624493
Méret: 170 mm x 240 mm
Szerzőről
Dr. Görög János művei
Szerzőről
Dr. Gyenes Levente művei
Szerzőről
Dr. Kahler Frigyes művei
Szerzőről
Dr. Sulányi Péter művei
Szerzőről
Dr. Vámos Lászlóné művei
Szerzőről
Gyarmati Ildikó művei
A Magyar Protokollosok Országos Egyesületének alapító tagja, vezető főtanácsos rendezvényszervező, számos szakkiadvány szerzője.

A szerző több helyen (egyetemeken, főiskolákon, szakközépiskolákban és oktatási központokban) tart előadásokat a rendezvényszervezés és a protokoll-ismeretek tárgykörében.

Az Athenaeum Kiadónál megjelent művei:

Egyházi protokoll (2003), Rendezvényszervezési kalauz (2005), Protokollkalauz - Gyakorlati útmutatás leendő diplomatáknak (2007)
Szerzőről
Kósa Diana művei
Szerzőről
Lacházi László művei
Bolti készlet  
Vélemény:


Minden jog fenntartva © 1999-2019 Líra Könyv Zrt.
A weblapon található információk közzétételéhez, másolásához a működtetők írásbeli beleegyezése szükséges.
Powered by ERBA 96. Minden jog fenntartva.
mobil nézet