Gyanítható, hogy alig akad olyan világjáró honfitársunk, aki legalább egyszer ne fordult volna meg Bécsben. Annak idején, mikor harmincegynéhány éve a kék útlevéllel ismét kinyílt előttünk Nyugat-Európa csillogó-villogó világa, sokan járták végig a Mariahilferstrasse hazai...
Gyanítható, hogy alig akad olyan világjáró honfitársunk, aki legalább egyszer ne fordult volna meg Bécsben. Annak idején, mikor harmincegynéhány éve a kék útlevéllel ismét kinyílt előttünk Nyugat-Európa csillogó-villogó világa, sokan járták végig a Mariahilferstrasse hazai viszonyokhoz képest elképesztő választékú áruházait, és bámulták meg a Kartnerstrasse luxusüzleteinek kirakatait. Minden bizonnyal jócskán akadtak olyanok is, akiket a Burg impozáns termei, a Schönbrunni kastély pompás kertje, vagy a múzeumok gazdagsága nyűgözött le.A második hullám már csak a város széléig vitte a bevásárlóturistákat: a Shopping City Süd bevásárlóközpontjában minden kapható volt, ami oly kedves lehetett a szegény sógoroknak. Bécs vendéglátásával csak kevés honfitársunk ismerkedett meg közelebbről. A kevéske valuta értékes vagy éppenséggel silány áruvá változott, a gondosan beosztott schillingekből nem jutott az asszonynak egy Melange-re valamelyik híres bécsi kávéházban, a gyerek sem kaphatott valamelyik cukrászdában Sacher tortát vagy Apfelstrudelt, és az apa sem sörözhette el valamelyik kellemes bejzliben két nylon harisnya árát.Ma már minden másképp van. A császárvárost felkereső magyar turisták inkább a múzeumok érdekes kiállításait, a város nevezetességeit keresik fel, és szívesen ismerkednek meg Bécs vendéglátásával is. Kávéházak, cukrászdák, borozók és nem utolsósorban sörözők, kisvendéglők sokasága kínálja a klasszikus bécsi specialitásokat éppúgy, mint a kontinentális vagy éppenséggel tengerentúli nemzeti konyhák különlegességeit.Reméljük, rendhagyó útikalauzunk segíteni fog Önöknek abban, hogy bécsi utazásuk még teljesebb legyen.
író, újságíró 1958-ban születtem, eredeti szakmámat tekintve villamosmérnök volnék, de 1993-ban elcsábított az újságírás. Attól az évtől kezdve egészen 2001-ig voltam a Maláta című sörirodalmi és korcsmakulturális folyóiratnak a szerzője és szerkesztője, közben pedig négy évig a Füstölgő című dohányzáskultúrával és történettel foglalkozó folyóirat főszerkesztője.2002 óta különböző vendéglátóipari és gasztronómiai szaklapoknak és magazinoknak dolgozom. Emellett szerzője, társszerzője, szerkesztője voltam másfél tucat különböző kiadóknál megjelent, főként sörökkel és utazással foglalkozó könyvnek, amelyek közül most csak a Sörmentén sorozatot és a Corvina Kiadónál megjelent – Rosenstein Róberttel közös – sörkönyvet említeném meg.
Amennyiben az Ön által választott könyvesbolt neve mellett
1-5
szerepel, kérjük kattintson a bolt nevére, majd a megjelenő elérhetőségeken érdeklődjön a készletről és foglalja le a könyvet.
Az Ön adatainak védelme és a felhasználói élmény javítása érdekében weboldalunk különböző sütiket (cookie) használ.
Az "Összes elfogadása" gomb megnyomásával elfogadja a sütik használatát. A "Testreszabás" gomb megnyomásával a sütikről részletes információkat olvashat és egyedileg beállíthatja azokat.
Cookie-k és Adatvédelem
Mik azok a sütik (cookie-k)?
A cookie-k szöveges fájlok, amelyek egy weboldal információit tárolják a számítógépen. Kétféle sütit különböztetünk meg: az első
az oldal működéséhez elengedhetetlenül szükséges, a másik pedig a magasabb szintű felhasználói élményhez szükséges.
Elengedhetetlen sütik
Ezeknek a sütiknek mindig be kell lenniük kapcsolva, mivel segítenek a felhasználói fiókkal kapcsolatos műveletekben és az
adatvédelmi beállítások tárolásában.
Személyre szabottabb és relevánsabb hirdetések
Az alábbi cookie-k használatával hozzájárulhat a személyre szabottabb és relevánsabb hirdetések megjelenítéséhez, valamint
segíthet nekünk jobban megérteni és fejleszteni az oldalunk teljesítményét.