Kategória
Szerző
Cím
Kiadó
Leírás
Évszám
Ár
 - 
Mezők között
ÉSVAGY  kapcsolat
 
 
űrlap bezárása | mezők ürítése
E-mail cím:
Jelszó:
Bejelentkezem

Akciók

Újdonságok

Előrendelhető

Líra bolthálózat

Segítség

Fizetés és szállítás

 
Részletes keresés

Főoldal  >  Könyv  >   Gazdaság  >   Menedzserkönyvek  >   

Horváth Imre

Marsallbot a puttonyodban

Kiadó: Grünwald Kft.
Megjelenés: 2017. december 12.
ISBN: 9786150004853

Bővebb ismertető
olvasóink értékelése  

3315 Ft     3900 Ft

15% megtakarítás


Legyen MOST törzsvásárló
Ez a termék törzsvásárlóként akár 3042 Ft
Szállítás: 1-2 munkanap
Törzsvásárlói kedvezmény!
Személyes ajánlatunk Önnek
Bővebb ismertető

Az emberek mindig kíváncsiak, hogy miképpen léphetnek feljebb a társadalmi ranglétrán, hogyan kereshetnek több pénzt, hogyan növelhetnék megbecsülésüket és tehetik biztonságosabbá életüket. Az érvényesülés módját firtató kérdésre adandó válasz bizonyosan az lehetne, hogy az okosabb, a szorgalmasabb és tisztességesebb emberek jutnak magasabbra a társadalmi hierarchiában. Az élet viszont azt mutatja, hogy azonos családi környezetből származó fiatalok, akik iskoláztatásuk alkalmával szinte egyforma teljesítményt nyújtottak, életük során nagyon is különböző eredményeket érnek el. Munkálkodásunknál azt vizsgáljuk, hogy mi okozza a sikerek különbözőségét, és milyen egyéb tényezők hatnak közre érvényesülésükben.
Nincs olyan gazdag ismeretanyag, szaktudás és képesség, amely elegendő volna a boldoguláshoz, ha valaki nem törekszik a sikerre. A boldog élet titka ugyanis, hogy az embernek legyenek sikerei, amelyekre büszke lehet és legyenek céljai, amelyek előre hajtják. Ezért, amit akarunk, azt mindennél jobban kell akarnunk, és egyidejűleg ne akarjunk még száz különféle dolgot.
Tisztában kell lenni képességeinkkel, hogy mihez értünk, és arra a területre kell fordítani időnket és energiánkat. Tudnunk kell, hogy milyen cél elérésére vagyunk leginkább alkalmasak, lehetőségeink és körülményeink ebben milyen módon segítenek bennünket, és mennyire vállaljuk sikerhez vezető út eszközeit és fáradalmait.
Fél évszázad tanult ismereteit és szerzett élettapasztalatait nagyfokú tömörítéssel taglalja a könyv. Láttatni kívánja a társadalomban kialakuló kapcsolódásokat és feszültségeket, megkönnyíteni azok tényleges felismerését és segíteni a jelentkező problémák megoldásában. Felhívja a figyelmet a bonyolult és néha kilátástalan helyzetektől gyakorta megtalálható kivezető útra.
Az egymásra épülő és az emberi életkorok szerint kialakított fejezetek az igazságra törekedve őszintén és elfogulatlanul kívánják bemutatni lehetőségeink és cselekvéseink életpályánkra gyakorolt hatását. Így a család és származás meghatározó szerepét, az oktatás és pályaválasztás gondjait, munkahelyi elkötelezettséget, a szervezetben való előrehaladás módszereit, a vezetővé válás kívánalmait és nem kevésbé a társadalmi szereplés eszköztárát.
Vizsgálódásunk és tapasztalataink alapján meggyőződéssel állíthatjuk, hogy különösen átformálódó értékrendszerek esetében zseniális képességek nélkül is a társadalmi hierarchia bármelyik lépcsőfoka elérhető, ha látjuk céljainkat, ismerjük a célhoz vezető utat és az irányukba haladás módszereit,
A könyv elemzéseivel, számos történelmi esemény bemutatásával kívánja az érvényesülés lehetőségeit szemléletessé tenni. Magunkénak valljuk a modern történettudomány klasszikusának, Leopold von Rankénak hitvallását, mely szerint a történetírásnak azt kell mutatnia, "ahogy a dolgok tulajdonképpen történtek". Nem kell lelkes szervilizmussal követnünk az egykori ellenséges történetírás közhelyeit, amelyek közül nem egy ma is a százesztendős propagandát sulykolja. Számolnunk kell napjainkban azzal, hogy a múlt feldolgozása tele van elhallgatott történésekkel, legendákkal, történelmi csúsztatásokkal és szándékos megtévesztésekkel. Kiemelten fontosnak tartjuk figyelembe venni a múlt cenzorainak, az információk vámtisztjeinek torzító, szinte már korrigálhatatlan hatását, amivel évtizedeken keresztül a tudomány, a művészetek, az oktatás, de még az irodalom alkotásait is jelentős mértékben hiteltelenítették.
A könyv írásánál számos hazai és külföldi szakkönyv, folyóirat ismeretanyagát használtam fel. Több éves türelmes kutatás során gyűjtött példákkal, és a pótolhatatlan segítséget adó, a történelemtudomány által újólag feltárt történelmi események bemutatásával törekedtem szemléletessé és hitelessé tenni írásomat. Mindezt azzal a szándékkal, hogy a t. Olvasónak hasznára váljon, és ismereteivel tudatosabban tudja megszervezni az életét.

Bolti készlet
Betöltés folyamatban...

Olvasói vélemények

(eddig 3 vélemény)  Értékelje Ön is!

Az értékeléshez be kell lépnie.

   írta: Csonka Gábor 2018. január 14.

Dr. Horváth Imre legújabb könyve ismét olvasmányos és magával ragadó. Tökéletesen az bemutatja érvényesülés útjait. A vezetővé válás tanulható folyamatait, nagy vezető személyiségek példáin keresztül illusztrálja. Megtanít a tekintélyre a vezetésre, mások elfogadására, valamint arra miként tudnak mások minket elfogadni, mint vezetőt. Ez a könyv nem egy délutáni kikapcsolódásra született. Igazi tankönyv, melyben elmélyülni kell és az életben alkalmazni az olvasottakat. Időnként visszatérni és újra olvasni. Látszik a műn a több évtizedes tapasztalat és kutatómunka kifinomult profizmusa. Ajánlom mindazoknak akik szeretnének többet kihozni magukból. Ez a könyv jó útmutató lesz számukra. Tisztelettel! Csonka Gábor

   írta: FUHRMANN DIÁNA 2018. január 17.

A szerző az élettapasztalatát átadva, érthetően ismerteti az olvasókkal a sikeres élet titkat. Témái magában foglalják az élet összes területét, legyen az a családi élet vagy a munka világa. A fiatalok számára kitűnű útmutatás. Az író leírja, hogy miben rejlik az igazi sikeresség és rávilágít arra, hogy valójában mik az értékek az életben. Igazi mestermű, világi,tudományos olvasmány.

További olvasói vélemények

   írta: Bátor Aliz 2018. május 25.

Sok minden kavarog az ember fejében a könyv elolvasása után. Határozottan egy olyan könyvről van szó, amelyet nem rakunk azonnal vissza a polcra az elolvasását követően, hiszen számtalan olyan élethelyzethez ad iránymutatást, amellyel minden nap találkozunk mi, emberek. Olyan átható összefüggésekre világít rá, amelyről sajnos nem hallunk az iskolában, de a valóvilágban történő boldogulást nagyon is megkönnyíti. Ez a tudás nagy segítséget jelenthet sokféle élethelyzet sikeres kezelésében. Szívből ajánlok minden háztartásba legalább egy példányt. :)