kategória
szerző
cím
sorozat
kiadó
ISBN
évszám
ár
-
leírás
Előrendelhető
A mezők bármelyike illeszkedjen
A mezők mind illeszkedjen
Líra törzsvásárlónak további kedvezmények>
 
 
Ingyenes szállítás 10.000 Ft felett

Horváth Imre - Marsallbot a puttonyodban

Marsallbot a puttonyodban

Horváth Imre

Grünwald Kft. , Megjelenés: 2017. december 12.
Könyv
 
Az emberek mindig kíváncsiak, hogy miképpen léphetnek feljebb a társadalmi ranglétrán, hogyan kereshetnek több pénzt, hogyan növelhetnék megbecsülésüket és tehetik biztonságosabbá életüket. Az érvényesülés módját firtató kérdésre adandó válasz bizonyosan az lehetne,...
3705 Ft 3900 Ft
5%
Szállítás: 2-6 munkanap
Ez a termék törzsvásárlóként akár 3432 Ft
Személyes ajánlatunk Önnek
Akik ezt a terméket megvették, ezeket vásárolták még
Részletesen erről a termékről
Bővebb ismertető
Az emberek mindig kíváncsiak, hogy miképpen léphetnek feljebb a társadalmi ranglétrán, hogyan kereshetnek több pénzt, hogyan növelhetnék megbecsülésüket és tehetik biztonságosabbá életüket. Az érvényesülés módját firtató kérdésre adandó válasz bizonyosan az lehetne, hogy az okosabb, a szorgalmasabb és tisztességesebb emberek jutnak magasabbra a társadalmi hierarchiában. Az élet viszont azt mutatja, hogy azonos családi környezetből származó fiatalok, akik iskoláztatásuk alkalmával szinte egyforma teljesítményt nyújtottak, életük során nagyon is különböző eredményeket érnek el. Munkálkodásunknál azt vizsgáljuk, hogy mi okozza a sikerek különbözőségét, és milyen egyéb tényezők hatnak közre érvényesülésükben.
Nincs olyan gazdag ismeretanyag, szaktudás és képesség, amely elegendő volna a boldoguláshoz, ha valaki nem törekszik a sikerre. A boldog élet titka ugyanis, hogy az embernek legyenek sikerei, amelyekre büszke lehet és legyenek céljai, amelyek előre hajtják. Ezért, amit akarunk, azt mindennél jobban kell akarnunk, és egyidejűleg ne akarjunk még száz különféle dolgot.
Tisztában kell lenni képességeinkkel, hogy mihez értünk, és arra a területre kell fordítani időnket és energiánkat. Tudnunk kell, hogy milyen cél elérésére vagyunk leginkább alkalmasak, lehetőségeink és körülményeink ebben milyen módon segítenek bennünket, és mennyire vállaljuk sikerhez vezető út eszközeit és fáradalmait.
Fél évszázad tanult ismereteit és szerzett élettapasztalatait nagyfokú tömörítéssel taglalja a könyv. Láttatni kívánja a társadalomban kialakuló kapcsolódásokat és feszültségeket, megkönnyíteni azok tényleges felismerését és segíteni a jelentkező problémák megoldásában. Felhívja a figyelmet a bonyolult és néha kilátástalan helyzetektől gyakorta megtalálható kivezető útra.
Az egymásra épülő és az emberi életkorok szerint kialakított fejezetek az igazságra törekedve őszintén és elfogulatlanul kívánják bemutatni lehetőségeink és cselekvéseink életpályánkra gyakorolt hatását. Így a család és származás meghatározó szerepét, az oktatás és pályaválasztás gondjait, munkahelyi elkötelezettséget, a szervezetben való előrehaladás módszereit, a vezetővé válás kívánalmait és nem kevésbé a társadalmi szereplés eszköztárát.
Vizsgálódásunk és tapasztalataink alapján meggyőződéssel állíthatjuk, hogy különösen átformálódó értékrendszerek esetében zseniális képességek nélkül is a társadalmi hierarchia bármelyik lépcsőfoka elérhető, ha látjuk céljainkat, ismerjük a célhoz vezető utat és az irányukba haladás módszereit,
A könyv elemzéseivel, számos történelmi esemény bemutatásával kívánja az érvényesülés lehetőségeit szemléletessé tenni. Magunkénak valljuk a modern történettudomány klasszikusának, Leopold von Rankénak hitvallását, mely szerint a történetírásnak azt kell mutatnia, "ahogy a dolgok tulajdonképpen történtek". Nem kell lelkes szervilizmussal követnünk az egykori ellenséges történetírás közhelyeit, amelyek közül nem egy ma is a százesztendős propagandát sulykolja. Számolnunk kell napjainkban azzal, hogy a múlt feldolgozása tele van elhallgatott történésekkel, legendákkal, történelmi csúsztatásokkal és szándékos megtévesztésekkel. Kiemelten fontosnak tartjuk figyelembe venni a múlt cenzorainak, az információk vámtisztjeinek torzító, szinte már korrigálhatatlan hatását, amivel évtizedeken keresztül a tudomány, a művészetek, az oktatás, de még az irodalom alkotásait is jelentős mértékben hiteltelenítették.
A könyv írásánál számos hazai és külföldi szakkönyv, folyóirat ismeretanyagát használtam fel. Több éves türelmes kutatás során gyűjtött példákkal, és a pótolhatatlan segítséget adó, a történelemtudomány által újólag feltárt történelmi események bemutatásával törekedtem szemléletessé és hitelessé tenni írásomat. Mindezt azzal a szándékkal, hogy a t. Olvasónak hasznára váljon, és ismereteivel tudatosabban tudja megszervezni az életét.
Termék adatok
Cím: Marsallbot a puttonyodban
Szerző: Horváth Imre
Kiadó: Grünwald Kft.
Megjelenés: 2017. december 12.
ISBN: 9786150004853
Cimke felhő
Bolti készlet  
Vélemény:
írta: Bátor Aliz | 2018.12.20.
Sok minden kavarog az ember fejében a könyv elolvasása után. Határozottan egy olyan könyvrõl van szó, amelyet nem rakunk azonnal vissza a polcra az elolvasását követõen, hiszen számtalan olyan élethelyzethez ad iránymutatást, amellyel minden nap találkozunk mi, emberek. Olyan átható összefüggésekre világít rá, amelyrõl sajnos nem hallunk az iskolában, de a valóvilágban történõ boldogulást nagyon is megkönnyíti. Ez a tudás nagy segítséget jelenthet sokféle élethelyzet sikeres kezelésében. Szívbõl ajánlok minden háztartásba legalább egy példányt. :)
írta: FUHRMANN DIÁNA | 2018.12.20.
A szerzõ az élettapasztalatát átadva, érthetõen ismerteti az olvasókkal a sikeres élet titkat. Témái magában foglalják az élet összes területét, legyen az a családi élet vagy a munka világa. A fiatalok számára kitûnû útmutatás. Az író leírja, hogy miben rejlik az igazi sikeresség és rávilágít arra, hogy valójában mik az értékek az életben. Igazi mestermû, világi,tudományos olvasmány.
írta: Csonka Gábor | 2018.12.20.
Dr. Horváth Imre legújabb könyve ismét olvasmányos és magával ragadó. Tökéletesen az bemutatja érvényesülés útjait. A vezetõvé válás tanulható folyamatait, nagy vezetõ személyiségek példáin keresztül illusztrálja. Megtanít a tekintélyre a vezetésre, mások elfogadására, valamint arra miként tudnak mások minket elfogadni, mint vezetõt. Ez a könyv nem egy délutáni kikapcsolódásra született. Igazi tankönyv, melyben elmélyülni kell és az életben alkalmazni az olvasottakat. Idõnként visszatérni és újra olvasni. Látszik a mûn a több évtizedes tapasztalat és kutatómunka kifinomult profizmusa. Ajánlom mindazoknak akik szeretnének többet kihozni magukból. Ez a könyv jó útmutató lesz számukra. Tisztelettel! Csonka Gábor


Minden jog fenntartva © 1999-2019 Líra Könyv Zrt.
A weblapon található információk közzétételéhez, másolásához a működtetők írásbeli beleegyezése szükséges.
Powered by ERBA 96. Minden jog fenntartva.
mobil nézet