Kategória
Szerző
Cím
Kiadó
Leírás
Évszám
Ár
 - 
Mezők között
ÉSVAGY  kapcsolat
 
 
űrlap bezárása | mezők ürítése
E-mail cím:
Jelszó:
Bejelentkezem

Akciók

Újdonságok

Előrendelhető

Líra bolthálózat

Segítség

Fizetés és szállítás

 
Részletes keresés

Főoldal  >  Könyv  >   Ismeretterjesztő  >   

Tom Nealon

Forradalmak az ebédlőasztalon. A konyha titkos történelme

Kiadó: Cser Kiadó
Oldalszám: 216 oldal
Megjelenés: 2018. június 08.
Méret: 204 mm x 274 mm x 24 mm
ISBN: 9789632785387

Bővebb ismertető
olvasóink értékelése  

4246 Ft     4995 Ft

15% megtakarítás


Legyen MOST törzsvásárló
Ez a termék törzsvásárlóként akár 3896 Ft
Szállítás: 1-2 munkanap
Törzsvásárlói kedvezmény!
Személyes ajánlatunk Önnek

 - Budapest OFF - ÜKH 2018
2541 Ft
2990 Ft
15%
megtakarítás

Jean Sasson

Jean Sasson - Fiamért mindent
2541 Ft
2990 Ft
15%
megtakarítás

Don Winslow

Don Winslow - Az egység
2966 Ft
3490 Ft
15%
megtakarítás
Akik ezt a terméket megvették, ezeket vásárolták még

Erős Zoltán

Erős Zoltán - Magyar történelmi helynevek A-tól Z-ig
3816 Ft
4490 Ft
15%
megtakarítás

Blixen, Karen

Blixen, Karen - VOLT EGY FARMOM AFRIKÁBAN (ÚJ, 2014)
2541 Ft
2990 Ft
15%
megtakarítás

Gyurkovics Tibor

Gyurkovics Tibor - Túlvilági extázis
2975 Ft
3500 Ft
15%
megtakarítás
Bővebb ismertető

A konyha történelmének gazdagon illusztrált könyve mitikus eredettörténetekből, bizarr receptekből, és sok egyéb hozzávalóból!
Az éhség és az ízlés kéz a kézben járva formálta a civilizáció fejlődését. Mindegy, hogy háború vagy pestisjárvány dúlt-e épp, esetleg forradalmak vagy népvándorlások borzolták a kedélyeket, enni mindig kellett. A legtöbb esetben a történelem alakulása azon múlt, hogy a népnek volt-e mit ennie, avagy éhínség gyötörte őket.
A Forradalmak az ebédlőasztalon - A konyha titkos történelme című könyv a történelmi tények
és legendák határán egyensúlyozva lebbenti fel a fátylat több pikáns rejtélyről.
A British Library gyűjteményéből válogatott, lenyűgöző képekkel illusztrált könyv sokoldalúan igyekszik bemutatni a mindennapi fogások és konyhai eljárások mögött rejtőző, lélegzetelállító történeteket. Mi a kapcsolat a francia forradalom és a terített asztal között? Mi köze a puding sűrűségének a gyarmatosításhoz? Hogy jön a limonádé a bubópestishez? Milyen különös kapcsolata van a pontynak a keresztes háborúval? Hogyan találkozott Byron a barnamártással? Hogy használták fel a csilit a kannibál konyhaművészetben? A szerző ilyen, és ehhez hasonló, érdekes és szórakoztató témákat boncolgat hiánypótló művében.

A tartalomból:
A ponty és a keresztes háború
Limonádé pestis idején
Elfogyott a levespor
Muti, kit eszel?
Forradalom az ebédlőasztalon
Jó, hogy szósz!
Móka kakaózni
Én úgy mondom, hogy omlós
Ez nem piskóta
Az étel sűrűje

Bolti készlet
Betöltés folyamatban...

Olvasói vélemények

Értékelje Ön is!

Az értékeléshez be kell lépnie.

Erről a termékről még senki nem írt véleményt, legyen Ön az első...