Kategória
Szerző
Cím
Kiadó
Leírás
Évszám
Ár
 - 
Mezők között
ÉSVAGY  kapcsolat
 
 
űrlap bezárása | mezők ürítése
E-mail cím:
Jelszó:
Bejelentkezem

Akciók

Újdonságok

Előrendelhető

Líra bolthálózat

Segítség

Fizetés és szállítás

 
Részletes keresés

Főoldal  >  Könyv  >   Ismeretterjesztő  >   

Szepesi Tamás

PÁLINKAFŐZÉS OTTHON - Pálinkafőzők zsebkönyve

Kiadó: Line Design Kft.
Megjelenés: 2013. november 21.
Méret: 210 mm x 140 mm x 12 mm
ISBN: 9789630878098

Bővebb ismertető
olvasóink értékelése  

1339 Ft     1575 Ft

15% megtakarítás


Legyen MOST törzsvásárló
Ez a termék törzsvásárlóként akár 1229 Ft
Szállítás: 2-5 munkanap
Törzsvásárlói kedvezmény!
Személyes ajánlatunk Önnek

BÉKÉSI ZOLTÁN-CSARNAI ERZSÉBET

BÉKÉSI ZOLTÁN-CSARNAI ERZSÉBET - Házi pálinkafőzés
2465 Ft
2900 Ft
15%
megtakarítás

Zelina György

Zelina György - MESTERSÉGEM CÍMERE: BORÁSZ
3315 Ft
3900 Ft
15%
megtakarítás
Akik ezt a terméket megvették, ezeket vásárolták még

Tea Stilton

Tea Stilton - A LÁNGOLÓ HEGY - TEA STILTON -
3144 Ft
3699 Ft
15%
megtakarítás

Ken Follett

Ken Follett - A Titánok bukása - Évszázad-trilógia 1.
4241 Ft
4990 Ft
15%
megtakarítás
Bővebb ismertető

E könyv célja, hogy otthoni, könnyen elsajátítható praktikákkal ismertesse meg az olvasókat, akik saját kedvükre és barátaik örömére fognak bele e nemes italok elkészítésébe. Írásommal ismeretterjesztő zsebkönyvet szeretnék az olvasó kezébe adni, egyszerűen, világosan fogalmazva, és gyakorlati tanácsokkal kiegészítve. Nem célom versenyre kelni komoly szakkönyvekkel, inkább könnyed, tiszta, lényegre koncentráló sillabuszt szeretnék nyújtani a hétköznapok pálinkafőzőinek. Az első fejezetben röviden bemutatom a pálinkakészítésre vonatkozó jogi hátteret. A következő fejezetben az olvasó megismerkedhet a pálinka alapanyagául szolgáló gyümölcsökkel, tulajdonságaival (cefrézési, szeszhozami tulajdonságok), különválasztva a csonthéjas, almatermésű, bogyós gyümölcsöket, illetve borászati melléktermékeket. Az erjedésről szóló fejezetben bemutatjuk az erjedés lényegét, folyamatát, a nélkülözhetetlen résztvevők ismeretét (pl baktériumok, élesztők, gombák), ezek fajtáit, tulajdonságait. Az erjedési fázisok, erjesztési módszerek és erjesztési hibák ismertetésére is sor kerül. A Lepárlás című fejezetben megismerhetjük a lepárlás folyamatát, a lepárlóberendezések típusait, a párlat részeit; alkotóelemeit. A következő rész tartalmazza azokat a gyakorlati teendőket, tanácsokat, melyek a gyümölcs előkészítésétől a pálinka esetleges hibáinak javításáig adnak fontos útmutatást a felhasználónak. Ez a fejezet a cefrézés helyes folyamatának bemutatásával kezdődik, kifejtve, hogyan készüljön az ép, egészséges gyümölcsből "egészséges", minőségi pálinka készítésére alkalmas cefre.

Bolti készlet
Betöltés folyamatban...

Olvasói vélemények

Értékelje Ön is!

Az értékeléshez be kell lépnie.

Erről a termékről még senki nem írt véleményt, legyen Ön az első...