Kategória
Szerző
Cím
Kiadó
Leírás
Évszám
Ár
 - 
Mezők között
ÉSVAGY  kapcsolat
 
 
űrlap bezárása | mezők ürítése
E-mail cím:
Jelszó:
Bejelentkezem

Akciók

Újdonságok

Előrendelhető

Líra bolthálózat

Segítség

Fizetés és szállítás

 
Részletes keresés

Főoldal  >  Könyv  >   Ismeretterjesztő  >   Szakácskönyvek  >   

Mózes István Miklós

A 100 LEGJOBB FOKHAGYMÁS RECEPT

Kiadó: STB Könyvek Könyvkiadó Kft.
Oldalszám: 80 oldal
Megjelenés: 2007. szeptember 27.
Méret: 200 mm x 140 mm x 5 mm
Kötés: Ragasztott
ISBN: 9639266787
Sorozat: A 100 legjobb

Bővebb ismertető
olvasóink értékelése  

195 Ft     229 Ft

15% megtakarítás


Legyen MOST törzsvásárló
Ez a termék törzsvásárlóként akár 179 Ft
Szállítás: 1-3 munkanap
Törzsvásárlói kedvezmény!
Személyes ajánlatunk Önnek

Mózes István Miklós

Mózes István Miklós - A 100 LEGJOBB RIZSES ÉTEL
195 Ft
229 Ft
15%
megtakarítás

Csoma Mózes

Csoma Mózes - Korea
2720 Ft
3200 Ft
15%
megtakarítás
Bővebb ismertető

A fokhagyma eredeti hazája valószínűleg Közép-Ázsia volt, de igen ősi kultúrnövény Indiában, Kínában és Japánban is. Európában az olasz, a francia, a spanyol és a görög konyha is régóta használja (hozzánk Itáliából került, Mátyás király második felesége, Aragóniai Beatrix révén, a vöröshagymával együtt), de Csehországban, Szlovákiában, Ukrajnában, valamint a már említett Görögország mellett más balkáni országokban is kedvelik, termesztik. Ma már az egész világon nagyüzemileg termesztett kultúrnövény. Érdekes azonban, hogy míg Európában elsősorban hús- és kolbászáruk ízesítésére és az ételekben fűszerként használják, addig a keleti országokban sokszor nyersen is fogyasztják, sőt Kínában a fokhagyma fiatal virágzatából főzeléket is főznek. A kínai és a japán kertekben sokfelé dísznövény a fokhagyma egy változata, a pekingi fokhagyma. Bár a magyar konyha ismeri és használja -- sőt egyik jellegzetességének tartják sokan -- a fokhagymát, mégis mintha mostohán bánnánk vele. Ámbár lehet, hogy csak a régi ismeretek feledésbe merüléséről van szó, hiszen mi magyarok is ettük valamikor nyersen, párolva, sütve, savanyítva stb. Mostani válogatásunkban száz igen jó fokhagymás receptet adunk közzé, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy bebizonyítsuk: a fokhagyma nem csak ízesítő fűszer, hanem kiváló alapanyag finom ételek készítéséhez.

Bolti készlet
Betöltés folyamatban...

Olvasói vélemények

Értékelje Ön is!

Az értékeléshez be kell lépnie.

Erről a termékről még senki nem írt véleményt, legyen Ön az első...