kategória
szerző
cím
kiadó
ISBN
évszám
ár
-
leírás
A mezők bármelyike illeszkedjen
A mezők mind illeszkedjen
Líra törzsvásárlónak további kedvezmények>
 
 
Ingyenes szállítás 10.000 Ft felett

Dr. Tolnai Orsolya - Érzékenyek szakácskönyve

Érzékenyek szakácskönyve

Dr. Tolnai Orsolya

Perfact-Pro Kft. , Megjelenés: 2015. január 23.
Könyv
 
Vajon mik a jó szakácskönyv fő ismérvei? Hogy olyan recepteket tartalmaz, amelyek elkészítéséhez azonnal kedvet kapunk? Talán hozzátartozik, hogy a receptek változatos alapanyagokból legyenek összeállítva, és lehetőleg legyenek egészségesek. Az pedig már csak hab a tortán, ha...
3748 Ft 4410 Ft
15%
Szállítás: 2-4 munkanap
Ez a termék törzsvásárlóként akár 3486 Ft
Akik ezt a terméket megvették, ezeket vásárolták még

Anyát megoperálták

Tóth Krisztina

Tóth Krisztina - Anyát megoperálták
2499 Ft
2124 Ft
15%

Mrs. Dalloway

Virginia Woolf

Virginia Woolf - Mrs. Dalloway
3000 Ft
2550 Ft
15%

Elsõ érintés

Laurelin Paige

Laurelin Paige - Elsõ érintés
3599 Ft
2519 Ft
30%

Határtalanul

Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen - Határtalanul
3980 Ft
3383 Ft
15%

Kétszög

Hankiss Elemér - Lengyel László

Hankiss Elemér - Lengyel László - Kétszög
3490 Ft
2966 Ft
15%

Pedró, a tûzoltóautó

Mechler Anna

Mechler Anna - Pedró, a tûzoltóautó
1990 Ft
1592 Ft
20%

Isten gyermeke

Cormac McCarthy

Cormac McCarthy - Isten gyermeke
2999 Ft
2399 Ft
20%

Ne hagyd el a hajót!

DOYLE, BRIAN

DOYLE, BRIAN - Ne hagyd el a hajót!
3490 Ft
2792 Ft
20%
Részletesen erről a termékről
Bővebb ismertető
Vajon mik a jó szakácskönyv fő ismérvei? Hogy olyan recepteket tartalmaz, amelyek elkészítéséhez azonnal kedvet kapunk? Talán hozzátartozik, hogy a receptek változatos alapanyagokból legyenek összeállítva, és lehetőleg legyenek egészségesek. Az pedig már csak hab a tortán, ha a szerző közvetlensége és az ínycsiklandozó fotók magával ragadnak.
Jelen szakácskönyvben a felsoroltakkal mind találkozunk.
A szerző, Dr. Tolnai Orsolya akkor kényszerült szembenézni azzal, hogy felfedezze a glutén-, laktóz- és cukormentes ételekben rejlő lehetőségeket, amikor a már meglévő inzulinrezisztenciája mellé glutén-, és laktózérzékenységet is diagnosztizáltak nála. Ő azonban megtalálta a módját, hogyan tud boldogulni a "mindenmentes" táplálkozás útvesztőjében, hogyan tudja a lehető legváltozatosabb ételeket elkészíteni laktóz, glutén, és cukor használata nélkül. Ezeket a felfedezéseket receptkönyvén keresztül most nekünk is átadja.
Receptjeiben megpróbálta a hagyományost a modernnel, a teljesen szokványos alapanyagokat a kevésbé szokványosakkal ötvözni.

Az új alapanyagokkal való kísérletezésnek köszönhetően számos olyan ételt készített el, amelyekről nem is gondolnánk, hogy mennyire finomak és különlegesek. Néhány, elsőre talán kevésbé összeillő, de mindenesetre határozottan furcsáknak mondható alapanyag ötvözéséből olyan ínycsiklandozó ételek születtek meg, amelyek után biztosan mind a 10 ujjunkat megnyaljuk majd, ha mi is elkészítjük.
Így találkozunk a teljesség igénye nélkül a málnadzsemben a levendulával, a ribizlidzsemben rózsavízzel, a kókuszos palacsintában balzsamecetes málnával, mangó salsával, vagy céklával a csokoládétortában. A különlegesebb hozzávalókon kívül a legkülönbözőbb lehetőségeket tárja elénk reggeliktől egészen a desszertekig.
A könyvben változatosan megjelenik a modern és a nemzetközi konyha ízvilága is, mindezt úgy, hogy az határoktól csak gazdagodott az étrendünk.

Jó szívvel és meggyőződéssel ajánlható ez a receptgyűjtemény mindazoknak, akik szeretik a gyorsan elkészíthető, ízletes ételeket, akik szívesen kísérleteznek új alapanyagokkal úgy, hogy a siker garantált, akik számára fontos az egészségtudatos táplálkozás és természetesen azoknak, akiket érzékenyen érint a hagyományos nyugati étrend. A szerző olyan, mint ez a receptkönyv. Jól összeszedett, színes és fantáziadús személyiség. Tolnai Orsolya kitűnő példa arra, hogy az elsőre nehéznek tűnő élethelyzet - "mit fogok ezentúl enni?!" - hogyan válhat kitartással, pozitív hozzáállással és egy nagy adag kísérletezőkedvvel sikerré. Ez a szakácskönyv, melyet a kezében tart, több táplálék intoleranciát is figyelembe vevő, kreatívan megalkotott ételek gyűjteménye, amelyben megtalálható a modern és nemzetközi konyha ízvilága. Nagyszerű segítséget nyújt ahhoz, hogy a táplálékallergiával ku¨zdők étkezése ne a korlátokról, hanem a lehetőségekről szóljon.

Előszó
2013 májusában, amikor a meglévő inzulin rezisztenciám mellé laktóz-, és glutén érzékenységet is diagnosztizáltak, feltettem magamban a kérdést: "Ha se cukrot, se laktózt, se glutént tartalmazó élelmiszereket nem fogyaszthatok, akkor mit fogok ezentúl enni?" Mindig is szenvedélyem volt az evés és a főzés, de akkor nem volt más választásom, gyökeresen meg kellett változtatnom az életmódomat, a bevásárlási és a főzési szokásaimat. Száműztem a konyhámból az egészségem megőrzése érdekében a gabonaféléket, kivéve a zabot és az amarántot, a hu¨velyeseket, a burgonyát, a finomított cukrokat, a laktózt, a glutént és a tartósítószereket tartalmazó feldolgozott élelmiszereket. Elkezdtem új alapanyagok után kutatni, kísérletezni, és felfedeztem, hogy az eddig tőlem távol álló hozzávalókból milyen gyorsan össze lehet dobni pár finom fogást. Ebben a szakácskönyvben leírom, milyen ételeket eszem otthon nap, mint nap, és megmutatom, hogy elkeseredésre semmi ok, a laktózt-, a glutént és a cukrot az étrendu¨nkből elhagyva is fogyaszthatunk változatos, finom ételeket. Bízom abban, hogy receptjeim által segítséget nyújthatok azoknak, akik hozzám hasonlóan egy új, jobb életet kívánnak kezdeni. Dr. Tolnai Orsolya
Könyv adatok
Cím: Érzékenyek szakácskönyve
Szerző: Dr. Tolnai Orsolya
Kiadó: Perfact-Pro Kft.
Oldalszám: 238 oldal
Megjelenés: 2015. január 23.
ISBN: 9789639929463
Olvasson bele a Érzékenyek szakácskönyve c. könyvbe! (PDF)
Bolti készlet  
Vélemény:


Minden jog fenntartva © 1999-2012 Líra Könyv Zrt.
A weblapon található információk közzétételéhez, másolásához a működtetők írásbeli beleegyezése szükséges.
Powered by Infosystem s.r.o.. Minden jog fenntartva.
mobil nézet