Kategória
Szerző
Cím
Kiadó
Leírás
Évszám
Ár
 - 
Mezők között
ÉSVAGY  kapcsolat
 
 
űrlap bezárása | mezők ürítése
E-mail cím:
Jelszó:
Bejelentkezem

Akciók

Újdonságok

Előrendelhető

Líra bolthálózat

Segítség

Fizetés és szállítás

 
Részletes keresés

Főoldal  >  Könyv  >   Ismeretterjesztő  >   Szakácskönyvek  >   

Dr. Tolnai Orsolya

Érzékenyek szakácskönyve

Kiadó: Perfact-Pro Kft.
Oldalszám: 238 oldal
Megjelenés: 2015. január 23.
ISBN: 9789639929463

Bővebb ismertető
olvasóink értékelése  

3748 Ft     4410 Ft

15% megtakarítás


Legyen MOST törzsvásárló
Ez a termék törzsvásárlóként akár 3440 Ft
Szállítás: 1-2 munkanap
Törzsvásárlói kedvezmény!
Személyes ajánlatunk Önnek

Dr. Andrási Nóra

Dr. Andrási Nóra - Mindenmentes
3992 Ft
4990 Ft
20%
megtakarítás

Dr. Andrási Nóra

Dr. Andrási Nóra - Mindenmentes 2
4241 Ft
4990 Ft
15%
megtakarítás

dr. Balogh-Bóna Klára

dr. Balogh-Bóna Klára - Finoman glutén nélkül
509 Ft
599 Ft
15%
megtakarítás
Akik ezt a terméket megvették, ezeket vásárolták még

NORDQVIST, SVEN

NORDQVIST, SVEN - Amikor Findusz kicsi volt és eltűnt
2000 Ft
2500 Ft
20%
megtakarítás

NORDQVIST, SVEN

NORDQVIST, SVEN - Lesz nemulass, Findusz!
2800 Ft
3500 Ft
20%
megtakarítás

 - Az óvodában - Barátnőm, Bori foglalkoztató
712 Ft
890 Ft
20%
megtakarítás
Bővebb ismertető

Vajon mik a jó szakácskönyv fő ismérvei? Hogy olyan recepteket tartalmaz, amelyek elkészítéséhez azonnal kedvet kapunk? Talán hozzátartozik, hogy a receptek változatos alapanyagokból legyenek összeállítva, és lehetőleg legyenek egészségesek. Az pedig már csak hab a tortán, ha a szerző közvetlensége és az ínycsiklandozó fotók magával ragadnak.
Jelen szakácskönyvben a felsoroltakkal mind találkozunk.
A szerző, Dr. Tolnai Orsolya akkor kényszerült szembenézni azzal, hogy felfedezze a glutén-, laktóz- és cukormentes ételekben rejlő lehetőségeket, amikor a már meglévő inzulinrezisztenciája mellé glutén-, és laktózérzékenységet is diagnosztizáltak nála. Ő azonban megtalálta a módját, hogyan tud boldogulni a "mindenmentes" táplálkozás útvesztőjében, hogyan tudja a lehető legváltozatosabb ételeket elkészíteni laktóz, glutén, és cukor használata nélkül. Ezeket a felfedezéseket receptkönyvén keresztül most nekünk is átadja.
Receptjeiben megpróbálta a hagyományost a modernnel, a teljesen szokványos alapanyagokat a kevésbé szokványosakkal ötvözni.

Az új alapanyagokkal való kísérletezésnek köszönhetően számos olyan ételt készített el, amelyekről nem is gondolnánk, hogy mennyire finomak és különlegesek. Néhány, elsőre talán kevésbé összeillő, de mindenesetre határozottan furcsáknak mondható alapanyag ötvözéséből olyan ínycsiklandozó ételek születtek meg, amelyek után biztosan mind a 10 ujjunkat megnyaljuk majd, ha mi is elkészítjük.
Így találkozunk a teljesség igénye nélkül a málnadzsemben a levendulával, a ribizlidzsemben rózsavízzel, a kókuszos palacsintában balzsamecetes málnával, mangó salsával, vagy céklával a csokoládétortában. A különlegesebb hozzávalókon kívül a legkülönbözőbb lehetőségeket tárja elénk reggeliktől egészen a desszertekig.
A könyvben változatosan megjelenik a modern és a nemzetközi konyha ízvilága is, mindezt úgy, hogy az határoktól csak gazdagodott az étrendünk.

Jó szívvel és meggyőződéssel ajánlható ez a receptgyűjtemény mindazoknak, akik szeretik a gyorsan elkészíthető, ízletes ételeket, akik szívesen kísérleteznek új alapanyagokkal úgy, hogy a siker garantált, akik számára fontos az egészségtudatos táplálkozás és természetesen azoknak, akiket érzékenyen érint a hagyományos nyugati étrend. A szerző olyan, mint ez a receptkönyv. Jól összeszedett, színes és fantáziadús személyiség. Tolnai Orsolya kitűnő példa arra, hogy az elsőre nehéznek tűnő élethelyzet - "mit fogok ezentúl enni?!" - hogyan válhat kitartással, pozitív hozzáállással és egy nagy adag kísérletezőkedvvel sikerré. Ez a szakácskönyv, melyet a kezében tart, több táplálék intoleranciát is figyelembe vevő, kreatívan megalkotott ételek gyűjteménye, amelyben megtalálható a modern és nemzetközi konyha ízvilága. Nagyszerű segítséget nyújt ahhoz, hogy a táplálékallergiával ku¨zdők étkezése ne a korlátokról, hanem a lehetőségekről szóljon.

Előszó
2013 májusában, amikor a meglévő inzulin rezisztenciám mellé laktóz-, és glutén érzékenységet is diagnosztizáltak, feltettem magamban a kérdést: "Ha se cukrot, se laktózt, se glutént tartalmazó élelmiszereket nem fogyaszthatok, akkor mit fogok ezentúl enni?" Mindig is szenvedélyem volt az evés és a főzés, de akkor nem volt más választásom, gyökeresen meg kellett változtatnom az életmódomat, a bevásárlási és a főzési szokásaimat. Száműztem a konyhámból az egészségem megőrzése érdekében a gabonaféléket, kivéve a zabot és az amarántot, a hu¨velyeseket, a burgonyát, a finomított cukrokat, a laktózt, a glutént és a tartósítószereket tartalmazó feldolgozott élelmiszereket. Elkezdtem új alapanyagok után kutatni, kísérletezni, és felfedeztem, hogy az eddig tőlem távol álló hozzávalókból milyen gyorsan össze lehet dobni pár finom fogást. Ebben a szakácskönyvben leírom, milyen ételeket eszem otthon nap, mint nap, és megmutatom, hogy elkeseredésre semmi ok, a laktózt-, a glutént és a cukrot az étrendu¨nkből elhagyva is fogyaszthatunk változatos, finom ételeket. Bízom abban, hogy receptjeim által segítséget nyújthatok azoknak, akik hozzám hasonlóan egy új, jobb életet kívánnak kezdeni. Dr. Tolnai Orsolya

Bolti készlet
Betöltés folyamatban...

Olvasói vélemények

Értékelje Ön is!

Az értékeléshez be kell lépnie.

Erről a termékről még senki nem írt véleményt, legyen Ön az első...