kategória
szerző
cím
sorozat
kiadó
ISBN
évszám
ár
-
leírás
Előrendelhető
A mezők bármelyike illeszkedjen
A mezők mind illeszkedjen
Líra törzsvásárlónak további kedvezmények>
 
 
Ingyenes szállítás 10.000 Ft felett

Rubin Eszter - Hisztaminintolerancia szakácskönyv  - Alacsony hisztamintartalmú, glutén-,tej-,szója-,kukorica-,cukor-és édesítőszer-mentes receptek
ÚJ

Hisztaminintolerancia szakácskönyv - Alacsony hisztamintartalmú, glutén-,tej-,szója-,kukorica-,cukor-és édesítőszer-mentes receptek

Rubin Eszter

Jaffa Kiadó , Megjelenés: 2020. július 07.
Könyv
 
A Hisztaminintolerancia szakácskönyv az első magyar nyelven megjelenő, alacsony hisztamintartalmú recepteket tartalmazó receptgyűjtemény. A csodás fotókkal illusztrált kötet az író, gasztronómus Rubin Eszter - mint hisztaminintoleranciában érintett - saját tapasztalatain alapul. A...

3399 Ft 3999 Ft
15%
Szállítás: 2-5 munkanap
Ez a termék törzsvásárlóként akár 3119 Ft
Személyes ajánlatunk Önnek
Akik ezt a terméket megvették, ezeket vásárolták még

Az eltűnt idő nyoma

Bartis Attila

2699 Ft
2159 Ft
20%

A másik Mrs. Miller

Dickson, Allison

Dickson, Allison - A másik Mrs. Miller
ÚJ
3999 Ft
3399 Ft
15%

Idén minden más lesz

Cathy Kelly

Cathy Kelly - Idén minden más lesz
ÚJ
3999 Ft
3399 Ft
15%

Kopaszkutya és a többi

Szomjas György

3400 Ft
2890 Ft
15%
Részletesen erről a termékről
Bővebb ismertető
A Hisztaminintolerancia szakácskönyv az első magyar nyelven megjelenő, alacsony hisztamintartalmú recepteket tartalmazó receptgyűjtemény. A csodás fotókkal illusztrált kötet az író, gasztronómus Rubin Eszter - mint hisztaminintoleranciában érintett - saját tapasztalatain alapul. A kötet nemcsak hisztaminintoleranciában, de összetett táplálékallergiában érintetteknek is óriási segítséget nyújt. Minden recepthez Kulcsár Angéla funkcionális táplálkozási szakértő írt tudományos alapokon nyugvó kommentárt.
A Hisztaminintolerancia szakácskönyv nemcsak azoknak szól, akik már tudják, hogy érintettek, de azoknak is, akiknek életében valaha jelentkezett vörösbortól, csokoládétól, paradicsomtól, erjesztett ételektől vagy tartósítószerektől (például szulfitoktól), akár gyógyszerektől (például szaliciláttól, aszpirintől) orrdugulás, tüsszögés, fulladás, szapora pulzus, csalánkiütés, bélrendszeri panaszok, vagy régóta megmagyarázhatatlan tünetektől szenvednek, de az egészségügyi vizsgálatok sokszor mégis negatív eredményt mutatnak.
Az alacsony hisztamintartalmú diéta az egyéni eltérések változatossága miatt nem egy olyan egzaktul meghatározható rendszer, mint például a gluténmentes vagy a laktózmentes étrend, ezért a receptek ötleteket adnak az életmód- és szemléletváltáshoz.
A hisztaminintolerancia azonban csak a jéghegy csúcsa, amely mögött általában valamilyen gyulladásos folyamat áll, ezért a könyvben szereplő ételek nem tartalmaznak gyulladáskeltő anyagokat: glutént, szóját, kukoricát, tejet, tejterméket, hüvelyeseket, cukrot, édesítőszereket, egy kivétellel olajos magvakat, és többnyire alacsony fruktóztartalmúak. Alapvető szempont, hogy hosszú távon nem a hisztamintól kell megszabadulni, hanem a gyökérokok feltárásával, gyulladáscsökkentő étrenddel, és bélregeneráló terápiával a szervezetünket kell alkalmassá tenni arra, hogy a hisztamint újra képes legyen lebontani.


"Hiánypótló ez a kötet, mivel nagyon sok ember küzd hisztaminintoleranciával anélkül, hogy tudna róla. Akik viszont már sejtik, hogy tüneteik hátterében ez állhat, gyakran magukra vannak hagyva, hiszen tüneteiket saját maguk vagy a környezetük is sokszor pszichés problémának gondolják, és nem ismerik fel, hogy tüneteiknek fizikai oka is lehet.
A hisztaminproblémák okainak kezelésével teljesen tünetmentessé tehetjük állapotunkat. A könyvben szereplő receptek kitűnő segítséget jelentenek abban, hogy elkerüljük a felesleges hisztamin felhalmozódását."
Kulcsár Angéla
funkcionális táplálkozási szakértő



RUBIN ESZTER író, gasztronómus az ELTE Társadalomtudományi Karán diplomázott, majd művészeti iskolát végzett és enteriőrtervezőként dolgozott, később cukrászképesítést szerzett. Fordulatos életpályája és személyes tragédiák is közrejátszottak korábban megjelent regényeinek témaválasztásában. Gasztronómiával gazdagon átszőtt első két kötete: Barhesz (2012), Bagel (2016). A Barheszből monodráma is készült, melyet Csákányi Eszter adott elő. A Jaffa Kiadónál 2019-ben megjelent utolsó kötete a nagy sikerű Árnyékkert.
Termék adatok
Cím: Hisztaminintolerancia szakácskönyv - Alacsony hisztamintartalmú, glutén-,tej-,szója-,kukorica-,cukor-és édesítőszer-mentes receptek
Szerző: Rubin Eszter
Kiadó: Jaffa Kiadó
Oldalak száma: 192
Megjelenés: 2020. július 07.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634753544
Méret: 235 mm x 165 mm x 20 mm
Szerzőről
Rubin Eszter művei
Rubin Eszter a Szombat folyóirat állandó külső munkatársa.
Az ELTE Társadalomtudományi karán diplomázott, majd művészeti iskolát végzett és enteriőrtervezőként dolgozott.
Később cukrász képesítést szerzett, ez is közrejátszik abban, hogy Barhesz és Bagel című regénye tele van egyedi ízekkel és színekkel.
A Barheszből monodráma is készült, amelyet 2015-ben mutattak be Csákányi Eszter főszereplésével.
Bolti készlet  
Vélemény:


Minden jog fenntartva © 1999-2019 Líra Könyv Zrt.
A weblapon található információk közzétételéhez, másolásához a működtetők írásbeli beleegyezése szükséges.
Powered by ERBA 96. Minden jog fenntartva.
mobil nézet