Kategória
Szerző
Cím
Kiadó
Leírás
Évszám
Ár
 - 
Mezők között
ÉSVAGY  kapcsolat
 
 
űrlap bezárása | mezők ürítése
E-mail cím:
Jelszó:
Bejelentkezem

Akciók

Újdonságok

Előrendelhető

Líra bolthálózat

Segítség

Fizetés és szállítás

 
Részletes keresés

Főoldal  >  Könyv  >   Ismeretterjesztő  >   Szakácskönyvek  >   

S. Sárdi Margit (szerk.)

LIKTÁRIUMOS KÖNYV - 1764

Kiadó: ATTRAKTOR KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalszám: 130 oldal
Megjelenés: 2017. november 13.
Kötés: Ragasztott
ISBN: 9786155601484
Sorozat: Intra Hungariam...

Bővebb ismertető
olvasóink értékelése  

2040 Ft     2400 Ft

15% megtakarítás


Legyen MOST törzsvásárló
Ez a termék törzsvásárlóként akár 1872 Ft
Szállítás: 2-5 munkanap
Törzsvásárlói kedvezmény!
Személyes ajánlatunk Önnek

Fördős Zé

Fördős Zé - Megúszós kaják #
5091 Ft
5990 Ft
15%
megtakarítás

Leiner Laura

Leiner Laura - Ég veled
2799 Ft
3499 Ft
20%
megtakarítás
Bővebb ismertető

A régi magyar életet és világot dokumentumokon keresztül bemutató sorozatunk könyvtárak, levéltárak vagy éppen magángyűjtemények mélyén rejtőzködő kéziratokat tesz megismerhetővé a mai olvasó számára. A sorozat új kötete egy 18. századi kéziratos szakácskönyvet mutat be, ami bevezet a sütemény- és lekvárkészítés, valamint a gyümölcsfeldolgozás korabeli titkaiba.

A kötetet a szerkesztő, Sárdi Margit tanulmánya és szójegyzéke teszi még élvezetesebb olvasmánnyá.

"A narancsliktáriumat egészen így főzd - A narancsnak egészen vájd ki a belit, áztasd tiszta hideg vízbe[n], egy éjjel hadd álljon benne. Annak utánna vakargasd ki szépen a belit, hogy csak az haja maradjon. Egy tiszta rézedénybe tedd az áztatott hajat, és főzd erőssen mindaddig, míg a gombostőnek a gombja könnyen általmégyen rajta. Annak utánna hideg vízbe[n] mosd ki, rakd le, míg a vize leszivárog róla, a nádmézet áztasd bé hideg vízbe, tedd a tűzhöz, főzd mindaddig, míg a víz kifő a nádmézből. Azután rakd belé a narancshajat, főzd meg benne jól; csak hogy meg ne égjen, a mézre rávigyázz."


"Birsalmatésztát így csinálj - A birsalmát apróra szeld meg, a magvát, torzsáját vesd ki. Egy fazékba tölts vizet reá, erőssen főzd. Mikor forr a víz, akkor tedd belé a birsalmát. Mikor osztán jó lágyan megfő a bissalma, egy tiszta fejér ruhába ki kell rakni. Mikor jól megszárad a víztől, egy sűrű szitán verd által. Egy font nádmézet mérj és egy font bissalmát, de a negyedrésze igen szép fejér liszt légyen. A bissalmával azután erőssen gyúrd öszve. Micsodás formát akarsz, reányomhadd. Mikor a kenyér kisül, akkor tedd a kemencébe sülni."


Bolti készlet
Betöltés folyamatban...

Olvasói vélemények

Értékelje Ön is!

Az értékeléshez be kell lépnie.

Erről a termékről még senki nem írt véleményt, legyen Ön az első...