kategória
szerző
cím
kiadó
ISBN
évszám
ár
-
leírás
A mezők bármelyike illeszkedjen
A mezők mind illeszkedjen
Líra törzsvásárlónak további kedvezmények>
 
 
Ingyenes szállítás 10.000 Ft felett

SZENDI GÁBOR - Isten az agyban ###

Isten az agyban ###

SZENDI GÁBOR

Jaffa Kiadó , Megjelenés: 0000. 00 00.
Könyv
 
Mint előszavában utal rá, a hitszükséglet alapvető emberi hajtóerő, deegyben a manipulálhatóság forrása is. A könyv első részében a vallásosélmény és a halántéklebeny különös kapcsolatát mutatja be. Hogyan tértmeg Saul a damaszkuszi úton, s lett belőle Pál? Miféle...
2677 Ft 3150 Ft
15%
Szállítás: 2-4 munkanap
Ez a termék törzsvásárlóként akár 2490 Ft
Személyes ajánlatunk Önnek
Akik ezt a terméket megvették, ezeket vásárolták még
Részletesen erről a termékről
Bővebb ismertető
Mint előszavában utal rá, a hitszükséglet alapvető emberi hajtóerő, deegyben a manipulálhatóság forrása is. A könyv első részében a vallásosélmény és a halántéklebeny különös kapcsolatát mutatja be. Hogyan tértmeg Saul a damaszkuszi úton, s lett belőle Pál? Miféle isteni hangokindították el Jean D’Arcot Franciaország felszabadítására? Miért olygyakori a szentek, vallásalapítók, hirtelen megtértek közt ahalántéklebeny epilepszia?
Az ember hitkereső lény, agyában előrehuzalozottan ott található a "hitmodul". A szerzőt nem foglalkoztatja, vajon a hitmodult Isten vagy az evolúció "építette-e be" az emberi agyba – szerinte ez eldönthetetlen világnézeti kérdés -, hanem a modern agykutatás új irányzatának, a neuroteológiának az eredményeire koncentrál. Mi történik az agyban az Istenélmény alatt és a meditatív állapotokban? Van-e ateista hitélmény? Mi a jelenlétérzés? Milyen a mesterségesen generált istenélmény? Hogyan befolyásolja a Föld mágneses tere hitünket és mindennapjainkat? Mi a közös a kábítószerélményben és az istenélményben? Milyen volt az ókori emberek istenhite? A hit és a jobbfélteke szoros kapcsolatából kiindulva Szendi napjaink számos izgalmas kérdését elemzi, úgymint a halálközeli élményeket, az UFO elraboltatási élményeket, a kísértetjárta kastélyok titkait, és más paranormális jelenségeket. A könyvet a stigmatizáció jelenségének elemzése zárja. Kiknél és hogyan jelennek meg Krisztus sebei? Szendi ismerteti a híres stigmatizáltak, mint Assisi Szent Ferenc, Sienai Szent Katalin, Gemma Galgani és Pio atya történetét, majd felvázolja a stigmák keletkezésének lehetséges tudományos magyarázatát. Csodák mindig voltak, és csodák mindig lesznek. A csodák olykor az emberben magában rejlenek.


Szendi Gábor

1954-ben születtem, vészterhes időkben, s családom azok köztvolt, akik nem jól jöttek ki a kádári konszolidációnak nevezettbosszúhadjáratból. A családunk közös rögeszméje volt, hogy velünk nem lehet kiszúrni.Így aztán végülis felnőttem, és programozó matematikusként máris azon törtem afejem, valójában mi is akarok lenni.

Végül úgy döntöttem, hogy elnyomott írószeretnék lenni. Mint eddig életemben mindig, közbeszólt a szerencse, ésfelvettek a MAFILM forgatókönyv iskolájába. Az iskola végeztével megint jött aszerencse, és kikötöttem az akkori filmgyártás mindenki által utáltlegprogesszívebb stúdiójában, a Társulás Stúdióban, amely szorgosanmunkálkodott a rendszer kikezdésén. Dramaturg-íróként dolgoztam, s már nemakarom végleg kompromittálni a szerencsét, de találkoztam két nagyszerűrendezővel, akiknek írtam három filmet (egy nagyjáték, két tv). Közben a stúdióannyira belejött a rendszerbírálatba, hogy végül a Párt megszüntette, és én azutcára kerültem. Pironkodva írom, de ez is szerencse volt. Pár évvel ezutánugyanis a filmgyártás széthullott, de igazából én már kitoloncolásom előtt iskezdtem unni a kontraszelektív környezetet. Akkoriban mindenki azt kérdezte,miért rosszak a magyar filmek. Én tudtam. Ekkor régi hobbimból kifejlődött azúj szakmám, könyvkötő lettem.

Egy ilyen helyzetben nagy szerencse, hogy ahobbim nem banáncímke gyűjtés volt. Részben antik könyveket kötöttemantikváriumoknak, részben egyfajta földalatti kiadóként háború előttipszichológiai könyveket adtam ki. Aztán 32 évesen úgy döntöttem, én inkábbpszichológus szeretnék lenni. Akkoriban 15 embert vettek fel, s köztük lehettemén is. Ekkoriban házasodtam, s az anatómia vizsgáról mentem az apás szülésre.Kitűnővel végeztem el a pszichológus szakot, nagyon megbecsültem az élet adtanagy lehetőséget. Aztán megint ez a szerencse. Még meg sem száradt a tinta adiplomámon, már irigyelni való állásom lett. Csak pár órát kellett oktatni sonnantól élhettem a tudománynak. Éltem is a lehetőséggel, rengeteg mindentösszeolvastam. Tanultam hipnózist, neurolingvisztikai programozást, majdelvégeztem a klinikus szakpszichológus posztgraduális képzést. Aztán megintkitoloncoltak. Nem akarom ismételni magam, megint szerencsém volt, mert márkezdtem nagyon unni a körülöttem folyó áltudományt.
Nem vagyok tagja semmiféleszakmai szervezetnek, szerintem be sem fogadnának. Egyetlen szervezetnek vagyokbüszke tagja: a Nemzetközi Napóleon Társaságnak. Van egy webszájtom, www.tenyek-tevhitek.hu. Ez a szabadvéleménynyilvánításom helye. És most jó sokáig szeretnék pszichológus ésszabadon gondolkodó ember lenni.

Könyv adatok
Cím: Isten az agyban ###
Szerző: SZENDI GÁBOR
Kiadó: Jaffa Kiadó
Oldalszám: 320 oldal
Megjelenés: 0000. 00 00.
Kötés: Fűzött
ISBN: 9789639604681
Méret: 210 mm x 125 mm x 20 mm
Szerzőről
SZENDI GÁBOR további művei
Szendi Gábor leginkább szabad gondolkodónak szereti nevezni magát, akinek a legfontosabb érték az igazság és a szabadság. Változatos életútja arról tanúskodik, hogy a megújulásban és a változásban érzi jól magát. Programozó matematikusnak indult, majd filmíró lett, írásaiból három film is készült, majd pár év könyvkötés után a pszichológus hivatást választotta. Kutatóként az agy-lélek kapcsolata és az evolúciós pszichológia, gyógyítóként az életgubancok megoldása érdekli. Az igazság helyett a gyógyszeripari érdekek szolgálatába álló megélhetési tudományból kiábrándulva fordult a tudományos újságírás felé, céljának a hiteles tájékoztatást tartja. Ezért írta meg 2004-ben a bombaként robbanó leleplező tanulmányát, a Depresszióipart, majd 2005-ben az azonos című könyvét, melyek a gyógyszeripar és a pszichiátria veszélyes összefonódását tárták fel. Létrehozta a www.tenyek-tevhitek.hu „egyszemélyes” webszájtját, ahol cenzúrázatlanul mondhatja el véleményét. Mindezekért megtorlásként kutatói állásából elbocsátották, és a Magyar Pszichiátriai Társaság beperelte.
Olvasson bele a Isten az agyban ### könyve! (PDF)
Bolti készlet  
Vélemény:


Minden jog fenntartva © 1999-2012 Líra Könyv Zrt.
A weblapon található információk közzétételéhez, másolásához a működtetők írásbeli beleegyezése szükséges.
Powered by Infosystem s.r.o.. Minden jog fenntartva.
mobil nézet