kategória
szerző
cím
kiadó
ISBN
évszám
ár
-
leírás
A mezők bármelyike illeszkedjen
A mezők mind illeszkedjen
Líra törzsvásárlónak további kedvezmények>
 
 
Ingyenes szállítás 10.000 Ft felett

ORAVECZ ÉVA CSILLA - TŰSARKÚBAN HÁTRAFELÉ

TŰSARKÚBAN HÁTRAFELÉ

ORAVECZ ÉVA CSILLA

Word Communications Kft. , Megjelenés: 2005. december 31.
Könyv
 
Feminista? Ellenes? Férfias? Nõies? Elgondolkodtató... A feminizmus sem szól valójában semmi másról, mint a hatalom férfias gyakorlásáról: ha nem tudom, hogyan szeressek, legalább azt akarom, hogy hatalmam legyen a másik felett. Ha nem tudom magam megszerettetni, ha nem tudok...
1827 Ft 2150 Ft
15%
Szállítás: 3-6 munkanap
Ez a termék törzsvásárlóként akár 1699 Ft
Személyes ajánlatunk Önnek
Részletesen erről a termékről
Bővebb ismertető
Feminista? Ellenes? Férfias? Nõies? Elgondolkodtató... A feminizmus sem szól valójában semmi másról, mint a hatalom férfias gyakorlásáról: ha nem tudom, hogyan szeressek, legalább azt akarom, hogy hatalmam legyen a másik felett. Ha nem tudom magam megszerettetni, ha nem tudok szeretetet adni és elfogadni, ha nem tudom, hogyan kapcsolódjak harmonikusan másokhoz, legalább féljenek tõlem és tiszteljenek. Érdemes ilyen szempontból megnézni néhány nõi politikusi karriert.

Miért ne tehetnénk fel például úgy a kérdést: csoda, ha Clinton félredugott, ha Hillary volt a felesége?

Vélemények Oravecz Éva Csilla szerzõrõl :
Meggyõzõdésünk, hogy… nem csupán azokra nézve sértõ, akik a múltban vagy a jelenben a nõk társadalmi helyzetének javításán fáradoznak, de mérhetetlen kártékonysága minden jóérzésû embert felháborít, nemétõl és orgazmuspreferenciájától függetlenül...
(több mint száz aláírás, Magyar Narancs)

...olyan finoman és rafináltan fogalmaz, ahogyan csak egy nõ tud. Végre valaki, aki tényleg úgy látja a férfi és nõ közötti különbséget, ahogyan az valójában van...
(P. Nóra, Interpress Magazin)

Részletek a könyvbõl:
"Ne feledkezzünk meg róla, hogy Ginger Rogers megcsinált mindent, amit Fred Astaire, ráadásul tûsarkú cipõben és hátrafelé." E Faith Whittlesey-tõl származó frappáns mondást a feministák szívesen és gyakran idézik, a mozgalom egyik alapszlogenjének tekinthetõ... eredetileg – értjük a célzást – arra kíván utalni, hogy a nõ ugyanarra képes, amire egy férfi, sõt "tûsarkúban, hátrafelé" is képes megtenni bármit, amit a férfiak. De kézenfekvõ a kérdés: ha Ginger Rogers ugyanazt tudta, amit Fred Astaire, ráadásul tûsarkúban és hátrafelé, miért utóbbi lett a híresebb...
•••

A feminizmus mindig féligazságokból indul ki. Példának okáért, a „Minden sikeres férfi mögött egy nõ áll…” jól hangzik és van is benne valami, ugyanakkor a mondat másik fele úgy szól, hogy a gyomorfekélyes, alkoholista, drogfüggõ, szívbeteg, korán haló férfiaknak is van párja. Ahogy a „Minden férfi szemét disznó…”-nak is lehet valós élményalapja, de mindjárt igazabb lesz az állítás, ha a mondat úgy fejezõdik be, hogy „…velem.” Mert könnyen elõfordulhat, hogy ugyanaz a férfi egy másik nõvel egészen másként viselkedik.

•••

Senki nem állítja, hogy mindenkinek úgy kell kinéznie, mint egy topmodellnek, de azért azt se állítsa senki, hogy az érzelmi hiányt cukorral pótló, az életvezetési problémákat evéssel orvosló, frusztrált nõ jelentené a topmodellekkel szemben az igazi nõ alternatíváját.

•••

A férfi az ágyban sem tökéletes testû nõt akar magának, hanem olyat, aki ismeri és szereti a saját testét, tökéletlenségeivel és hibáival együtt, és nem szégyelli azt megmutatni és használni, amikor örömszerzésre kerül a sor. Ha van valami akadálya a nõ boldogságának az ágyban, hát éppen a saját teste miatt érzett gátlások és szorongások.

•••

Ha a természet egy asszony, akkor a természettudós úgy akarja ezt az asszonyt megismerni, hogy lekötözi egy székre, és kísérletezik vele. Megkínozza, s így valóban sokat megtudhat. Megszúrja valahol, azután figyeli, hogyan reagál. De egészen más dolgokat lehetne megtudni errõl a nõrõl, ha az ember inkább szeretné õt. Szabadon engedné és szeretné. Ha virágot vinne neki, beszélgetne, ne adj’ isten szeretkezne vele, akkor egészen mást is megtudhatna róla. És ez a valódi tudás.
A klitorisz a férfias szexualitásunknak felel meg, nem az igazi nõi részünk. A csiklónkon át soha nem találhatjuk meg az értelmét, miért nõi testben láttuk meg a napvilágot. A csiklónkon át soha nem tanulhatjuk meg, mit jelent nõnek lenni, elfogadni, befogadni, mit jelent a valódi megadás. Polaritás nélkül a szex nem mûködik, ha mindketten a férfit adjuk magunkból, sosem jön létre szexuális feszültség.

•••

A világos – szõke – hajszín azt jelzi, a lány fiatal, és alkalmas a gyerekszülésre, mivel a nõk haja szülés után jellemzõ módon besötétedik. A keskeny derék és a lapos has ezzel szemben azt jelzi: a nõ még nem terhes, szabad a pálya. A jó egészségnek örvendõ és gyerekszülésre leginkább alkalmas nõ csípõ- és derékbõségének aránya 70% körüli (90-60-90 esetén ez 66,66%). 80% felett a férfiak már kezdik elveszteni szexuális érdeklõdésüket, mert a fölösleges zsírpárna már a gyengébb termékenységre utal.

•••

Minden nõ, akinek megvan a magához való esze, tisztában van vele, hogy szexuális vonatkozásban jellemzõ módon õ minden, csak nem áldozat. Biológiai szempontból, természetesen, a nõstény a préda, s a hím a predátor, de ami az üldözésnek a felszín mögötti, valós mûködési mechanizmusát illeti, a valóban (ön)tudatos nõnek kevés nagyobb hatalom van a kezében, mint saját szexualitása. A nõ határozza meg példának okáért, mikor enged teret aktuális kapcsolatában a szexnek, s ez az egyik leghatékonyabb módja, hogy a saját értékérõl vallott elképzeléseit közvetítse a másik felé.

•••

A férfiak világának ma mindennél nagyobb szüksége lenne arra, hogy meghallják, mit mondanak a nõk. Mert csak egy nõ tudhatja, milyen ostoba tud lenni egy férfi, amikor azt hiszi magáról, hogy okos. Valójában az okos férfiakkal is sokszor az a baj, ami az okos nõkkel: hogy nem elég okosak. De ha vitára kerül a sor, egy nõnek többnyire nincs olyan kifinomult érvkészlete, hogy részletekbe menõen (a férfiak ezt imádják) elmagyarázza neki, miért ostobaság, amit mond. A nõ inkább a zsigereiben érzi, hol az igazság, és merre nincs.

•••

Ha arról van szó, hogy hagyományos – nyugati – értelemben véve melyikünk van agyilag jobban eleresztve, nekünk, nõknek bátran ki kéne tudni jelentenünk, hogy a férfiak okosabbak. Csak mi tudjuk ugyanis igazán, mennyire nem mondtunk ezzel sokat...


TÛSARKÚBAN HÁTRAFELÉ
Megjelent az IPM magazin könyvsorozatának elsõ kötete Tûsarkúban hátrafelé címmel, Oravecz Éva Csilla tollából. Vajdics Enikõ lapigazgató az MTI-nek elmondta, hogy IPM-könyvtárat terveznek és Oravecz Éva könyve az indító kötet. Azért választották ezt a mûvet, mert a szerzõ A férfiak okosabbak címû írása nagy visszhangot váltott ki. A radikális feministák dühödten támadták, mások a pártját fogták. A könyv alapgondolata, hogy a feminizmus sem szól másról, mint a hatalom férfias gyakorlásáról: ha nem tudom, hogyan szeressek, legalább azt akarom, hogy hatalmam legyen a másik felett. A lényeg az, hogy ne harcoljon egymással férfi és nõ, hanem próbálja a másikat megérteni.
MTI - 2006. január 26.
Könyv adatok
Cím: TŰSARKÚBAN HÁTRAFELÉ
Szerző: ORAVECZ ÉVA CSILLA
Kiadó: Word Communications Kft.
Oldalszám: 192 oldal
Megjelenés: 2005. december 31.
ISBN: 9632197798
ORAVECZ ÉVA CSILLA további művei
Bolti készlet  
Vélemény:


Minden jog fenntartva © 1999-2019 Líra Könyv Zrt.
A weblapon található információk közzétételéhez, másolásához a működtetők írásbeli beleegyezése szükséges.
Powered by ERBA 96. Minden jog fenntartva.
mobil nézet