kategória
szerző
cím
sorozat
kiadó
ISBN
évszám
ár
-
leírás
Előrendelhető
A mezők bármelyike illeszkedjen
A mezők mind illeszkedjen
Líra törzsvásárlónak további kedvezmények>
 
 
Ingyenes szállítás 10.000 Ft felett

Fehér Renátó - Kustos Júlia (szerk.) - A világot szétszerelni - Nem lehetséges történetek
akciós

A világot szétszerelni - Nem lehetséges történetek

Fehér Renátó - Kustos Júlia (szerk.)

Athenaeum Kiadó , Megjelenés: 2021. október 13.
Könyv
 
A világot szétszerelni nem lehetséges. Valóban? 2020 a bezártság éve volt. A világjárvány kriptahangulatában minden politikai botrány másnapjára jutott egy természeti katasztrófa. Bezárt ajtóink mögött és villódzó képernyőinket nézve akaratunk...
3499 Ft
online ár: Webáruházunkban a termékek mellett feltüntetett narancssárga színű ár csak internetes megrendelés esetén érvényes. Amennyiben a Líra bolthálózatunk valamelyikében kívánja megvásárolni a terméket, abban az esetben az áthúzott (szürke színű) bolti ár lesz érvényes.
2400 Ft
31%
Szállítás: 2-6 munkanap
Személyes ajánlatunk Önnek

Szárnyvonal

Fekete Vince

1999 Ft
1599 Ft
20%

A modern idők csodái

A modern idők csodái
akciós
1690 Ft
1183 Ft
30%

Holtidény

Fehér Renátó

1990 Ft
1592 Ft
20%

Hiszen ti ismeritek

Sági György

Sági György - Hiszen ti ismeritek
akciós
3499 Ft
2449 Ft
30%

Az újonc

Robert Muchamore

Robert Muchamore - Az újonc
akciós
2999 Ft
2099 Ft
30%
Akik ezt a terméket megvették, ezeket vásárolták még
Részletesen erről a termékről
Bővebb ismertető
A világot szétszerelni nem lehetséges.

Valóban?

2020 a bezártság éve volt. A világjárvány kriptahangulatában minden politikai botrány másnapjára jutott egy természeti katasztrófa. Bezárt ajtóink mögött és villódzó képernyőinket nézve akaratunk ellenére is részünkké vált a jelen pillanat törékenysége.

Azt mondják, a változás két világrend - az elporladó régi és a kialakuló új - összeütközésekor érkezik meg.Vajon adódhat-e jobb alkalom, hogy pályakezdő fiatal írókhoz forduljunk, és összegyűjtsük az elmúlt időszakról született irodalmi alkotásaikat?

Kötetünk huszonöt szerző verseit, novelláit és regényrészleteit közli. A szerzők egyszerre hatolnak a dolgok mélyére, és fogadják be a nagy kép egészét. Kik ők? Régészek, kutatók, tanárjelöltek és frissen érettségizettek, örök álmodozók és örök pragmatikusok. Dühösek és rezignáltak, okosak és érzékenyek.A kötet szerzői:

Bali Péter: 1992-ben született Békéscsabán, jelenleg egy dél-csehországi faluban él, és Prágában dolgozik. Publikált többek között a Hídban, a Látóban és az Apokrif Online felületén. A 2020-as PesText pályázatán elnyerte az előzsűri különdíját. Az antológiában Sturm und Drang című prózája olvasható.

Bass Judit: 1996-ban született Budapesten. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar-angol tanár szakos hallgatója. Szabadidejében növényeket gondoz, és mostanában építi első lakáskiállítását barátaival. Az antológiában Marsyas-molinók című verse olvasható.

Beke Sára: 2003-ban született, jelenleg Piliscsabán él. Ír, ha tud, amit éppen tud, főleg verseket. Rajong a panelházakért és a túrós csuszáért. 2021 szeptemberében kezdi tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar szakán, később fordítani szeretne. Versei és kritikái a kortárs irodalom különböző platformjain jelentek meg, például a Műút portál, a Nincs online folyóirat, a Pannon Tükör és a Prae felületein. Az antológiában az independent movies című verse olvasható.

Borsik Miklós: 1986-ban született, jelenleg Budapesten él. Verseskötete Átoknaptár címmel jelent meg 2020-ban. 2014-től 2018-ig a József Attila Kör köteteit (JAK-füzetek) szerkesztette Balajthy Ágnessel. Grafikái a vonalmergezes.tumblr.com oldalon érhetőek el. Az antológiában Nyugalom és fény című prózája olvasható.

Csató Anita: 1991-ben született Miskolcon. Az Eszterházy Károly Egyetemen diplomázott magyar–etika szakon, jelenleg ugyanitt doktorandusz. 2017 óta publikál verseket offline és online folyóiratokban. Az antológiában Sötétkamra című verse olvasható.

É. Tóth Judit: 1994-ben született Szeghalmon. Blogger, költő, szabadúszó tartalomkészítő, a Bőréhség című verseskötet szerzője – valahogy így kezdődne a saját Wikipedia-szócikke. Az írás számára nem csupán hobbi vagy az önkifejezés egy formája. Az alkotás az élete. Az antológiában Ebéd közben című verse olvasható.

Erdődi-Juhász Ágnes: 1988-ban született Balassagyarmaton, szabadúszó újságíró. Diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem kommunikáció- és médiatudomány szakán szerezte. 2019-ben kezdett el az írással mint művészeti tevékenységgel tudatosabban foglalkozni, azóta jár Péterfy Gergely kreatívíráskurzusára. Novellái eddig a Felhő Cafén és a Litera-Túra folyóiratban, kritikái pedig a Litera irodalmi portálon jelentek meg. A Tarandus Kiadó Van hangunk pályázatán második, az Aranymosás Irodalmi Magazin Aranyrög pályázatán első helyezést ért el. A PesText 2021 pályázat közönségdíjasa lett. Az antológiában Nem beszél című prózája olvasható.

Ferencz Hedvig: 1998-ban született Kézdivásárhelyen. Tanulmányait művészeti iskolákban végezte klasszikus zenei képzésen, szülővárosában és Székelyudvarhelyen. Ezután a Szegedi Tudományegyetem magyar nyelv és irodalom alapszakosaként szerzett diplomát, jelenleg mesteri tanulmányait végzi alkalmazott irodalomtudomány szakirányon. Érdeklődési, kutatási területei: a 20. századi és kortárs magyar irodalom és erdélyi magyar irodalom, valamint foglalkozik színháztudománnyal is – ezen belül a kortárs független színházra fókuszál. Irodalmi és színikritikákat, recenziókat és szépprózát ír, szövegei megjelentek a Tiszatáj Online felületén, a Revizor kritikai portálon, valamint a Thealter blogján. Amikor nem Erdélyben van, akkor Szegeden él, biciklizik, varr és zenél. Az ezzel járó tapasztalatait, zenei észjárását pedig szívesen alkalmazza irodalomról való gondolkodásában, alkotói és kutatói folyamataiban is. Az antológiában Capricornus című prózája olvasható.

Gáspár Sára 1999-ben született Szegeden. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem designkultúra szakán végzett, jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar szakos hallgatója. A Késelés Késsel állandó kritikusa, prózaírással foglalkozik. Az antológiában Balkániak című prózája olvasható.

Havalda Bence: 1992-ben született, író, forgatókönyvíró. Fantasyregényeket ír, de érdekli a szépirodalom és a filmírás is, az elmúlt évben ezeken a területeken is elkezdte kipróbálni magát. A szépirodalom terén a novellák állnak közel hozzá, emellett az itt közölt novellája alapján dolgozik egy rövidfilmen is, amely reményei szerint nemsokára eljut a forgatásig. A fantasyvonal töretlen, most fejezte be a következő regényét. Az írás mellett pihenésképp úszást és dzsúdót oktat, a gyerekek segítik kizökkenni a párhuzamos világokból. Az antológiában Csend című prózája olvasható.

Hordós Boldizsár: 1991-ben született, grafikusként végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Jelenleg Alsóörsön él a barátnőjével. Hosszú utakat tesz a környéken az autójával, egy kettes Volkswagen Golffal. Az emberek olykor megállítják, hogy megdicsérjék a kocsi állapotát. Ilyenkor mindig azt mondja, hogy ez száz százalékban a nagyapja érdeme, akitől örökölte. Az antológiában Hússzivárvány című prózája olvasható.

Iványi Bence: 1994-ben született Budapesten. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar alapszakán, illetve a Károli Gáspár Református Egyetem színháztudomány mesterszakán diplomázott. Jelenleg rejtvénylapokat szerkeszt. Az antológiában Brains vs. Zombies című verse olvasható.

Maczák Orsolya Rita: 1992-ben született Budapesten. A Károli Gáspár Református Egyetem irodalom- és kultúratudomány szakán diplomázott, majd a Kisképzőn végzett festő osztályban. Magyar referensként dolgozik az Országos Idegennyelvű Könyvtárban, egyébként újságírással, szépirodalommal és festéssel foglalkozik. Az antológiában Kapucsengő című prózája olvasható.

Magyar Anna: 1994-ben született Szekszárdon. Dietetikus, vegetáriánus, szarkasztikus, de még elég sok -us végű szó belefér a minimum medenceméretű skatulyájába. Szívesen gitározik, basszusgitározik, jógázik, a sorozatokat pedig nem tudja megunni – ahogy az olvasást sem. Költő, író és dalszerző. Ha meg tudna ebből élni, már rég a Balaton-felvidéken bámulná az egyenetlen víztükröt, és jegyzetelné ezer megvalósítatlan ötletét. Örök álmodozó. Az antológiában Kenyéren és vízen című verse olvasható.

Mucs Béla: 1991-ben született, pszichológiát végzett Pécsett, majd Budapesten. Verseket, haikukat 14 éves kora óta ír, jelenleg egy regényen dolgozik. Írásaiban visszatérő témák az Istenhez való viszony, nyelv és a beszéd sokszor elégtelen volta, racionalitás és spiritualitás kettőssége. Az antológiában Határtalan című verse olvasható.

Nagy-Laczkó Balázs: gyulai író, régész és néprajzkutató, a Bárka irodalmi, művészeti és társadalomtudományi lap Ex Libris rovatának szerzője. Rendszeresen publikál az Irodalmi Szemlében, az Irodalmi Jelenben, az Ezredvégben és a Tiszatáj online-on. 2020-ban elnyerte a Móricz Zsigmond irodalmi ösztöndíjat, Kékszínkör című írását az idei évben Az év novellái közé választotta a Magyar Napló. Az antológiában A hálók és a pókok osztályozásának szabályai című regényrészlete olvasható.

Sági Ferenc: 1986-ban született, Kistarcsán él. Szociális munkásként végzett Szegeden. Versekkel néhány éve foglalkozik, főleg az online térben fellelhetők a szövegei, nem számítva a 2017-es, Szárnyak című antológiát, illetve a Fedél Nélkül utcalapot, amiben mostanában rendszeresen megjelenik. Témái leginkább a pszichológiához és a lélektanhoz kapcsolódnak. Emellett a hit és a társadalmi viszonyok érdeklik. Az antológiában influenszer című verse olvasható.

Sipos Tamás: 1992-ben született. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem lengyel nyelv és irodalom szakán végzett. 2014 óta jelennek meg versei és fordításai. A Versum szerkesztője. Szárligeten él. Az antológiában Átkelt a vándor a hungarocén koron című verse olvasható.

Solymosi Lukács 1995-ben született, pályakezdő író. Szociológián végzett, többször élt külföldön, 2021 őszén kezd egy szakfordítóképzést az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Spanyolul és angolul is beszél, most készül letenni németből a középfokú nyelvvizsgát. Folytatásokban közli harmadik regényét a Tízezer Óra blogon. Az antológiában Szét című prózája olvasható.

Szegedi Fanni: 1997-ben született. Pár éve Budapesten dolgozik, és 2021-től az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szabad bölcsészetet tanul. Szívesen kísérletezik elektronikus zenével és (mű)fordítással. Legutóbbi verse a Negyed folyóirat 2021/1. számában jelent meg. Az antológiában Tehervallás című verse olvasható.

Szegedi Melinda: 2001-ben született, 2021-ben érettségizett, és orvostechnológiai–mérnöki szakon készül továbbtanulni. Eddigi sikerei főleg az e-Fásli nevű innovációjához kötődnek, de szívesen kipróbálja magát az irodalom területén is. Ami műveltsége van, azt főleg filmekből szerezte. Az antológiában Okos! című prózája olvasható.

Szirmai Panni: 1988-ban született, kutatóként kísérleti művészetekkel, nőként feminizmussal foglalkozik. A Liget folyóirat munkatársa, online és offline lapokban jelennek meg írásai. Az antológiában Földgömb az idősotthonban című prózája olvasható.

Tóth Vivien: 1994-ben született Budapesten. 2017 óta publikál. Első színházi előadásának a bemutatója 2020-ban volt a Három Holló Kávéházban. Jelenleg az első regényén és egy drámán dolgozik. Az antológiában Az Indián című prózája olvasható.

Vas Máté: 1996-ban született, többnyire Budapesten él. 2014 óta jelennek meg különböző online és offline folyóiratokban szövegei. Az antológiában Orosz utakon nevetek az orosz utakon című verse olvasható.

Vasas Tamás: 1989-ben született Debrecenben. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen jogi karán végzett, majd a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán szerzett teológiai diplomát. A Debreceni Egyetem állambölcseleti és politikaifilozófiai doktori kutatója, valamint oktatója. Költő, fordító, zenész, slammer, zenei-irodalmi estek előadója. Verseit, fordításait több online és nyomtatott szépirodalmi, kulturális folyóirat közölte. Az antológiában Már ilyen kimondani, hogy soha című verse olvasható.
Termékadatok
Cím: A világot szétszerelni - Nem lehetséges történetek
Szerző: Fehér Renátó - Kustos Júlia (szerk.)
Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldalak száma: 176
Megjelenés: 2021. október 13.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635431328
Méret: 183 mm x 124 mm
Fehér Renátó - Kustos Júlia (szerk.) művei
Bolti készlet  
Vélemény:
Szerb Antal - A hammelni patkányfogó
akciós

A hammelni patkányfogó

Szerb Antal

3490 Ft 60%
1400 Ft
Pilinszky János - Pilinszky János összes versei
akciós

Pilinszky János összes versei

Pilinszky János

3999 Ft 40%
2399 Ft
Képes enciklopédia gyerekeknek
akciós

Képes enciklopédia gyerekeknek

9990 Ft 40%
6000 Ft
Szerb Antal - Nagy emberek gyermekcipőben
akciós

Nagy emberek gyermekcipőben

Szerb Antal

3490 Ft 60%
1400 Ft
Piotr Socha - Fák
akciós

Fák

Piotr Socha

4990 Ft 30%
3500 Ft
J. R. R. Tolkien - Az Elveszett Út és más írások
akciós

Az Elveszett Út és más írások

J. R. R. Tolkien

4999 Ft 30%
3499 Ft
Szerb Antal - Magyar irodalomtörténet
akciós

Magyar irodalomtörténet

Szerb Antal

4999 Ft 40%
2999 Ft
Ady Lajosné Kaizler Anna - Az ismeretlen Ady
akciós

Az ismeretlen Ady

Ady Lajosné Kaizler Anna

3490 Ft 60%
1400 Ft
T.H. White - Üdv néked, Arthur, nagy király
akciós

Üdv néked, Arthur, nagy király

T.H. White

3490 Ft 40%
2100 Ft
József Attila összes versei
akciós

József Attila összes versei

4299 Ft 40%
2600 Ft
Lantos Mihály - Villámolvasás a gyakorlatban
akciós

Villámolvasás a gyakorlatban

Lantos Mihály

2300 Ft 30%
1610 Ft
Minden jog fenntartva © 1999-2019 Líra Könyv Zrt.
A weblapon található információk közzétételéhez, másolásához a működtetők írásbeli beleegyezése szükséges.
Powered by ERBA 96. Minden jog fenntartva.
mobil nézet