kategória
szerző
cím
kiadó
ISBN
évszám
ár
-
leírás
A mezők bármelyike illeszkedjen
A mezők mind illeszkedjen
Líra törzsvásárlónak további kedvezmények>
 
 
Ingyenes szállítás 10.000 Ft felett

TORMAY CÉCILE - Bujdosó könyv

Bujdosó könyv

TORMAY CÉCILE

Lazi Kiadó , Megjelenés: 2009. május 28.
Könyv
 
"Ennek a könyvnek maga a sors adta a nevét. Bujdosó volt olyan idõkben, mikor a halál fenyegetõdzött a magyar szenvedések minden hangja felett. Bujdosott és menekült a szülõi házból, magányos kastélyon, kisvárosi villán, falusi udvarházon át."Bujkált szétszedve, könyvek...
2720 Ft 3200 Ft
15%
Szállítás: 2-5 munkanap
Ez a termék törzsvásárlóként akár 2530 Ft
Személyes ajánlatunk Önnek
Akik ezt a terméket megvették, ezeket vásárolták még

A Hajnal bolygó robotjai

Isaac Asimov

2990 Ft
2541 Ft
15%

Isten gyermeke

Cormac McCarthy

2999 Ft
2399 Ft
20%

Karácsony New Yorkban ###

Fejõs Éva

3499 Ft
2974 Ft
15%

Pedró, a tûzoltóautó

Mechler Anna

1990 Ft
1592 Ft
20%

A vörös bolygó

Giles Sparrow

4990 Ft
4241 Ft
15%

Kavics az égben

Isaac Asimov

2490 Ft
2116 Ft
15%
Részletesen erről a termékről
Bővebb ismertető
"Ennek a könyvnek maga a sors adta a nevét. Bujdosó volt olyan idõkben, mikor a halál fenyegetõdzött a magyar szenvedések minden hangja felett. Bujdosott és menekült a szülõi házból, magányos kastélyon, kisvárosi villán, falusi udvarházon át."

Bujkált szétszedve, könyvek lapjai között, idegen tetõk tövén, kéménykürtõben, pincegádorban, bútorok mögött és elásva a föld alatt. Házkutató titkos rendõrök keze, vörös-katonák csizmája járt felette.
Csodára mégis megmaradt, hogy emlékez-tessen, mikorra már behorpadt a kor áldozatainak a sírja, fû nõtt az egykori akasztófák gödrében, és a kínzókamrák faláról lekopott a vér és a golyók írása.
Most, hogy a könyvet odaadom Nemzetemnek, sok olyan adatot és részletet kellett elhagynom, melyek még nem bírják el a napvilágot, melyek élõ emberek titkai. Talán eljön az az idõ, mikor megszólalhat, ami ma néma marad. Mióta napról napra feljegyeztem az eseményeket, idõ múlt felettünk, és világos lett sok minden, ami megfoghatatlan és sötét volt. De nem nyúlok a lapokhoz, érintetlenül hagyom rajtuk az akkori órák érveréseit. Ha tévedtem, legyenek elnézõek, akik a könyvet olvassák.
A tévedéseim is tükrök: a kor tévedéseinek a tükrei. Nem a forradalmak történetét, nem is a politikai események szemtanújának a naplóját akartam megírni. Szóljon az én könyvem arról, amirõl nem fognak tudni a jövõ történetírók, mert azt át kellett élni. Szóljon arról, amirõl nem tudhattak az idegenbõl behurcolt forradalmak felidézõi és politikai eseményeinek szemtanúi, mert lelküktõl távol állt minden, ami magyar. Maradjon fenn könyvemben az, ami velünk vész el: egy halálra szánt faj legboldogtalanabb nemzedékének kínja és becsülete.
És lássák meg benne az utánunk jövõk, hogy a megpróbáltatások esztendejében mi sajgott át a némaságra ítélt, elgyötört, vérig alázott magyar lelkekben. Legyen a Bujdosó könyv a fájdalom könyve. Mialatt írtam, találkozni akartam benne azokkal, akik testvéreim voltak a közös szenvedésben. És ebben a könyvben velük akarok maradni még akkor is, mikor már sem õk, sem én nem fogjuk többé látni az új magyar tavaszokat."
Könyv adatok
Cím: Bujdosó könyv
Szerző: TORMAY CÉCILE
Kiadó: Lazi Kiadó
Oldalszám: 496 oldal
Megjelenés: 2009. május 28.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789639690738
Méret: 210 mm x 140 mm x 12 mm
Szerzőről
TORMAY CÉCILE további művei
Nádudvari Tormay Cécile (Budapest, 1875. október 8. – Mátraháza, 1937. április 2.) írónő, műfordító, közéleti szereplő.

Tormay Cécile ősei mind apai, mind anyai ágon német származású polgárok voltak. A Tormay család a 19. század végén kapott nemességet, Nádudvaron vásároltak földbirtokot.

Első könyvei az Apródszerelem (1899) című novelláskötet és az Apró bűnök (1905) elbeszéléskötet. Első sikeres regénye az Emberek a kövek közt (1911), amely egy horvát pásztorlány és egy magyar vasutas fiú tragikus szerelmét beszéli el. Megjelent angol, német, olasz, francia és svéd nyelven is. A régi ház (1914) családregény, a biedermeier kori Pest ábrázolása. Ezzel a regényével a Magyar Tudományos Akadémia Péczely-díját nyerte el, amellyel a legjobb történelmi regényeket díjazták. Ez a könyv is számos nyelven megjelent: németül, svédül, dánul, angolul, finnül, hollandul, olaszul, észtül és franciául. Bujdosó könyv (1920–1921) című naplószerű regénye az 1918. október 31-étől 1919. augusztus 8-áig terjedő időszakról (őszirózsás forradalom, Tanácsköztársaság) szól. Német, angol[6] és francia nyelven is megjelenve világsikert aratott. Klebelsberg Kuno felkérésére latinból magyarra fordította középkori legendáinkat Magyar Legendárium (1930) címen. Útiélményeiről szólnak a Firenzét bemutató A virágok városa (1935), és a Szirének hazája (1935) szicíliai útirajzok. Az ősi küldött című regénytrilógiája a tatárjárás korában játszódik: a Csallóközi hattyú (1933) és A túlsó parton (1934) után A fehér barát (1937) az írónő halála következtében félbeszakadt, azt végül Kállay Miklós író fejezte be.
1923-tól haláláig szerkesztette a Napkelet című folyóiratot.
Bujdosó könyv című művében leírt több gondolata kifejezetten antiszemita meggyőződéséről árulkodik.
Bolti készlet  
Vélemény:


Minden jog fenntartva © 1999-2019 Líra Könyv Zrt.
A weblapon található információk közzétételéhez, másolásához a működtetők írásbeli beleegyezése szükséges.
Powered by ERBA 96. Minden jog fenntartva.
mobil nézet