kategória
szerző
cím
kiadó
ISBN
évszám
ár
-
leírás
A mezők bármelyike illeszkedjen
A mezők mind illeszkedjen
Líra törzsvásárlónak további kedvezmények>
 
 
Ingyenes szállítás 10.000 Ft felett

NEMERE ISTVÁN - Őrült regény - Nemere leleplezi Nemerét ###

Őrült regény - Nemere leleplezi Nemerét ###

NEMERE ISTVÁN

Athenaeum Kiadó , Megjelenés: 2015. május 18.
Könyv
 
Ilyen még nem volt! Nemere István, az élõ legenda, több mint 650 kötet szerzõje, megalkotta Nemere Istvánt, a szuperhõst!Az író egy napon bevonul egy elmeklinikára, melynek küszöbét azonnal ostromolni kezdik addig csendben lapító rosszakarói. Nyomában a CIA, a KGB és a Moszad...
1992 Ft 2490 Ft
20%
Szállítás: 2-5 munkanap
Ez a termék törzsvásárlóként akár 1853 Ft
Személyes ajánlatunk Önnek
Akik ezt a terméket megvették, ezeket vásárolták még
Részletesen erről a termékről
Bővebb ismertető
Ilyen még nem volt! Nemere István, az élõ legenda, több mint 650 kötet szerzõje, megalkotta Nemere Istvánt, a szuperhõst!


Az író egy napon bevonul egy elmeklinikára, melynek küszöbét azonnal ostromolni kezdik addig csendben lapító rosszakarói. Nyomában a CIA, a KGB és a Moszad emberei, egy rettegett médiacápa, egy afrikai ország bérgyilkosai, a bulvársajtó levakarhatatlan firkászai a regényben hemzsegõ veszélyes arcok száma majdhogynem végtelen.
Felvetõdik a kérdés: ki ez az ember, és miért akarják ennyien a vesztét? Író, kalandor, szélhámos vagy egyik sem? És vajon elõzõ életeiben valóban volt-e lovag és gazember, indián és idegen bolygók lakója? Csakugyan képes manipulálni nemcsak az olvasók lelkét, de még az idõt is?
A valóság és a képzelet határai összemosódnak e fiktív önéletrajzban, csupán egyvalami biztos: a szálak a megcsíphetetlen és legyõzhetetlen Nemere István kezében futnak össze Az események szélsebesen pörögnek, a szerzõ lubickol saját, utánozhatatlan univerzumában, az olvasó pedig garantáltan a hasát fogja majd nevettében.

Az Athenaeum Kiadó gondozásában május 22-én jelent meg a 70 éves Nemere István egyedülálló könyve, az Õrült regény, amelyet a kiadó kiegészített egy ingyenesen letölthetõ mobiljátékkal (androidra és ios-re), a Mad Nemerével.

Nemere István, a kortárs szórakoztató irodalom élõ legendája, több mint 650 kötet szerzõje, az idei évben olyan különleges könyvet alkotott meg, amilyet még soha. Fiktív önéletrajzot írt, amely szerint Nemere egy idõutazó hõs, titkosügynökök és bérgyilkosok célpontja.

Az akcióvígjáték mellé a kiadó megálmodta, a CreatIT Solutions Ltd. pedig elkészítette a Mad Nemere mobiljátékot, amelyben kortárs irodalmi szereplõk kaptak lehetõséget arra, hogy Nemere István ellenségeinek bõrébe bújhassanak: Nyáry Krisztián, Grecsó Krisztián, Csabai Márka vagy Viola Szandra. A játékos feladata nagyon egyszerû: az elmeklinikán bujkáló Nemerét kell megvédenie az ellenségtõl.

A mobilalkalmazás élõ prezentációját 2015. 06. 04-én Budapesten a Kolorban (Gozsdu-udvar) tartja a kiadó a CreatIT Soulutionnal együttmûködésben (kivetítõk, VR-szemüvegek felhasználásával, a nézõk ingyenes részvételével), az Athenaeum 86. Ünnepi Könyvheti rendezvénye keretében, 18:30 órától.

Az alkalmazás letölthetõ:
https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.creatit.madnemere
(hamarosan Apple Store-ból is letölthetõ lesz)

Az élõ bemutató eseménye a Facebookon:
 https://www.facebook.com/events/759099977542935/

A regényrõl: A szellemtörténet talán elsõ fontos felismerése volt, hogy az új típusú minõségek lelökik magukról a hagyományos kérdéseket. Ha jött egy mû, amely szintet ugrott (vagyis valójában mélyebbre jutott az emberi természet megismerésében), azt már nem lehetett a korábbi módon megközelíteni, befogadni.
Nemere István emberi ésszel szinte befoghatatlan volumenû munkássága (közel hatszázötven könyv, több mint tizenegymillió eladott példány) pedig mutatja ugyanennek a felismerésnek a kvantitatív aspektusát.
A Jókai-életmûnek feltehetjük a kérdést, hogyan képes egy alkotó, egyetlen élet alatt száztíz világot teremteni - hatszáz fölött ugyanez a kérdés már nevetséges. Hasznosabbnak látszik az a felvetés, hogy ekkora szöveghalmaznál vajon lehetséges-e még olyan dramaturgiát, nézõpontot, beszédhelyzetet találni, amit nem használt szét az életmû (ad absurdum ami még nem volt). Legújabb, Õrült regény címû mûvének írásakor a magyar szórakoztató irodalom hetvenéves legendája mintha éppen ezt a kérdést tette volna fel magának, és a szöveggel adott is rá egy részválaszt.

Az Õrült regény mindvégig mûfaji könyv marad, egy igazi akciókomédia, szerethetõen szerencsés fõhõssel és viccesen ügyefogyott gonoszokkal, azonban talál egy olyan elmesélõi attitûdöt (és hozzá egy friss, könnyed hangot), amely eddig elkerülte Nemerét - az öniróniát és az önmagán élcelõdõ humort. Egy õrült esztrádmûsor ez a könyv, filmszerû vágásokkal, fegyverekkel, gyilkosokkal, megmosolyogtatóan hihetetlen fordulatokkal.

Itt Nemere maga a hõs (természetesen antihõs), õ az üldözött és a leleményes Odüsszeusz, Liam Neeson és Colin Firth egy személyben. A hetvenéves íróval száguld a mentõ a Kálnoky Klinikára a könyv felütésében, pedig láthatóan semmi baja, erõsebb, okosabb, mint valaha. Sõt, éppen azért vonul be egy elmeklinikára, mert felméri, hogy egyedüli nem bolondként, a bolondok között van a legnagyobb biztonságban. Nemerét ugyanis üldözik. Hatszázötven könyvének jelentõs részében gazdasági és politikai összeesküvéseket leplezett le, óriásvállalatok és még óriásibb kormányok érdekeit sértette. Érzékelhetõen valamivel átlépte a határt, túlfeszítette a húrt, és ezért valaki vagy valakik kiadták rá a kilövési engedélyt. De Nemerét, a minden cselvetést egész életében az élesnél élesebb szemmel átlátó orákulumot nem olyan fából faragták, hogy csak úgy el lehessen tenni láb alól. Nyer kicsi idõt azzal, hogy bevonul az elmeklinikára, ahol felméri, megérti, hogy csak úgy és akkor maradhat életben, ha rájön üldözése okaira, megtalálja a támadókat, felfejti rejtett szándékaikat, és közben gyorsabb, ügyesebb mindenki másnál. Miközben idõnként megcsillan a napfény szemüvegének aranykeretén. Ahogyan Nemere önmagával játszik, és ebben játék-viszonyrendszerben azt állítja, hogy az idõutazós sci-fijeinek élményagát nem a tudományos-fantasztikus irodalom adja, hanem saját élménybázisa (nota bene Nemere maga is idõutazó), az szerkezeti értelemben vagy a geg szintjén aligha jelenthet újdonságot, ugyanakkor részben példátlan a Nemere-életmûben, részben pedig ettõl olyan tónust (a burleszk tónusát) kap a megoldás, amely azt unikálissá teszi.
Az akcióhõs fõszereplõ itt nem egy, végtagokat visszafelé eltörõ Steven Segal vagy ezer robbanásban és golyózáporban is rezzenéstelen arccal igazságot osztó Chuck Norris, sokkal inkább látszik egy ravasz, itt-ott hamiskás, de elegáns viselkedését egy pillanatra el nem hagyó gentlemannek. Nemere az önmagát megmentõ, szépkorú batman - nyugger sötét lovag.

Ha a regény metatézisét komolyan vennénk, vélhetõen indokolt lenne egy létezõ elmeklinikára beutalni a létezõ szerzõt.
Az a gondolat, hogy ma egy író létrehozhat olyan mûvet, írhat bármit, ami miatt õt nemzeti és nemzetközi titkosszolgálatok, vagy ipari érdekcsoportok meg akarják ölni, vagyis, hogy egy írás és az írója tud bármilyen szinten fontos lenni: elmeháborodott eszme. Úgy van az (: látjuk), hogy az intézményesített rablásokat újabban híradók közvetítik élõben, leleplezni sem kell semmit, hiszen az elkövetõk nyíltan vállalják, hogy mit és hogyan tesznek, a korrupció a normális társadalmi mûködés szerves része. Teljesen elképzelhetetlen, hogy ezért bárkit üldözhetnének, az oknyomozó újságírókat sem az elnyomás veszélyezteti, sokkal erõsebben a munkanélküliség, hiszen ember nincs, akit érdekelne, milyen újabb gazemberségeket mûvelnek a gazemberek.

Egy regényíró munkássága értelemszerûen még ennyi tétet sem képes a vállára venni - a fikciós szövegek valóságformáló ereje (reakciót kiváltó effektivitása) zéró. De az Õrült regény nem is igényli az ilyen típusú mûködést, itt nem Pataki Attila bizonygatja vérkomolyan az ûrlényes randevúit, hanem az elvonultan, csengelei birtokán élõ mester összekacsint az olvasóval, és mutat valami akkora zöldséget, hogy a befogadónak kicsordul a könnye a nevetéstõl.
Hatalmas ramazuri a magyar tájban, CIA-ügynökök és ukrán bérgyilkosok adják a kilincset a MOSZAD-nak, miközben Nemerérõl kiderül az is, nemcsak akcióhõs gavallér és briliáns cselvetõ, de téren-idõn át utazó idegen vándor is, egy ember feletti ember, és hogy mi minden még, az kiderül a mester jubileumi könyvébõl, abból a regénybõl, ami kulcsot ad a többi hatszáznegyvenkilenchez.
Könyv adatok
Cím: Őrült regény - Nemere leleplezi Nemerét ###
Szerző: NEMERE ISTVÁN
Kiadó: Athenaeum Kiadó
Megjelenés: 2015. május 18.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789632934129
Méret: 195 mm x 125
Szerzőről
NEMERE ISTVÁN további művei
Nemere István író, műfordító. Közel hatszáz könyve jelent meg eddig, ami magyar rekord. Műveinek eladási példányszámai megközelítik a tizenegymilliót. Regényeit és tudományos munkáit számos nyelvre fordítják.

A szerző kiadónál megjelent művei:Nincs idő meghalniHalj meg helyettem!
Olvasson bele a Őrült regény - Nemere leleplezi Nemerét ### c. könyvbe! (PDF)
Bolti készlet  
Vélemény:


Minden jog fenntartva © 1999-2019 Líra Könyv Zrt.
A weblapon található információk közzétételéhez, másolásához a működtetők írásbeli beleegyezése szükséges.
Powered by ERBA 96. Minden jog fenntartva.
mobil nézet