Kategória
Szerző
Cím
Kiadó
Leírás
Évszám
Ár
 - 
Mezők között
ÉSVAGY  kapcsolat
 
 
űrlap bezárása | mezők ürítése
E-mail cím:
Jelszó:
Bejelentkezem

Akciók

Újdonságok

Előrendelhető

Líra bolthálózat

Segítség

Fizetés és szállítás

 
Részletes keresés

Főoldal  >  Könyv  >   További könyveink  >   

Egy székely asszony

Erdélyi Konyha - Kolozsvári szakácskönyv

Kiadó: Alinea Kiadó (Alinea Fonte Bt.)
Megjelenés: 2017. november 15.
ISBN: 9786155669200

Bővebb ismertető
olvasóink értékelése  

2507 Ft     2950 Ft

15% megtakarítás


Legyen MOST törzsvásárló
Ez a termék törzsvásárlóként akár 2301 Ft
Szállítás: 1-2 munkanap
Törzsvásárlói kedvezmény!
Személyes ajánlatunk Önnek

Zilahy Ágnes

Zilahy Ágnes - Valódi magyar szakácskönyv
2507 Ft
2950 Ft
15%
megtakarítás

Tutsek Anna

Tutsek Anna - Katóka szakácskönyve
2465 Ft
2900 Ft
15%
megtakarítás

Bordás Mihály

Bordás Mihály - Erdélyi finomságok könyve
2966 Ft
3490 Ft
15%
megtakarítás

 - Kolozsvári szakácskönyv
1955 Ft
2300 Ft
15%
megtakarítás
Akik ezt a terméket megvették, ezeket vásárolták még

Ljudmila Ulickaja

Ljudmila Ulickaja - A mi Urunk népe
3192 Ft
3990 Ft
20%
megtakarítás

Boldizsár Ildikó

Boldizsár Ildikó - Mesék testvérekről testvéreknek
2799 Ft
3499 Ft
20%
megtakarítás

Marilynne Robinson

Marilynne Robinson - Gilead
1117 Ft
1396 Ft
20%
megtakarítás
Bővebb ismertető

Olvasson bele a(z) Erdélyi Konyha - Kolozsvári szakácskönyv című könyvbe!

Az Erdélyi konyha - Kolozsvári szakácskönyv igazi gasztrotörténeti érdekesség, egyben ma is jól használható szakácskönyv. Az eredetileg a századforduló után megjelent kötet egy változatos, gazdag konyhakultúrájú világba vezeti a gasztronómia iránt érdeklődőket és a főzni szerető közönséget. A magyar konyhán belül csekély a regionális eltérés, az egyetlen kivétel Erdély, amely - az ott lakó különböző nemzetiségeknek is köszönhetően - mindig is kitűnt sokszínűségével. Sok elfeledett étel mellett a könyvben megtaláljuk többek között a kürtős kalács receptjét, melyet először Erdélyben jegyeztek le, külön fejezetet kap a puliszkafőzés, a töltött káposzta szerepét pedig jól mutatja, hogy ennek a leghosszabb, legalaposabb a receptleírása.


A könyv szerkesztése során megtartottuk az eredeti nyelvezetet, csak a helyesírást igazítottuk a maihoz a könnyebb használhatóság érdekében. A régies vagy tájnyelvi szavak megértését pedig egy szótár segíti. Az Erdélyi konyha - Kolozsvári szakácskönyv az Alinea Kiadó régi szakácskönyveket bemutató sorozatában jelenik meg, követve a Cziffray István Magyar Nemzeti Szakácskönyvét, Németh Zsuzsána Magyar szakácskönyvét és Simai Kristóf Körmöcbányán lejegyzett XVIII. század végi kéziratos szakácskönyvének első nyomtatott kiadását.

Bolti készlet
Betöltés folyamatban...

Olvasói vélemények

Értékelje Ön is!

Az értékeléshez be kell lépnie.

Erről a termékről még senki nem írt véleményt, legyen Ön az első...