Minden idők legnépszerűbb magyar szakácskönyvének szerzője Erdélyben, Brassóban született, 1906-ban. Egyszerű, kedves és szerény ember volt, aki ismerte, szeretettel beszélt róla.Nagyszebenben szerzett magyar-történelem szakos tanítói diplomát, melyet Temesváron gazdasági tárgyak oktatására jogosító diplomával egészített ki.
Kezdetben Csíksomlyón és Csíkszeredán tanított, majd a második világháború viszontagságos éveit követően búcsút vett a szülőföldtől, és Törökszentmiklóson telepedett le.Előbb a Gazdasági Iskola igazgatója lett (1945-49), majd 1952-től kezdődően 15 éven át töltötte be a Bercsényi Miklós Gimnázium...Minden idők legnépszerűbb magyar szakácskönyvének szerzője Erdélyben, Brassóban született, 1906-ban. Egyszerű, kedves és szerény ember volt, aki ismerte, szeretettel beszélt róla.Nagyszebenben szerzett magyar-történelem szakos tanítói diplomát, melyet Temesváron gazdasági tárgyak oktatására jogosító diplomával egészített ki.
Kezdetben Csíksomlyón és Csíkszeredán tanított, majd a második világháború viszontagságos éveit követően búcsút vett a szülőföldtől, és Törökszentmiklóson telepedett le.Előbb a Gazdasági Iskola igazgatója lett (1945-49), majd 1952-től kezdődően 15 éven át töltötte be a Bercsényi Miklós Gimnázium leánykollégiumának igazgatói tisztségét, miközben főzést és háztartási ismereteket oktatott. Ebben az időben írta meg híres Szakácskönyvét, melynek első kiadása 1955-ben jelent meg.
Lehetetlen megmondani, hogy eddig hány kiadást ért meg ez a rendkívül közkedvelt könyv, mert az újabb kötetekben a kiadók már nem jelölték a kiadások számát. Annyi bizonyos, hogy Horváth Ilona Szakácskönyve 1984-ben már a tizenharmadik kiadásnál tartott, s alig volt magyar háztartás, ahol ne lett volna megtalálható legalább egy példánya.Ilonka 1969-ben, 63 évesen tért örök nyugalomra.
Krémesek, fánkok, torták, kiflik, habok, palacsinták, és még sorolhatnánk, milyen kimeríthetetlen a desszertek tárháza. Horváth Ilona több generációt megélt, s máig népszerű receptjei a valódi magyar konyha hagyományos ízeit csempészik az Ön otthonába. S hogy a...
Krémesek, fánkok, torták, kiflik, habok, palacsinták, és még sorolhatnánk, milyen kimeríthetetlen a desszertek tárháza. Horváth Ilona több generációt megélt, s máig népszerű receptjei a valódi magyar konyha hagyományos ízeit csempészik az Ön otthonába. S hogy a...
Horváth Ilona Szakácskönyve generációk óta megőrizte népszerűségét a háziasszonyok és a sütni-főzni szerető férfiak körében. Ebből a kiváló anyagból szemezgettünk, hogy a legérdekesebb recepteket látványos ételfotókkal és fázisfotókkal kísérve Önök elé...
Horváth Ilona Szakácskönyve generációk óta megőrizte népszerűségét a háziasszonyok és a sütni-főzni szerető férfiak körében. Ebből a kiváló anyagból szemezgettünk, hogy a legérdekesebb recepteket látványos ételfotókkal és fázisfotókkal kísérve Önök elé...
Horváth Ilona Szakácskönyve generációk óta megőrizte népszerűségét a háziasszonyok és a sütni-főzni szerető férfiak körében. Ebből a kiváló anyagból szemezgettünk, hogy a legérdekesebb recepteket látványos ételfotókkal és fázisfotókkal kísérve Önök elé...
A könyv tizenöt magyar történész írásának gyűjteménye, a történelem kiemelkedő személyiségeiről, akik saját koruktól, vagy az utánuk jövő nemzedékektől nevük mellé melléknevet kaptak. A személyeket, akiket a könyv főszereplőivé választottunk, a kor, amelyben...
A könyv tizenöt magyar történész írásának gyűjteménye, a történelem kiemelkedő személyiségeiről, akik saját koruktól, vagy az utánuk jövő nemzedékektől nevük mellé melléknevet kaptak. A személyeket, akiket a könyv főszereplőivé választottunk, a kor, amelyben...