Kategória
Szerző
Cím
Kiadó
Leírás
Évszám
Ár
 - 
Mezők között
ÉSVAGY  kapcsolat
 
 
űrlap bezárása | mezők ürítése
E-mail cím:
Jelszó:
Bejelentkezem

Akciók

Újdonságok

Előrendelhető

Líra bolthálózat

Segítség

Fizetés és szállítás

 
Részletes keresés

Főoldal  >   Líra könyv - Jogi útmutatás


Jogi útmutatás

A Líra Könyv Zrt. lira.hu Internetes Könyváruház Általános Szerződési Feltételei (a továbbiakban: ÁSZF) internetes kereskedelem tárgykörben.

Az áruház adatai

Az áruház üzemeltetője, a termékek eladója:
Líra Könyv Zrt.
lira.hu Internetes Könyváruház
1072 Budapest, Rákóczi út 14-16.
Telefonszám: 06-40-FOKUSZ (365-879)

Cégjegyzékszám: 01-10-042263
Adószám: 10853665-2-42
Statisztikai szám: 10853665529711400

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (Belkereskedelmi és Idegenforgalmi Főosztály) határozata alapján (Ikt. szám: BIF-003157900/2004/C) a lira.hu Internetes Könyváruházat üzemeltető Líra Könyv Zrt. a C / 002 694 nyilvántartási számon csomagküldő kereskedelmi tevékenységet folytathat.

Adatvédelem

A szolgáltató (Líra Könyv Zrt. - lira.hu Internetes Könyváruház) a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Tv. rendelkezései szerint köteles eljárni. Arra az esetre, ha a szerződés teljesítéséhez a szolgáltató harmadik személyt vesz igénybe, a vásárló (felhasználó) felhatalmazza a szolgáltatót, hogy ezen harmadik személy részére, a harmadik személy által ellátandó feladat elvégzésehez szükséges adatokat kiadja. A vásárló hozzájárulását adja ahhoz, hogy a szolgáltató hirdetési célból közvetlen levél, illetve egyéb úton értesítse a vásárlót a szolgáltató, illetve harmadik személy termékeiről, szolgáltatásairól. A vásárló felhatalmazza a szolgáltatót, hogy a reá vonatkozó adatokat a szolgáltató érdekkörébe tartozó egyéb cégek részére kiszolgáltassa.

Garancia

A megrendelt könyvekre és egyéb árucikkekre a lira.hu minőségi garanciát vállal. Tehát ha a megrendelt könyv nyomdai hibás, illetve a kiszállítás során megsérül, akkor vállaljuk annak díjmentes cseréjét.

Elállás a vásárlási szándéktól
A vevő szerződéstől az áru átvételét követő nyolc munkanapon belül indoklás nélkül elállhat.
Hanghordozók (CD/MC) és filmek esetében (DVD/VHS) a vevő csak akkor jogosult elállási jogát gyakorolni, ha azok bizonyítottan gyártási hibából eredően nem használhatók rendeltetésszerűen.

Ebben az esetben az eladó köteles a vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni.

Fontos tudnivaló
A vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket, tehát az oda- és visszaszállítás díját. Az eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

A vevő nem jogosult elállási jogát gyakorolni a képfelvétel, valamint számítógép szoftver példányára vonatkozóan, amennyiben a csomagolást felbontotta.

Törzsvásárlói szabályzat
1. A Líra Könyv Zrt. 2003. április 1-jétől kezdődően törzsvásárlói rendszert vezet be. A rendszer kiterjed minden Líra és Lant emblémával jelzett könyvkereskedésre, így

- a Líra Könyv Zrt. saját és franchise rendszerben üzemeltetett könyvesboltjaira,
- a Fókusz Könyváruházakra és a lira.hu internetes könyváruházra,
- a Rózsavölgyi és Társa cég zeneműboltjaira.

2. A törzsvásárlói rendszer tagja lehet minden természetes és jogi személyiségű vásárló, aki a rendszerben résztvevő boltokban összegyűjt 10.000 forint összegű vásárlást igazoló számlát vagy blokkot.

3. Az adatlap kitöltésével és a törzsvásárlói szabályzat aláírásával a vásárló kifejezi szándékát a törzsvásárlói rendszerbe való belépésre, és hozzájárulását adja ahhoz, hogy adatait a rendszergazda kizárólag a Líra és Lant törzsvásárlói rendszer keretében felhasználja. Az adatlapon kötelező a név és a levelezési cím megadása. Az ezen túli kérdésekre való válaszadás önkéntes. Az átadott adatlapot a pénztáros rögzíti és átnyújt a vásárlónak egy előre sorszámozott törzsvásárló kártyát, amelynek hátoldalát a vevőnek alá kell írnia. A törzsvásárlói kártya a rendszerhez tartozó minden boltban érvényes, de a vevő "házi könyvesboltja" az az üzlet, ahol az adatlapot leadja. A kártya az aláírás pillanatától érvényes az első pontban megjelölt boltokban, kivéve a fokuszonline.hu internetes áruházat, ahol 30 munkanapon belül kerülnek az adatok nyilvántartásba.

4. A törzsvásárlói kártya az 1. pontban szereplő minden boltban kedvezményes vásárlást tesz lehetővé. A kedvezmény mértéke minden könyvre 7 százalék. Kivételt képeznek a tankönyvek és az akciós termékek, amikre nem jár kedvezmény. A kedvezmény más vásárlói kedvezményekkel nem vonható össze. Több kedvezményi jogcím esetén a vásárló választhat, hogy melyiket kívánja igénybe venni. A boltokban forgalmazott egyéb termékekre a "házi könyvesbolt" saját házi vásárlói számára további kedvezményeket adhat. A törzsvásárlói kör részére a kártyakibocsátó eseti akciókat indíthat.

5. Egyszeri 7500 forint feletti vásárlás esetén a törzsvásárló dönthet úgy, hogy a kedvezményre nem tart igényt, hanem a kedvezmény mértékének megfelelő összegű vásárlási utalványt kér. A vásárlási utalvány számítása a 7 százalékos kedvezménnyel lefelé kerekítéssel történik úgy, hogy a vásárlási utalvány összege ötszázzal osztható legyen.

6. Amennyiben a törzsvásárló nem "házi könyvesboltjában" vásárol a 4. pontban felsorolt kedvezményekre jogosult, de vásárlásainak összege "házi könyvesboltjának" nyilvántartásában csak a következő hónapban kerül jóváírásra. (A "házi könyvesboltot" a vevő bármelyik vásárlása idején a vásárlás helyszínére változtathatja.)

7. Amennyiben a törzsvásárló a belépést követő 12 hónap alatt nem vásárol legalább 10.000 forint értékben, úgy neve és kártyaszáma a rendszerből törlésre kerül, és törzsvásárlóvá ismét csak újabb 10.000 forint vásárlást igazoló számla vagy blokk felmutatásával válhat.

8. Elvesztett kártya pótlása esetén az új törzsvásárlói kártya költsége a tagot terheli. Új kártya a "házi könyvesbolt"-ban igényelhető.

9. A törzsvásárlói kártya nem átruházható.

10. A törzsvásárlói kártyát a kibocsátó saját, egyoldalú döntéssel bármikor visszavonhatja és a törzsvásárlói kártya szabályzatot egyoldalúan módosíthatja. A kártya visszavonást követően nem érvényes.

11. A törzsvásárlói kártya nem fizetőeszköz.

A Kártyatulajdonos (Líra Könyv Zrt.) a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Tv. rendelkezései szerint köteles eljárni. Arra az esetre, ha a szerződés teljesítéséhez a Kártyatulajdonos harmadik személyt vesz igénybe, a Kártyabirtokos (törzsvásárlói kártya aláírója) felhatalmazza a Kártyatulajdonost, hogy ezen harmadik személy részére, a harmadik személy által ellátandó feladat elvégzéséhez szükséges adatokat kiadja. A Kártyabirtokos hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Kártyatulajdonos hirdetési célból közvetlen levél, illetve egyéb úton értesítse a Kártyabirtokost a Kártyatulajdonos, illetve harmadik személy termékeiről, szolgáltatásairól. A Kártyabirtokos felhatalmazza a Kártyatulajdonost, hogy a reá vonatkozó adatokat a Kártyatulajdonos érdekkörébe tartozó egyéb cégek részére kiszolgáltassa.

Törzsvásárlói kedvezmény!