1846-ban alapitották Budán a József Ipartanodát, amely 3 éves kiképzésben bizonyos mérnöki képzést adott. Az intézetnek alapitáskor hét tanszéket szervezetek, köztük a Kémia tanszéket. Ennek megvalósitására 1847-ben került sor. Ekkor nevezték ki első professzorát,...
1846-ban alapitották Budán a József Ipartanodát, amely 3 éves kiképzésben bizonyos mérnöki képzést adott. Az intézetnek alapitáskor hét tanszéket szervezetek, köztük a Kémia tanszéket. Ennek megvalósitására 1847-ben került sor. Ekkor nevezték ki első professzorát, Nendtvich Károlyt, aki hivatására orvos volt és korábban a pesti Tudományegyetem kémiai tanszékén adjunktus, a Magyar Tudományos Akadémiának 1845 óta tagja. Nendtvich a tanszéket 1882-ig vezette...
Termékadatok
Cím: A Budapesti Műszaki Egyetem Általános és Analitikai Kémiai Tanszékének Tudományos munkássága 1847-1975 [antikvár]
Amennyiben az Ön által választott könyvesbolt neve mellett
1-5
szerepel, kérjük kattintson a bolt nevére, majd a megjelenő elérhetőségeken érdeklődjön a készletről és foglalja le a könyvet.
Az Ön adatainak védelme és a felhasználói élmény javítása érdekében weboldalunk különböző sütiket (cookie) használ.
Az "Összes elfogadása" gomb megnyomásával elfogadja a sütik használatát. A "Testreszabás" gomb megnyomásával a sütikről részletes információkat olvashat és egyedileg beállíthatja azokat.
Cookie-k és Adatvédelem
Mik azok a sütik (cookie-k)?
A cookie-k szöveges fájlok, amelyek egy weboldal információit tárolják a számítógépen. Kétféle sütit különböztetünk meg: az első
az oldal működéséhez elengedhetetlenül szükséges, a másik pedig a magasabb szintű felhasználói élményhez szükséges.
Elengedhetetlen sütik
Ezeknek a sütiknek mindig be kell lenniük kapcsolva, mivel segítenek a felhasználói fiókkal kapcsolatos műveletekben és az
adatvédelmi beállítások tárolásában.
Személyre szabottabb és relevánsabb hirdetések
Az alábbi cookie-k használatával hozzájárulhat a személyre szabottabb és relevánsabb hirdetések megjelenítéséhez, valamint
segíthet nekünk jobban megérteni és fejleszteni az oldalunk teljesítményét.