Részlet a könyvből:
"A hagyományos tésztaipari terméket különböző minőségű búzalisztekből állítanak elő, de hüvelyes, kukoricakeményítő valamint pszeudo-cereália alkalmazása új az irodalomban is. Néhány lehetőség van a termék minőségének a javítására: új...
Részlet a könyvből:
"A hagyományos tésztaipari terméket különböző minőségű búzalisztekből állítanak elő, de hüvelyes, kukoricakeményítő valamint pszeudo-cereália alkalmazása új az irodalomban is. Néhány lehetőség van a termék minőségének a javítására: új technológia alkalmazása, emulgeátorok és enzimek alkalmazása. A transzglutamináz enzim, amely fehérje-glutamin y-glutamyl transzferáz enzim (EC.2.3.2.13), katalizálja az acil-csoport reakcióját, így kovalens elágazást hoz létre a fehérjében. Keresztkötést alakít ki egy lizin- és glutamin maradék között egy E-(Y-glutamin)lizin kötést alakít ki a lizin maradék biológiai értékének csökkenése nélkül (Gerrard et al. 2001). Transzglutamináz enzim alkalmazásának nagy a jelentősége a tésztaipari termékek fejlesztése területén
* tésztaipari termékek állíthatók elő pszeudo-cereáliákból, hajdinából és borsó lisztből,
* Tr. astivum liszből Tr. durum minőségű tészta állítható elő,
* jobb főzési minőségű tészta állítható elő a Tr. durum lisztből,
* koleszterin mentes minőségi tésztaipari termék állítható elő."
Termékadatok
Cím: A VII. nemzetközi élelmiszertudományi konferencia előadásainak és posztereinek összefoglalói [antikvár]
Amennyiben az Ön által választott könyvesbolt neve mellett
1-5
szerepel, kérjük kattintson a bolt nevére, majd a megjelenő elérhetőségeken érdeklődjön a készletről és foglalja le a könyvet.
Az Ön adatainak védelme és a felhasználói élmény javítása érdekében weboldalunk különböző sütiket (cookie) használ.
Az "Összes elfogadása" gomb megnyomásával elfogadja a sütik használatát. A "Testreszabás" gomb megnyomásával a sütikről részletes információkat olvashat és egyedileg beállíthatja azokat.
Cookie-k és Adatvédelem
Mik azok a sütik (cookie-k)?
A cookie-k szöveges fájlok, amelyek egy weboldal információit tárolják a számítógépen. Kétféle sütit különböztetünk meg: az első
az oldal működéséhez elengedhetetlenül szükséges, a másik pedig a magasabb szintű felhasználói élményhez szükséges.
Elengedhetetlen sütik
Ezeknek a sütiknek mindig be kell lenniük kapcsolva, mivel segítenek a felhasználói fiókkal kapcsolatos műveletekben és az
adatvédelmi beállítások tárolásában.
Személyre szabottabb és relevánsabb hirdetések
Az alábbi cookie-k használatával hozzájárulhat a személyre szabottabb és relevánsabb hirdetések megjelenítéséhez, valamint
segíthet nekünk jobban megérteni és fejleszteni az oldalunk teljesítményét.