"Az egyéves, magvetéses vöröshagyma termesztése a hetvenes évek elején kezdődött. Az első magyar, államilag elismert, magról termeszthető fajta 1970-ben az Alsógödi volt. Öntözéssel hektáronként 50-60 tonna átlagtermést is adott. Édes íze miatt friss fogyasztásra is...
"Az egyéves, magvetéses vöröshagyma termesztése a hetvenes évek elején kezdődött. Az első magyar, államilag elismert, magról termeszthető fajta 1970-ben az Alsógödi volt. Öntözéssel hektáronként 50-60 tonna átlagtermést is adott. Édes íze miatt friss fogyasztásra is keresett fajta lett. Április végéig jól tárolható. Jellegzetes, vállas alakja miatt a gépi betakarításra és osztályozásra alkalmasabb, gömb alakúra nemesítették, és 1988-ban Pannónia néven minősítették. A bőtermő, erős héjú, középkései Pannónia az Alsógödi fajtát fokozatosan fölválthatja."
Termékadatok
Cím: Kertészet és Szőlészet 1991. január 24. [antikvár]
Amennyiben az Ön által választott könyvesbolt neve mellett
1-5
szerepel, kérjük kattintson a bolt nevére, majd a megjelenő elérhetőségeken érdeklődjön a készletről és foglalja le a könyvet.
Az Ön adatainak védelme és a felhasználói élmény javítása érdekében weboldalunk különböző sütiket (cookie) használ.
Az "Összes elfogadása" gomb megnyomásával elfogadja a sütik használatát. A "Testreszabás" gomb megnyomásával a sütikről részletes információkat olvashat és egyedileg beállíthatja azokat.
Cookie-k és Adatvédelem
Mik azok a sütik (cookie-k)?
A cookie-k szöveges fájlok, amelyek egy weboldal információit tárolják a számítógépen. Kétféle sütit különböztetünk meg: az első
az oldal működéséhez elengedhetetlenül szükséges, a másik pedig a magasabb szintű felhasználói élményhez szükséges.
Elengedhetetlen sütik
Ezeknek a sütiknek mindig be kell lenniük kapcsolva, mivel segítenek a felhasználói fiókkal kapcsolatos műveletekben és az
adatvédelmi beállítások tárolásában.
Személyre szabottabb és relevánsabb hirdetések
Az alábbi cookie-k használatával hozzájárulhat a személyre szabottabb és relevánsabb hirdetések megjelenítéséhez, valamint
segíthet nekünk jobban megérteni és fejleszteni az oldalunk teljesítményét.