ELŐSZÓ
Az élelmiszerek sajátos összetétele, inhomogenitása, kémiai és fizikai állapotának változatos volta, bonyolulttá teszi az élelmiazerkémikusok munkáját. Az állandó összefüggésben és egymásrahatásban álló rendszerek vizsgálata magyarázza, hogy az...
ELŐSZÓ
Az élelmiszerek sajátos összetétele, inhomogenitása, kémiai és fizikai állapotának változatos volta, bonyolulttá teszi az élelmiazerkémikusok munkáját. Az állandó összefüggésben és egymásrahatásban álló rendszerek vizsgálata magyarázza, hogy az élelmiszeranalitika fejlődésének üteme lasaubb, megfontoltabb, mint a tiazta kémiai anyagokkal dolgozó, tiszta folyamatokat vizs-gáló kémiai analitika általában.
Az elmúlt évtizedek kialakult vizagálati előiratai, egyréazt ma már a klasszikus módszerek közé tartozóvá váltak, másrészt elavultak, de mindenképpen felülvizsgálatra szorulnak. Az üzemekben, ellenőrző intézetekben dolgozó élelmiazeranalitikusok, napi feladatuk mellett, csak nagy fáradsággal éa nehézaéggel tudják követni az ipart érintő világirodalmi közleményeket, melyek figyeléae azonban elengedhetetlen, a munkához szükaéges informá- . ciószerzés biztosításához.
Az iparág legjobb analitikus szakembereit kértük fel egy, a problémák tiaztázáaát és a mai állapotnak megfelelő összefoglalást adó tanfolyam anyagának elkészítésére. Azzal á céllal adjuk közre e jegyzetet, hogy segitséget adjon a jövő nehéz feladatainak megoldásában. A szerzők iparáganként készitették el a ma érvényes vizagálati eljárások rövid öaazefoglaláaát, a mintavétel szabályai leirását, &> ezért, de szándékoaan, párhuzamosnak lát-azó anyaggal is lehet találkozni a jegyzetben. Az iparáganként! tárgyalás biztoaitja, hogy az iparágak speciális problémáit is tükrözze az anyag.
Meggyőződéaünk, hogy a korazerü élelmiazeranalitikai eljá-•ráaok meghonoaodáaa a gyakorlatban, rajtuk kereaztül az élelmiszereinkről nyert információk bővülése, mindenképp az élelmezés-ipar éa élelmiszereink fejlődését, a kornak megfelelő színvonalon tartását fogja eredményezni.
E gondolatok jegyében adjuk kézbe e jegyzetet.
Mezőgazdasági Mérnöktovábbképző Intézet MÉM Élelmiszeripari Műszaki Fejlesztési Főosztály
Budapest, 1968.december 2.
Termékadatok
Cím: Az élelmiszeriparban alkalmazott minőségvizsgálati módszerek [antikvár]
Amennyiben az Ön által választott könyvesbolt neve mellett
1-5
szerepel, kérjük kattintson a bolt nevére, majd a megjelenő elérhetőségeken érdeklődjön a készletről és foglalja le a könyvet.
Az Ön adatainak védelme és a felhasználói élmény javítása érdekében weboldalunk különböző sütiket (cookie) használ.
Az "Összes elfogadása" gomb megnyomásával elfogadja a sütik használatát. A "Testreszabás" gomb megnyomásával a sütikről részletes információkat olvashat és egyedileg beállíthatja azokat.
Cookie-k és Adatvédelem
Mik azok a sütik (cookie-k)?
A cookie-k szöveges fájlok, amelyek egy weboldal információit tárolják a számítógépen. Kétféle sütit különböztetünk meg: az első
az oldal működéséhez elengedhetetlenül szükséges, a másik pedig a magasabb szintű felhasználói élményhez szükséges.
Elengedhetetlen sütik
Ezeknek a sütiknek mindig be kell lenniük kapcsolva, mivel segítenek a felhasználói fiókkal kapcsolatos műveletekben és az
adatvédelmi beállítások tárolásában.
Személyre szabottabb és relevánsabb hirdetések
Az alábbi cookie-k használatával hozzájárulhat a személyre szabottabb és relevánsabb hirdetések megjelenítéséhez, valamint
segíthet nekünk jobban megérteni és fejleszteni az oldalunk teljesítményét.