Bővebb ismertető
Ilyenek a gyökérzöldségek, répa, cékla, pasztinák ,a hányattatott sorsú kolompér, amit pityókának is neveznek, a tök,amiből koktélt készítettünk, és természetesen a szalonna, amely nélkül nem élet a magyar élet, hiszen mint Gárdonyi Gézát oktatja
idősebb testvére: "A szalonna az ételek királya, nemzeti ételünk,öcsém." Akinek disznaja (szalonnája) van, annak szerencséje van.
Ilyenek a gyökérzöldségek, répa, cékla, pasztinák ,a hányattatott sorsú kolompér, amit pityókának is neveznek, a tök,amiből koktélt készítettünk, és természetesen a szalonna, amely nélkül nem élet a magyar élet, hiszen mint Gárdonyi Gézát oktatja
idősebb testvére: "A szalonna az ételek királya, nemzeti ételünk,öcsém." Akinek disznaja (szalonnája) van, annak szerencséje van.
Októberi számunkban szó kerül még boldog kendermagosokról a szentesi Kurca-parton, sütünk-főzünk Jahni Lacival, a Kistücsökséfjével, bemutatjuk a kurkumát és a tamarindot, a Bodrog-parti Dereszla bisztrót, Schäffer Erzsi Konyhamesék című sorozatában
báránybordát készített aszúborral, Nábelek Zsófia pedig krémeket sütött a Cukrásziskola rovatban.