Foreword to the English Edition
There are cookery books in every country in the world that are household names for those interested in the art of cooking. Elek Magyar's Gourmet's Cook Book is one of these, but with a fiindamental difference: Elek Magyar could not cook. He was a journalist who...
Foreword to the English Edition
There are cookery books in every country in the world that are household names for those interested in the art of cooking. Elek Magyar's Gourmet's Cook Book is one of these, but with a fiindamental difference: Elek Magyar could not cook. He was a journalist who lived between the two world wars, and his passion in life was good food. He knew which restaurants to go to for the best of every item on the menu, and he wrote articles for the newspapers of the day on his experiences. Wherever he went he collected recipes. These first appeared in his articles and then later they were collected and published in the first edition of the Gourmet's Cook Book (Az inyesmester szakácskönyve).
It is a vast, comprehensive book and covers virtoally every aspect of cooking from soups to sweets and from weekday peasant cooking to festive high table meals. It is a gourmet's book, but for gourmets of humble cooking as well as intricate cuisine: there are recipes for pulses and pastas, and others for truffles in aspic and hazelnut creams. 'fji,
There are recipes for every occasion. í
It is not, however, a book for an inexperienced cook: i;^'
some of the recipes give no exact measurements for the Í'
ingredients, leaving it to the cook's discretion and taste, while others assume a knowledge of cooking methods. For those experimenting with Hungarian cookery for the first time it would be advisable to stick to the recipes that C
give the exact amounts. It is also essential that those using
the English edition should follow either the, metric or the j}:
Imperial measurements, as the quantities vary slightly, |,
and mixing the two could result in the wrong propor- <
tions. i,
A few words are needed to explain some of the typical j','
ingredients used throughout Hungarian cooking. Cont- j;;
rary to popular foreign belief paprika does not usually j!
refer to the fiery, eye-watering type, but to a mild, almost J;
sweet variety, which gives Hungarian food its character- >
istic taste and colour, and enhances rather than dominates í
the flavour. Where hot paprika is required it is usually i ;
i::
Amennyiben az Ön által választott könyvesbolt neve mellett
1-5
szerepel, kérjük kattintson a bolt nevére, majd a megjelenő elérhetőségeken érdeklődjön a készletről és foglalja le a könyvet.
Az Ön adatainak védelme és a felhasználói élmény javítása érdekében weboldalunk különböző sütiket (cookie) használ.
Az "Összes elfogadása" gomb megnyomásával elfogadja a sütik használatát. A "Testreszabás" gomb megnyomásával a sütikről részletes információkat olvashat és egyedileg beállíthatja azokat.
Cookie-k és Adatvédelem
Mik azok a sütik (cookie-k)?
A cookie-k szöveges fájlok, amelyek egy weboldal információit tárolják a számítógépen. Kétféle sütit különböztetünk meg: az első
az oldal működéséhez elengedhetetlenül szükséges, a másik pedig a magasabb szintű felhasználói élményhez szükséges.
Elengedhetetlen sütik
Ezeknek a sütiknek mindig be kell lenniük kapcsolva, mivel segítenek a felhasználói fiókkal kapcsolatos műveletekben és az
adatvédelmi beállítások tárolásában.
Személyre szabottabb és relevánsabb hirdetések
Az alábbi cookie-k használatával hozzájárulhat a személyre szabottabb és relevánsabb hirdetések megjelenítéséhez, valamint
segíthet nekünk jobban megérteni és fejleszteni az oldalunk teljesítményét.