Kategória
Szerző
Cím
Kiadó
Leírás
Évszám
Ár
 - 
Mezők között
ÉSVAGY  kapcsolat
 
 
űrlap bezárása | mezők ürítése
E-mail cím:
Jelszó:
Bejelentkezem

Akciók

Újdonságok

Előrendelhető

Líra bolthálózat

Segítség

Fizetés és szállítás

 
Részletes keresés

Főoldal  >  eKönyv  >   Gasztronómia  >   Szakácskönyvek  >   

Egy székely asszony

Erdélyi konyha - Kolozsvári szakácskönyv [eKönyv: epub, mobi]

Kiadó: ALINEA KIADÓ
Megjelenés: 2017. december 20.
ISBN: 9786155669248

Bővebb ismertető
olvasóink értékelése  

1975 Ft


Legyen MOST törzsvásárló
Ez a termék törzsvásárlóként akár 1837 Ft
Sikeres rendelés után azonnal letölthető.
Törzsvásárlói kedvezmény!
Személyes ajánlatunk Önnek
Akik ezt a terméket megvették, ezeket vásárolták még

ESTERHÁZY PÉTER

ESTERHÁZY PÉTER - Hrabal könyve
1592 Ft
1990 Ft
20%
megtakarítás

Fredrik Backman

Fredrik Backman - A nagymamám azt üzeni, bocs
3383 Ft
3980 Ft
15%
megtakarítás

.

. - 25 LEGSZEBB MAGYAR VERS - HANGOSKÖNYV
1691 Ft
1990 Ft
15%
megtakarítás
Bővebb ismertető

Olvasson bele a(z) Erdélyi konyha - Kolozsvári szakácskönyv [eKönyv: epub, mobi] című könyvbe!

Az Erdélyi konyha - Kolozsvári szakácskönyv igazi gasztrotörténeti érdekesség, egyben ma is jól használható szakácskönyv. Az eredetileg a századforduló után megjelent kötet egy változatos, gazdag konyhakultúrájú világba vezeti a gasztronómia iránt érdeklődőket és a főzni szerető közönséget. A magyar konyhán belül csekély a regionális eltérés, az egyetlen kivétel Erdély, amely - az ott lakó különböző nemzetiségeknek is köszönhetően - mindig is kitűnt sokszínűségével. Sok elfeledett étel mellett a könyvben megtaláljuk többek között a kürtős kalács receptjét, melyet először Erdélyben jegyeztek le, külön fejezetet kap a puliszkafőzés, a töltött káposzta szerepét pedig jól mutatja, hogy ennek a leghosszabb, legalaposabb a receptleírása. A könyv szerkesztése során megtartottuk az eredeti nyelvezetet, csak a helyesírást igazítottuk a maihoz a könnyebb használhatóság érdekében. A régies vagy tájnyelvi szavak megértését pedig egy szótár segíti. Az Erdélyi konyha - Kolozsvári szakácskönyv az Alinea Kiadó régi szakácskönyveket bemutató sorozatában jelenik meg, követve a Cziffray István Magyar Nemzeti Szakácskönyvét, Németh Zsuzsána Magyar szakácskönyvét és Simai Kristóf Körmöcbányán lejegyzett XVIII. század végi kéziratos szakácskönyvének első nyomtatott kiadását.

Bolti készlet
Betöltés folyamatban...

Olvasói vélemények

Értékelje Ön is!

Az értékeléshez be kell lépnie.

Erről a termékről még senki nem írt véleményt, legyen Ön az első...