Kategória
Szerző
Cím
Kiadó
Leírás
Évszám
Ár
 - 
Mezők között
ÉSVAGY  kapcsolat
 
 
űrlap bezárása | mezők ürítése
E-mail cím:
Jelszó:
Bejelentkezem

Akciók

Újdonságok

Előrendelhető

Líra bolthálózat

Segítség

Fizetés és szállítás

 
Részletes keresés

Főoldal  >  Könyv  >   Ismeretterjesztő  >   Szakácskönyvek  >   

Körner András

A magyar zsidó konyha - ÜKH 2017

Kiadó: Corvina Kiadó
Oldalszám: 400 oldal
Megjelenés: 2017. május 31.
Méret: 190 mm x 235 mm
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789631364224

Bővebb ismertető
olvasóink értékelése  

5592 Ft     6990 Ft

20% megtakarítás


Legyen MOST törzsvásárló
Ez a termék törzsvásárlóként akár 5103 Ft
Szállítás: 2-5 munkanap
Törzsvásárlói kedvezmény!
Személyes ajánlatunk Önnek

Brigitte Riebe

Brigitte Riebe - Assisi menyasszonya #
3040 Ft
3800 Ft
20%
megtakarítás

Tóth Krisztina

Tóth Krisztina - Párducpompa - ÜKH 2017
2639 Ft
3299 Ft
20%
megtakarítás

Elizabeth Berg

Elizabeth Berg - Álmok szárnyán
2952 Ft
3690 Ft
20%
megtakarítás
Akik ezt a terméket megvették, ezeket vásárolták még

Boldizsár Ildikó (szerk.)

Boldizsár Ildikó (szerk.) - Mesék férfiakról - nőknek
2392 Ft
2990 Ft
20%
megtakarítás

Ljudmila Ulickaja

Ljudmila Ulickaja - Daniel Stein, tolmács
3192 Ft
3990 Ft
20%
megtakarítás

J. R. Dos Santos

J. R. Dos Santos - A 632-es kódex
3230 Ft
3800 Ft
15%
megtakarítás

Ljudmila Ulickaja

Ljudmila Ulickaja - Imágó
3192 Ft
3990 Ft
20%
megtakarítás
Bővebb ismertető

Kultúrtörténetet akartam írni, nem pedig a mindennapi főzést-sütést segítő praktikus szakácskönyvet, hiszen olyanból van éppen elég. Ez a kötet a magyarországi zsidó konyha történetén, a regionális és a kulturális különbségeken, a hétköznapok és az ünnepek ételrepertoárján kívül az étkezéskultúra szinte minden más fontos jelenségét is bemutatja, így a falusi és a városi háztartásokat, a zsidó vendéglátóhelyeket, valamint a kóser élelmiszeripart és kereskedelmet. Újdonságai közé tartoznak a török hódoltság alatti zsidó konyhának a maitól sokban eltérő jellegzetességeit bemutató adalékok és a világ első jiddis szakácskönyvének részletes ismertetése - melyről kevesen tudják, hogy Pesten adták ki 1854-ben. A korabeli sajtóbeszámolókra, kortársak visszaemlékezéseire és saját gyűjtésű, 1945 előtti kézírásos receptfüzetekre támaszkodó szöveget közel 200 kép egészíti ki. Előző köteteimhez hasonlóan itt is a témákat elemző szöveg, a számos idézet és a jórészt ismeretlen képanyag egymást kiegészítő együttesével igyekszem a sokféle zsidó társadalmi, vallási csoport mindennapi életét úgy bemutatni, hogy az olvasó betekintést kapjon a valóság sokdimenziós gazdagságába. (Körner András)

Bolti készlet
Betöltés folyamatban...

Olvasói vélemények

Értékelje Ön is!

Az értékeléshez be kell lépnie.

Erről a termékről még senki nem írt véleményt, legyen Ön az első...