kategória
szerző
cím
sorozat
kiadó
ISBN
évszám
ár
-
leírás
Előrendelhető
A mezők bármelyike illeszkedjen
A mezők mind illeszkedjen
Líra törzsvásárlónak további kedvezmények>
 
 
Ingyenes szállítás 10.000 Ft felett

Mezei Elmira - A nagy paleolit csokoládékönyv

A nagy paleolit csokoládékönyv

Mezei Elmira

Jaffa Kiadó , Megjelenés: 2016. március 22.
Könyv
 
Melyik az az étel, amelyik először roppan a szájban, majd lágyan olvad; amelyik éppúgy képes mosolyt csalni egy afrikai kisgyerek arcára, mint egy bostoni nagyvállalat vezérigazgatójáéra; és ami a nehéz pillanatokban beszédesebben fejezi ki az érzéseinket, mint mi magunk? Ez...
3990 Ft
online ár: Webáruházunkban a termékek mellett feltüntetett narancssárga színű ár csak internetes megrendelés esetén érvényes. Amennyiben a Líra bolthálózatunk valamelyikében kívánja megvásárolni a terméket, abban az esetben az áthúzott (szürke színű) bolti ár lesz érvényes.
3790 Ft
5%
Szállítás: 2-6 munkanap
Ez a termék törzsvásárlóként akár 3511 Ft
Személyes ajánlatunk Önnek
Akik ezt a terméket megvették, ezeket vásárolták még
Részletesen erről a termékről
Bővebb ismertető
Melyik az az étel, amelyik először roppan a szájban, majd lágyan olvad; amelyik éppúgy képes mosolyt csalni egy afrikai kisgyerek arcára, mint egy bostoni nagyvállalat vezérigazgatójáéra; és ami a nehéz pillanatokban beszédesebben fejezi ki az érzéseinket, mint mi magunk? Ez bizony a csokoládé.
Az utóbbi időben nagy divat lett a kézműves csoki, aminek alapanyaga a minőségi forrásból származó nyers kakaó. Amellett, hogy elképesztően gazdag ízű, ínycsiklandó táblás csokoládék készülnek belőle, a kakaóbabnak az élettani hatásai sem elhanyagolhatóak: kedvező hatással van a memóriára, antioxidáns, rákellenes hatása van, lassítja az öregedés folyamatát, valamint csökkenti a szervezetünkben lévő gyulladásokat és a vérnyomásunkat is.
A csokoládénak MEZEI ELMIRA is nagy rajongója, ezért ebben a kötetben azokat a receptjeit gyűjtötte össze, amelyeknek egyik hozzávalója a csoki vagy a kakaó. Könyvéből kiderül, hogy milyen hihetetlenül sokféle módon használhatjuk fel a konyhában ezt az ezerarcú alapanyagot, attól függően, hogy sós vagy édes, klasszikus vagy szokatlan, magyar vagy nemzetközi, hűsítő vagy forró, fekete vagy fehér csokoládé formájában kívánunk közelebbről megismerkedni vele...


A csokoládénak Mezei Elmira is nagy rajongója, ezért ebben a kötetben azokat a receptjeit gyűjtötte össze, amelyeknek jellegzetes hozzávalója a csoki vagy a kakaó. Könyvéből kiderül, hogy milyen hihetetlenül sokféle módon használhatjuk fel a konyhában ezt az ezerarcú alapanyagot, attól függően, hogy sós vagy édes, klasszikus vagy szokatlan, magyar vagy nemzetközi, hűsítő vagy forró, fekete vagy fehér csokoládé formájában kívánunk közelebbről megismerkedni vele!
Termék adatok
Cím: A nagy paleolit csokoládékönyv
Szerző: Mezei Elmira
Kiadó: Jaffa Kiadó
Oldalak száma: 228
Megjelenés: 2016. március 22.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786155609145
Méret: 165 mm x 235 mm x 200 mm
Szerzőről
Mezei Elmira művei
"Mezei Elmira vagyok, holisztikus táplálkozási tanácsadó, "zöldségnagykövet". 1998 óta tanítok tudatos táplálkozást, a gourmet vegetáriánus főzés a legkedveltebb területem. Én magam nem vagyok vegetáriánus, de mindig is nagy zöldség fogyasztó voltam. Fő érdeklődésem az ételek egészségre gyakorolt hatása, és az étkezéshez kapcsolódó érzelmi tényezők. 1998-2000 Angliában a Lawrence Plaskett Holistic Nutritional Medicine College-ban tanultam táplálkozás tudományt.

Tíz évig éltem Angliában és Indonéziában, ahol sok helyi specialitással megismerkedtem, így a főzőtanfolyamaimon szereplő receptek skálája számos egzotikus fogással bővült. Angliában olyan emberekkel dolgoztam, akik friss diagnózissal a zsebükben kerestek fel, mert betegségük terápiájának része volt a teljes diétás változtatás. Ebben a gyakran nagyon nehéz átállási időszakban praktikus segítséget nyújtottam: a kliens saját otthonában főztem, valamint az új diétával kapcsolatos összes birtokomban lévő információt átadtam.

2007-től 2009-ig, újra itthon, az Angyalok Konyhája munkatársaként dolgoztam, ahol feladataim közé tartozott az egyéni ügyfél konzultáció és személyre szabott menütervezés. 2008-ban megismerkedtem Bácskai Mártával, a Gondolkodj Egészségesen! Program vezetőjével. Örömmel tettem eleget a felkérésnek, hogy a program táplálkozási területének "arcává" váljak. 2009 ősze óta az Ízek és Érzések gasztro és életmód magazin szakmai csapatának tagja vagyok.

2010. január eleje óta paleo módon táplálkozom, és eddigi saját tapasztalataim nagyon pozitívak. Konzultációimban elkezdtem használni a paleo irányvonalat, és a hozzám fordulók visszajelzései igen biztatóak. E tapasztalatok alapján úgy döntöttem, hogy rendszeres paleo tanfolyamokat indítok, ahol a konkrét receptek elsajátítása mellett sok elméleti információ is elhangzik majd. Részint hagyományos magyar ételek paleo változatát, valamint az új diéta által inspirált kreatív recepteket is tanítok majd.

Célom az egészséges táplálkozás megszerettetése, úgy, hogy ínyenc módon tanítok főzni egészségeset, hogy élmény szinten kapcsolódjon össze a "finom" és az "egészséges". Tanfolyamaim abban is segítenek, hogy a résztvevők számára változatosságot hozzon a napi ételek megválasztásában, és magabiztosságot az elkészítésben."
Bolti készlet  
Vélemény:


Minden jog fenntartva © 1999-2019 Líra Könyv Zrt.
A weblapon található információk közzétételéhez, másolásához a működtetők írásbeli beleegyezése szükséges.
Powered by ERBA 96. Minden jog fenntartva.
mobil nézet