kategória
szerző
cím
kiadó
ISBN
évszám
ár
-
leírás
A mezők bármelyike illeszkedjen
A mezők mind illeszkedjen
Líra törzsvásárlónak további kedvezmények>
 
 
Ingyenes szállítás 10.000 Ft felett

Mezei Elmira - A nagy paleolit csokoládékönyv

A nagy paleolit csokoládékönyv

Mezei Elmira

Jaffa Kiadó , Megjelenés: 2016. március 22.
Könyv
 
Melyik az az étel, amelyik elõször roppan a szájban, majd lágyan olvad; amelyik éppúgy képes mosolyt csalni egy afrikai kisgyerek arcára, mint egy bostoni nagyvállalat vezérigazgatójáéra; és ami a nehéz pillanatokban beszédesebben fejezi ki az érzéseinket, mint mi magunk? Ez...
3391 Ft 3990 Ft
15%
Szállítás: 2-5 munkanap
Ez a termék törzsvásárlóként akár 3154 Ft
Személyes ajánlatunk Önnek
Akik ezt a terméket megvették, ezeket vásárolták még
Részletesen erről a termékről
Bővebb ismertető
Melyik az az étel, amelyik elõször roppan a szájban, majd lágyan olvad; amelyik éppúgy képes mosolyt csalni egy afrikai kisgyerek arcára, mint egy bostoni nagyvállalat vezérigazgatójáéra; és ami a nehéz pillanatokban beszédesebben fejezi ki az érzéseinket, mint mi magunk? Ez bizony a csokoládé.
Az utóbbi idõben nagy divat lett a kézmûves csoki, aminek alapanyaga a minõségi forrásból származó nyers kakaó. Amellett, hogy elképesztõen gazdag ízû, ínycsiklandó táblás csokoládék készülnek belõle, a kakaóbabnak az élettani hatásai sem elhanyagolhatóak: kedvezõ hatással van a memóriára, antioxidáns, rákellenes hatása van, lassítja az öregedés folyamatát, valamint csökkenti a szervezetünkben lévõ gyulladásokat és a vérnyomásunkat is.
A csokoládénak MEZEI ELMIRA is nagy rajongója, ezért ebben a kötetben azokat a receptjeit gyûjtötte össze, amelyeknek egyik hozzávalója a csoki vagy a kakaó. Könyvébõl kiderül, hogy milyen hihetetlenül sokféle módon használhatjuk fel a konyhában ezt az ezerarcú alapanyagot, attól függõen, hogy sós vagy édes, klasszikus vagy szokatlan, magyar vagy nemzetközi, hûsítõ vagy forró, fekete vagy fehér csokoládé formájában kívánunk közelebbrõl megismerkedni vele...


A csokoládénak Mezei Elmira is nagy rajongója, ezért ebben a kötetben azokat a receptjeit gyûjtötte össze, amelyeknek jellegzetes hozzávalója a csoki vagy a kakaó. Könyvébõl kiderül, hogy milyen hihetetlenül sokféle módon használhatjuk fel a konyhában ezt az ezerarcú alapanyagot, attól függõen, hogy sós vagy édes, klasszikus vagy szokatlan, magyar vagy nemzetközi, hûsítõ vagy forró, fekete vagy fehér csokoládé formájában kívánunk közelebbrõl megismerkedni vele!
Könyv adatok
Cím: A nagy paleolit csokoládékönyv
Szerző: Mezei Elmira
Kiadó: Jaffa Kiadó
Oldalszám: 228 oldal
Megjelenés: 2016. március 22.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786155609145
Méret: 165 mm x 235 mm x 200 mm
Szerzőről
Mezei Elmira további művei
"Mezei Elmira vagyok, holisztikus táplálkozási tanácsadó, "zöldségnagykövet". 1998 óta tanítok tudatos táplálkozást, a gourmet vegetáriánus főzés a legkedveltebb területem. Én magam nem vagyok vegetáriánus, de mindig is nagy zöldség fogyasztó voltam. Fő érdeklődésem az ételek egészségre gyakorolt hatása, és az étkezéshez kapcsolódó érzelmi tényezők. 1998-2000 Angliában a Lawrence Plaskett Holistic Nutritional Medicine College-ban tanultam táplálkozás tudományt.

Tíz évig éltem Angliában és Indonéziában, ahol sok helyi specialitással megismerkedtem, így a főzőtanfolyamaimon szereplő receptek skálája számos egzotikus fogással bővült. Angliában olyan emberekkel dolgoztam, akik friss diagnózissal a zsebükben kerestek fel, mert betegségük terápiájának része volt a teljes diétás változtatás. Ebben a gyakran nagyon nehéz átállási időszakban praktikus segítséget nyújtottam: a kliens saját otthonában főztem, valamint az új diétával kapcsolatos összes birtokomban lévő információt átadtam.

2007-től 2009-ig, újra itthon, az Angyalok Konyhája munkatársaként dolgoztam, ahol feladataim közé tartozott az egyéni ügyfél konzultáció és személyre szabott menütervezés. 2008-ban megismerkedtem Bácskai Mártával, a Gondolkodj Egészségesen! Program vezetőjével. Örömmel tettem eleget a felkérésnek, hogy a program táplálkozási területének "arcává" váljak. 2009 ősze óta az Ízek és Érzések gasztro és életmód magazin szakmai csapatának tagja vagyok.

2010. január eleje óta paleo módon táplálkozom, és eddigi saját tapasztalataim nagyon pozitívak. Konzultációimban elkezdtem használni a paleo irányvonalat, és a hozzám fordulók visszajelzései igen biztatóak. E tapasztalatok alapján úgy döntöttem, hogy rendszeres paleo tanfolyamokat indítok, ahol a konkrét receptek elsajátítása mellett sok elméleti információ is elhangzik majd. Részint hagyományos magyar ételek paleo változatát, valamint az új diéta által inspirált kreatív recepteket is tanítok majd.

Célom az egészséges táplálkozás megszerettetése, úgy, hogy ínyenc módon tanítok főzni egészségeset, hogy élmény szinten kapcsolódjon össze a "finom" és az "egészséges". Tanfolyamaim abban is segítenek, hogy a résztvevők számára változatosságot hozzon a napi ételek megválasztásában, és magabiztosságot az elkészítésben."
Bolti készlet  
Vélemény:


Minden jog fenntartva © 1999-2019 Líra Könyv Zrt.
A weblapon található információk közzétételéhez, másolásához a működtetők írásbeli beleegyezése szükséges.
Powered by ERBA 96. Minden jog fenntartva.
mobil nézet