Kategória
Szerző
Cím
Kiadó
Leírás
Évszám
Ár
 - 
Mezők között
ÉSVAGY  kapcsolat
 
 
űrlap bezárása | mezők ürítése
E-mail cím:
Jelszó:
Bejelentkezem

Akciók

Újdonságok

Előrendelhető

Líra bolthálózat

Segítség

Fizetés és szállítás

 
Részletes keresés

Főoldal  >  Könyv  >   Ismeretterjesztő  >   

Joacim Lund

Szőröstül-bőröstül

Kiadó: Typotex Elektronikus Kiadó Kft.
Oldalszám: 272 oldal
Megjelenés: 2017. augusztus 29.
Méret: 205 mm x 135 mm x 19 mm
ISBN: 9789632799438

Bővebb ismertető
olvasóink értékelése  

2975 Ft     3500 Ft

15% megtakarítás


Legyen MOST törzsvásárló
Ez a termék törzsvásárlóként akár 2730 Ft
Szállítás: 2-5 munkanap
Törzsvásárlói kedvezmény!
Személyes ajánlatunk Önnek

Lotto, Beau

Lotto, Beau - Láss csodát - A valóság más szemmel
3199 Ft
3999 Ft
20%
megtakarítás

DR. DAVID PARLMUTTER

DR. DAVID PARLMUTTER - AGYÉPÍTŐK
3040 Ft
3800 Ft
20%
megtakarítás

Szécsényi András, Huhák Heléna (Szerk.)

Szécsényi András, Huhák Heléna (Szerk.) - Lágerutazás
2966 Ft
3490 Ft
15%
megtakarítás
Bővebb ismertető

Azoknak, akik jót akarnak enni, és a világot is szeretnék megmenteni

Joacim Lund riportkönyvében arra keresi a választ, hogyan tudnánk kitörni az élelmiszer-üzletláncok olcsó, ezért rossz minőségű és szűk választékú áruinak fogságából. Hogyan változtassunk az utóbbi évtizedekben teljesen megváltozott étkezési szokásainkon, hogy visszatérhessünk a tudatos táplálkozáshoz, egészséges főzéshez. Vajon akkor is megennénk az előre feldolgozott készételeket, ha tudnánk, miből és hogyan készülnek? A legnagyobb gond, hogy a döntésre esélyünk sincs, ami a kereskedelmi hálózatok felelősségét veti fel.

Lund meglátogatta a norvég Coop és Rema üzletláncok vezetőségét, akik hibáikat elismerve óvatos biotermék-kínálattal kísérleteznek, de ehhez tájékozott vásárlókra van szükség. Az élelmiszer-iparág hátterében kiterjedt környezeti és állatjóléti problémák húzódnak, húsalapú étkezésünk a takarmány nagyipari termelése miatt tönkreteszi a Földet, a brazil esőerdők négyötödét így tarolták le. Ellenpéldákat keresve koppenhágai és londoni díjnyertes éttermekben járunk, melyek azzal lettek világelsők, hogy helyi nyersanyagokból dolgoznak vagy az alapanyag teljes feldolgozására törekednek a virágbefőttől az elropogtatható szalonkafejig.

Megismerkedünk a "mindenevők dilemmájával" (mit válasszunk, hogy életben maradjunk?), "a nagy hármassal" (a só, a cukor és a zsír háttérhatalmával), a nose to tail cookinggal (szőröstől-bőröstől), a berlini Húsatlasszal, a barbecue texasi fővárosával, a lelkiismeretüket altató "új jólétisekkel", "a boldog hús mítoszával" és az amerikanizált rohanó étrend sokkoló számadataival.

Bolti készlet
Betöltés folyamatban...

Olvasói vélemények

Értékelje Ön is!

Az értékeléshez be kell lépnie.

Erről a termékről még senki nem írt véleményt, legyen Ön az első...